XXL Nutrition

Vlaams stoofvlees

Bezoekers in dit topic

3XL

Senior Moderator
Super Mod
20 jaar lid
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
22.009
Waardering
3.621
Aan al mijn Belgische sportvrienden, wat is HET beste recept voor vlaams stoofvlees!!!!!!!!
 
In vlaanderen zit er altijd abdij bier in :roflol:
 
Onlangs nog met triple karmeliet gemaakt. Smaakte prima.
 
  • Like
Waarderingen: wwe
Tijd en goed bruin bier volgens grootmoeders recept!

Vergeet er niet zelf je frieten bij te snijden,liefst nog in ossewit gebakken ;)

Edit: volgens het vrouwtje siroop en dijon mosterd
 
rundsstoofvlees (meestal een kilo tot anderhalve kilo)
zout en peper
uien (hangt er wat vanaf hoe graag je ui eet)
runderbouillon (genoeg om je vlees onder te zetten)
trappist (westmalle)
tijm (naar smaak of niet)
laurierblaadjes (naar smaak of niet)
boterham met mosterd (lekkere mosterd nemen :p )

Gewoon vlees in de pot. Beetje bloem erover. (niet het vlees kleuren, dan wordt het taai imo)Omroeren en gelijk de ui erbij. Omroeren en het biertje erbij. Dan onderzetten in runderbouillon.
Kruiden erbij en de boterham erop. Klaar! Heb je er graag een zoete toets aan, beetje bruine suiker of inderdaad Luikse siroop erbij.

En pruttelen maar :) Niet echt laten koken. Gewoon vuur zo hoog zetten dat je af en toe een belletje vanboven ziet.
Hoe langer hoe beter. En na een nachtje laten staan is het vaak nog beter :)
 
Gewoon vlees in de pot. Beetje bloem erover. (niet het vlees kleuren, dan wordt het taai imo)Omroeren en gelijk de ui erbij. Omroeren en het biertje erbij. Dan onderzetten in runderbouillon.
Kruiden erbij en de boterham erop. Klaar! Heb je er graag een zoete toets aan, beetje bruine suiker of inderdaad Luikse siroop erbij.
Zoiets, maar ik kap er ook een kruidnagel bij.
Onlangs nog met triple karmeliet gemaakt. Smaakte prima.
Westmalle of Rochefort :eyebrow:
 
Rundsvlees of varkenswangetjes (aanrader) (1kg) goed aanstoven in goeie melkerij boter lekker bruin bakken samen met een ajoin of 2 en goed peper en zout op kieperen, Trappist er over (rochefort 8 of chimay blauw heb ik zelf het liefst) en aanlengen met Rund bouillon dat vlees net onder staat, dan kruidenbuiltje toevoegen ( laurier, kruidnagel, thijm, rozemarijn). Een uur of 3-4 laten sudderen op een laag vuur (1/3 capaciteit van je stoof), mocht het te droog worden beetje bouillon toevoegen. Om af te werken, eetlepel mosterd er door mengen (op het einde anders wordt alles fucking bitter). Saus indikken met beurre manié.

Frietje erbij en een goeie drets mayonaise and you're good to go!

not so macro friendly :fries:
 
Beetje peperkoek en appelstroop erbij maakt het echt limburgs. En super lekker!
 
Rundsvlees of varkenswangetjes (aanrader) (1kg) goed aanstoven in goeie melkerij boter lekker bruin bakken samen met een ajoin of 2 en goed peper en zout op kieperen, Trappist er over (rochefort 8 of chimay blauw heb ik zelf het liefst) en aanlengen met Rund bouillon dat vlees net onder staat, dan kruidenbuiltje toevoegen ( laurier, kruidnagel, thijm, rozemarijn). Een uur of 3-4 laten sudderen op een laag vuur (1/3 capaciteit van je stoof), mocht het te droog worden beetje bouillon toevoegen. Om af te werken, eetlepel mosterd er door mengen (op het einde anders wordt alles fucking bitter). Saus indikken met beurre manié.

Frietje erbij en een goeie drets mayonaise and you're good to go!

not so macro friendly :fries:
vp: 23%

jk :p
 
Een crockpot (slowcooker) is trouwens ideaal voor stoofvlees.
 
Back
Naar boven