Mushral
Advanced Bodybuilder
- Lid geworden
- 24 jul 2011
- Berichten
- 1.203
- Waardering
- 257
- Lengte
- 1m73
- Massa
- 74kg
- Vetpercentage
- 8%
Ik kom best vaak producten tegen met voedingswaarden waarvan ik me afvraag of dat wel de echte voedingswaarden kan zijn omdat het vaak tegen mijn gedachten in niet zou kloppen. Voor mijn gevoel is varkensvlees bijvoorbeeld redelijk vet vlees, maar ik kom vaak ook varkenfiletlapjes in de supermarkt met een voedingswaarde van 100-120 kcal per 100 gram (bijna alleen eiwitten en dus amper/geen vet), net zo mager als 'mager vlees' zoals kip of kalkoenfilet. Wat ik me dan afvraag is hoe kan (bijvoorbeeld) deze varkensfilet ineens net zo mager zijn als magere vleesbronnen. Zie ik iets over het hoofd of ligt dit aan de bereiding van het vlees o.i.d? Iemand hier kennis van?
Varkensvlees scenario is maar een voorbeeld, heb het ook wel eens gezien bij de ene zalmfilet die maar 100 kcal per 100 gram bevat en van een ander merk wel 'gewoon' rond de 200-220. Ben benieuwd of ik dan gewoon ter plekke wordt 'opgelicht' door de verparkkingsinformatie of dat er daadwerkelijk zoveel verschil kan bestaan per merk/verpakking.
Varkensvlees scenario is maar een voorbeeld, heb het ook wel eens gezien bij de ene zalmfilet die maar 100 kcal per 100 gram bevat en van een ander merk wel 'gewoon' rond de 200-220. Ben benieuwd of ik dan gewoon ter plekke wordt 'opgelicht' door de verparkkingsinformatie of dat er daadwerkelijk zoveel verschil kan bestaan per merk/verpakking.