Hier zie ik een mogelijk probleem bovenkomen. Veelal hebben mensen met maagzuurproblemen een tekort aan maagzuur. Wat er dan gebeurt is dan het eten veel langzamer verteert en het maagzuur bovenop de eten in je maag gaat liggen. Dat rispt dan op. Want zegt de huisarts dan.. Hier heb je een maagzuur remmer. terwijl bij veel gevallen (en ik zeg niet bij alle en niet dat dit bij jou een oorzaak is) het simpel op te lossen was geweest door over je eten een lepel azijn te doen. In ieder geval iets van zuur toe te voegen aan je eten zodat de vertering beter gaat.
Bij je maagzuurproblemen had je mogelijk last van opgeblazen gevoel, gevoel dat je eten niet zakt, oprispingen die zuur zijn.. Dat zijn exact dezelfde symptomen die je kan hebben bij een teveel maar ook voorol bij een tekort aan maagzuur. Maaggzuurremmers lijken de klachten weg te nemen maar zorgen ervoor da je nog minder maagzuur aanmaakt. Dan stop je ermee en krijg je weer last en kunnen dus ook andere problemen optreden zoals slecht verteren, slechte opname (Maagzuur zorgt voor een goede vertering) en dan kan het zijn dat je daardoor minder uit je voeding opneemt en meer poept.
Maar wat ik al zei.. het kan. Maar ken zat gevallen die dit dus hebben gehad.
Probeer gewoon eens wat azijn bij je eten te doen. Gewoon over je eten heensprenkelen een eetlepel. Ga je echt niet proeven.
Als het echt niet verteerd merk je het wel... Eigen ervaring... niet smakelijk....ontlasting waar je gewoon hele rijstkorrels in zien zitten, complete stukken tomaat of prei of wat dan ook wat je de dag ervoor hebt gegeten...
Je kan wel zonder dat je het doorhebt een slechtere opname hebben. Is lastig te testen. Maar zou toch eens proberen met wat azijn in eerste instantie.
Als je nooit last hebt van bloedsuiker is het ook lastig met meten. Je kan het wel meten en zien hoe hoog het is. Maar je weet niet wat het ervoor was en dat is dus lastig te vergelijken. Enorme verschillen kan je zien en de trends. Maar wie zegt dat die trends ervoor ook niet zo waren?
snap je?