MuscleMeat

verschil

Bezoekers in dit topic

tubbol

Cool Novice
15 jaar lid
Lid sinds
9 jun 2005
Berichten
40
Waardering
0
hoi,
vraag: wat is het verschil tussen het vet (van de bv braadboter) bij het braden van een stuk vlees en het vet uit bijvoorbeeld pinda's?????
 
De een is vet-goed...de ander is vet-slecht! :D
 
wel de tijd nemen om een smile toe te voegen maar niet even nuttige informatie geven haha

ik weet het echt niet sorry haha....
vetten = onverzadigd + verzadigd
in pindas zitten ook onverzadigde + verzadigde vetten
wat is bakboter dan????
 
kerel geef jij eens antwoord dan.......
 
bakboter heb je verschillende van dus is zo niet te zeggen goed of slecht.

okee nog 1 keer dan:

Verzadigd vet = slecht vet = vast bij kamertemperatuur = (meestal) dierlijk = cholesterol verhogend (het slechte cholesterol wel te verstaan) = slecht voor de slagadertjes.
Producten met veel vv: speklap, pakje Bak en Braad, volle melk, verwenkwark, koek en gebak, cervelaat, boterhamworst, andere worst, roomboter

Onverzadigd vet = goed vet = vloeibaar bij kamertemperatuur = (meestal) plantaardig = niet cholesterol verhogend (verhoogd wel klein beetje het goede cholesterol) = niet slecht voor de slagadertjes
Producten met voornamelijk onverzadigd vet: pinda(kaas), alle andere noten, voeibare B&B, margarine, olie, brood (niet veel vet maar vet wat er inzit is goed), zalm,
 
Back
Naar boven