- Lid geworden
- 29 jan 2009
- Berichten
- 1.101
- Waardering
- 1.091
- Lengte
- 1m87
- Massa
- 86kg
- Vetpercentage
- 19%
Tijdens het ietwat uppen van de koolhydraten + kcal ben ik van een ontbijt met caseine+ melk gegaan naar havermout + melk.
Hoe ik het zie:
Je word wakker je met een lage bloedsuikerspiegel en een cortisol waarde die 2 uur nadat je wakker word piekt. Koolhydraten beïnvloeden deze bloedsuikerspiegel naar boven toe.
Wat merk ik van de switch naar havermout:
- Eerste 2 dagen vaker naar de wc
- Enorme inkakker uur na ontbijt, wat ik niet kan plaatsen omdat havermout nou juist subtiel zou moeten zijn en snelle koolhydraten voor inkakkers zou moeten zorgen.
Vragen die ik heb:
- Zou het zo kunnen zijn dat je bij de switch van te weinig vezels naar meer vezels vermoeid kan zijn en er dus aan moet wennen?
- Van brinta had ik dit minder, maar daar kreeg ik heel snel honger van, zijn er meer mensen vermoeid na een vezelrijk ontbijt?
- Zou het kunnen doordat je 5 dagen deficit en 2 dagen surplus eet je eigenlijk te lang in een soort cut modus zit?
Hoe ik het zie:
Je word wakker je met een lage bloedsuikerspiegel en een cortisol waarde die 2 uur nadat je wakker word piekt. Koolhydraten beïnvloeden deze bloedsuikerspiegel naar boven toe.
Wat merk ik van de switch naar havermout:
- Eerste 2 dagen vaker naar de wc
- Enorme inkakker uur na ontbijt, wat ik niet kan plaatsen omdat havermout nou juist subtiel zou moeten zijn en snelle koolhydraten voor inkakkers zou moeten zorgen.
Vragen die ik heb:
- Zou het zo kunnen zijn dat je bij de switch van te weinig vezels naar meer vezels vermoeid kan zijn en er dus aan moet wennen?
- Van brinta had ik dit minder, maar daar kreeg ik heel snel honger van, zijn er meer mensen vermoeid na een vezelrijk ontbijt?
- Zou het kunnen doordat je 5 dagen deficit en 2 dagen surplus eet je eigenlijk te lang in een soort cut modus zit?