1. (werkt op alle apparaten, ook desktop, behalve iphone/ios)

  Ontzet Notitie

Vet kwijtraken lukt niet meer

Topic in 'Voeding' gestart door Sigma, 7 mei 2019.

MuscleMeat to webshop

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. Sigma

  Sigma Novice Topic Starter

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  86kg
  Vetpercentage:
  18%
  Hallo allemaal,

  Enkele jaren geleden woog ik 110 kg met een vetpercentage van 28%. Onder andere met hulp van informatie op dit forum heb ik enorme stappen kunnen maken en heb ik mijn gewicht kunnen verminderen met 24 kg en mijn vetpercentage naar 18% gekregen. Uiteraard ook met de nodige toename in spiermassa. Daar ben ik al best trots op, maar het is zeker niet genoeg!

  Mijn doel is toch wel om m'n vetpercentage onder de 10% te krijgen en ik heb dus nog een lange weg te gaan. Het probleem is dat ik alweer ruim een jaar geen vooruitgang boek. Tot de 18% was het vrij simpel. Ik at grofweg m'n onderhoudsniveau - een paar honderd kcal en het vet vloog er vanaf. Af en toe raakte ik even een plateau, maar uiteindelijk ging het altijd weer de goede kant op. Nu staat het dus al ruim een jaar stil, terwijl ik in de tussentijd van alles geprobeerd heb.

  Ik train 4-5x per week vrij intensief. Daar ligt het denk ik niet aan. Ik zoek het dus bij m'n voeding. Het afgelopen jaar heb ik dan ook van alles geprobeerd, waaronder 4 maanden gedisciplineerd keto, maar dat vetpercentage krijg ik niet omlaag.

  De laatste paar maanden heb ik bijvoorbeeld het advies uit de sticky post van marina1975 gebruikt. Ik eet heel gedisciplineerd m'n onderhoud -500kcal. Ik weeg alles af en zet het in een appje. Maar er gaat nog steeds nauwelijks iets af. Inmiddels weet ik daardoor al niet meer zo goed wat m'n lichaam nu eigenlijk nodig heeft aan calorieën en macro's. Misschien eet ik de verkeerde calorieën? Misschien moet ik nog minder eten? Ik ben dus een beetje ten einde raad.

  Wie heeft nog advies? Ik weet dat er geen magisch universeel plan is, maar een beetje hulp kan ik goed gebruiken. Alvast bedankt!
   
 2. Punjab

  Punjab Chandigarh Warrior Elite Member +10 jaar member

  Berichten:
  26.234
  Leuk Bevonden:
  20.314
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  101.914.271
  Lengte:
  1m85
  Massa:
  108kg
  Vetpercentage:
  10%
  Grote kans dat die -500kcal niet genoeg is voor je om af te vallen. Ga eens naar -750kcal of zelfs -1000kcal op basis van de huidige berekeningen. Geen mens is hetzelfde en niet iedereen valt binnen hetzelfde stramien.

  Tenzij je alleen maar Burger King, MacDonalds en Haribo eet zijn er niet echt "verkeerde kcal". Hoe zijn de verhoudingen van je voeding nu? (macro's van E/K/V)
   
 3. Sigma

  Sigma Novice Topic Starter

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m83
  Massa:
  86kg
  Vetpercentage:
  18%
  Bedankt voor de snelle reactie.

  Ik eet in ieder geval geen fast food / gefrituurd voedsel of iets wat onder snoepgoed valt (ik ben totaal geen zoetekauw). Alleen bij hoge uitzondering drink ik alcohol.

  M'n verhoudingen zijn nu K40% / V25% / E35%. Meestal lukt het om daar heel dicht in de buurt bij te komen (met 1-2% afwijking).
   
 4. Camelus

  Camelus Huge Freak Elite Member Challenge Winner

  Berichten:
  8.787
  Leuk Bevonden:
  8.690
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  30.995.397
  Kwestie van nog minder gaan eten
  of mee gaan bewegen.
   
 5. marina1975

  marina1975 Never give up! Elite Member

  Berichten:
  25.661
  Leuk Bevonden:
  9.838
  Geslacht:
  Vrouw
  Karma:
  27.521.706
  Lengte:
  1m68
  Misschien ligt jouw onderhoud wel lager dan de berekening. Vergeet niet dat een berekening gebaseerd is op een gemiddeld persoon. Het blijven formules.
  Daarbij... post je schema eens.. misschien zit er toch ergens een rekenfoutje in.

  Hou geen % aan maar gebruik de regel 2 gr eiwit per kg BW en 1 gr vet per kg BW en rest kh...
  Kan best zijn als je al heel laag zit in kcal dat je vet inname gewoonweg veel te laag is ... Je hebt vetten nodig voor je hormonen en je vetstofwisseling...

  Kortom post je stats eens en je voeding etc.. met alle macro's erbij.

  Verder is het ook vaak proberen.. welke voeding voor jou werkt. Soms zitten er gekke tegenstrijdigheden in.. Niet iedereen is gelijk dus het kan ook totaal persoonsgebonden zijn en dan is het een kwestei van proberen en testen.
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie