XXL Nutrition

Virussen + parasieten etc

Bezoekers in dit topic

Venetian

Dutch Bodybuilder
10 jaar lid
Lid sinds
23 mrt 2006
Berichten
551
Waardering
0
K'heb juist een docu gezien op Discory genaamd 'bodysnatchers' & dit ging over allerlei virussen die men kon oplopen in de tropen & elders.
Je wordt er echt wel even stil van als ze je uitleggen hoe snel zoiets kan verspreiden en wat de gevolgen zijn ( amputaties, verlamming, sterfte etc )
Micro-Parasieten & virussen kun je vooral oplopen via contact met muggen, vleermuizen, ratten,
Maar natuurlijk ook door contact met andere mensen ..

Heel wat van die parasieten & virussen zijn te genezen maar meestal met blijvende verlamming etc

Het ebola virus is blijkbaar de dodelijkste van allemaal; niet te genezen - uiterst besmetbaar & dood binnen de 48 uur. ( 10% overlevingskans door sterk immuunsysteem )
Maar het virus komt & gaat weer weg.
Wat wel verontrustend is hoe er misschien een kans bestaat dat tuberculoze ooit zal muteren met ebola - wat dan eigenlijk een nieuwe vorm van virus zal opbrengen die misschien hele werelddelen zal uitroeien.

Het risicogebied bij uitstek is natuurlijk Afrika. Maar er zijn nog andere werelddelen als Azie bv. Waar nu nieuwe mutaties optreden van vogelgriep & sars, ...


Virussen die hier oprustwekkend veel voorkomen zijn
1 / Tuberculoze - longtuberculoze
Tuberculose - Wikipedia

2/ ziekte van Pfeiffer
Klierkoorts - Wikipedia
( via speekseloverdracht )

3/ Herpes type 1 ( gezichts regio ) & type 2 ( geslachtsorgaan )
Herpesvirus - Wikipedia

4/ AIDS

..

wat handige links:
Categorie:Virus - Wikipedia
Lijst van parasieten bij de mens - Wikipedia
 
Laatst bewerkt:
Had dit niet beter in het vakje "wetenschap" gepast?
 
Is al tig x op discovery geweest.....
 
Blijkbaar is er in Amerika ( vooral in de moerassige gebieden - New Orleans - Florida - miami etc ) een zeer lelijk virus genaamd het West Nijl virus..
hosters zouden muggen zijn ... Worden zelfs soms gevallen gesignaleerd van malaria ..

Kvind het gewoon verwonderend angstaanjagend als je hoort hoe snel die infecties eigenlijk kunnen verspreiden. en op welke schaal zoiets verwoestend kan zijn


Als je bv als eens hoort hoeveel parasieten & virussen er hier zijn... je moet maar eens even in een publieke zandbak gaan spelen; schijnt een broeihaard te zijn van zoiets
 
Laatst bewerkt:
Ik ben niet ongerust
 
neemaar .. Je moet maar eens de actualiteit volgen..
Dodelijke vogelgriep ( H5N1 ) die overzet naar de mensen. Sars dat muteert met andere virussen.

Onderzoekers zijn er echt over bezorgd mocht Ebola ( ongeneesbaar ) muteren met tuberculoze. Als zoiets gebeurd zijn we der probably allemaal aan.
Zeker als je weet dat in deze huidige maatschappij je op enkele uren naar een ander werelddeel kan reizen.

Wacht tot hier ooit zo eens een epidimie uitbreekt.. zal je probably wel ongerust worden..

Wat ook onrustwekkend is hoe m'n op korte termijn antibiotica ( uitgevonden in 1928 btw ;p ) opnieuw moet gaan samenstellen omdat bepaalde virussen zo snel resistent worden & dus immuum aan de behandeling.

Dat maken ze nu al mee in de Verenigde Staten ( geen marginaal land ) waar muggen etc immuum zijn geworden voor pesticide sproeiingen. Ze moeten nu letterlijk elk nest localiseren & vernietigen.

De wereld zal misschien niet eindigen door atoombommen maar super micro virussen die ongeneesbaar zijn..

Zover den dramatiek..
 
Tja dat zeggen ze al een hele tijd en van dat doemdenken hou ik niet zo :) Daarnaast zijn wetenschappers er een ster in om kleine risico's extreem uit te buiten zodat hun volgende (peperdure) onderzoek gefinancierd gaat worden.
 
parasieten zijn niet dodelijk voor de mensen. ze hebben er namelijk geen baat bij de 'gast' te doden. ze voeden zich met een deel van het voedsel dat de persoon binnenkrijgt. in afrika is al zo weinig voedsel en dat moeten ze nog delen met die parasieten ook.

kennen jullie trouwens die mythe over een visje(parasiet) die via de tegenovergestelde warme straal van je urine zo je plasbuis in zwemt:eek:

dus in het buitenland niet in het water staan pissen:D
 
idd ;)
maar parasieten kunnen uiterst dodelijk zijn.. ze kunnen binnendringen in open wondes. Daarna zijn er zelfs vormen die je vlees letterlijk beginnen weg te eten.
 

Soortgelijke topics

Back
Naar boven