XXL Nutrition

vlokken van caseine

Users who are viewing this thread

3XL

Senior Moderator
Super Mod
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
21.699
Karma
3.070
Zoals de meesten van jullie weten is caseine een fosfoglycoproteïne die bij een pH <5 vlokt. Vandaar dat het als een "traag" eiwit bestempeld word, omdat het in de maag vlokt en daardoor langzamer de maag verlaat.

Nu heb ik ens zitten kijken, en de enige onderzoeken die ik kan vinden zijn gedaan met "gewone" caseine.

Mijn vraag is:
weet iemand of er ook onderzoeken zijn gedaan met voorverteerde eiwitten, zoals gebruikt in de meeste proteinesupplementen.
Ik kan me indenken dat een voorbewerkt eiwit toch anders reageerd als een onbewerkt eiwit
 

kingnbajam

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
10 nov 2002
Berichten
1.157
Karma
1
good point! Ben benieuwd of er onderzoeken zijn te vinden....
 

3XL

Senior Moderator
Super Mod
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
21.699
Karma
3.070
  • Topic Starter Topic Starter
  • #3
Niemand ????
 

Anoniem80

Freaky Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
5.972
Karma
87
Lengte
1m94
Massa
134kg
3XL zei:


Denk het niet :(, weer zoiets waar kennelijk nooit naar gekeken wordt. Ik kan zo snel ook niet iets vinden...
Ik hoop dat iemand hier iets over heeft of iets...
De meeste onderzoeken die je vind staat hier ook niet iets van bij helaas.

Ben ook nog steeds op zoek naar de verhoudingen van vetzuren in verzadigd vet... Jij ook nog niks gevonden 3?
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Karma
3.180
3XL zei:
Ik veronderstel dat dit je wel zal interesseren:

Casein, hydrolyzed casein, and amino acids that simulate casein produce the same extent of mucosal adaptation to massive bowel resection in adult rats
MG Sales, O de Freitas, S Zucoloto, N Okano, GJ Padovan, JE dos Santos and LJ Greene
Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine of Ribeirao Preto, Brazil.

We determined the effect of the extent of protein polymerization on the intestinal hyperplastic adaptation of adult male Wistar rats after 80% resection of the jejunal-ileal segment. Rats received one of four chemically defined solid diets prepared by using casein, two casein hydrolysates of different peptide size distributions, or free amino acids simulating casein and identical in all other components for 12 d, starting 3 d after surgery. Semipaired feeding was used to ensure that the same quantity of food was ingested by each group and as a consequence, nitrogen and energy intakes were reduced to 63% of that obtained with ad libitum feeding of the casein diet to intact rats. No significant differences were demonstrable in food ingestion, weight gain, nitrogen balance, or morphometric data for the remaining jejunal and ileal segments (number of cells/villus, number of cells/crypt, and crypt cell mitosis rate). These data demonstrate that the extent of polymerization of the protein nitrogen source did not affect the hyperplastic adaptative process of the rat. Additional studies in humans are necessary to determine whether intact protein diets can be used first as a nitrogen source in nutritional support of patients with a nonspecific hyperplastic response to surgical resection before the use of expensive hydrolysates and the more expensive amino acid mixtures.
bron: http://www.ajcn.org/cgi/content/abs...20&sortspec=relevance&journalcode=ajcn[/SIZE]
 

3XL

Senior Moderator
Super Mod
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
21.699
Karma
3.070
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Karma
3.180
Klopt 3, weefselherstel maar ook opname worden niet beïnvloed. Maar meer is er zoiezo niet te vinden.
 

Naar boven