XXL Nutrition

Verstandig om te gaan cutten? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

MennoNMGN

Advanced Bodybuilder
10 jaar lid
Lid geworden
7 sep 2007
Berichten
1.116
Waardering
81
Lengte
1m83
Massa
82kg
Goedemorgen allen,

Na vele jaren niks doen wil ik er weer graag helemaal voor gaan. De laatste weken ben ik weer serieus aan het trainen en met de motivatie zit het weer helemaal goed. Echter ben ik er niet helemaal over uit wat voor mij nu het verstandigst is om te doen, cutten of leanbulken. Vooral met het oog op de komende herfst/winter is het misschien een idee om gewoon flink massa aan te gaan zetten en dan voor de zomer cutten, ben alleen bang dat ik dan veel te vet wordt gezien het vetpercentage wat al redelijk hoog is. Hopelijk kunnen jullie mij daar wat mee helpen.

Mijn stats zijn als volgt;
Leeftijd: 32
Lengte: 1.82
Gewicht: 86.5 - 87kg
Vetpercentage is niet gemeten maar volgens de US Navy Calculator heb ik een vetpercentage van rond de 21% en ik heb begrepen dat deze methode vrij accuraat is.

Wat is voor mij het verstandigst om te doen? Aan de hand van de stats zou ik zelf zeggen cutten, maar als ik in de spiegel kijk ben ik nu niet echt dik, het zit wel vooral op mijn buik/middel. Zie foto's voor wat ik bedoel. Mochten jullie nog meer stats nodig hebben hoor ik het graag en alvast bedankt.
 

Bijlagen

  • 16273671922813516169281293051247.jpg
    16273671922813516169281293051247.jpg
    118,2 KB · Weergaven: 204
  • 16273672985735332303433638659808.jpg
    16273672985735332303433638659808.jpg
    132,8 KB · Weergaven: 198
  • 16273674746761052073938396745693.jpg
    16273674746761052073938396745693.jpg
    114 KB · Weergaven: 203
Laatst bewerkt:
Mijn mening: (clean) bulk, zodat je meer massa krijgt. Vooral rond je borst/schouders zal er te weinig overblijven na een cut. Boeiend dat er wat vet op zit, toch? Je kunt proberen de hoeveelheid vet die je aankomt (zoveel mogelijk) te beperken. succes met je keuze!
 
Gezien de weinig spiermassa zou ik niet cutten. Eerder op onderhoud eten en hard trainen.
 
Back
Naar boven