MuscleMeat

vlokken van caseine

Bezoekers in dit topic

3XL

Senior Moderator
Super Mod
20 jaar lid
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
22.009
Waardering
3.621
Zoals de meesten van jullie weten is caseine een fosfoglycoproteïne die bij een pH <5 vlokt. Vandaar dat het als een "traag" eiwit bestempeld word, omdat het in de maag vlokt en daardoor langzamer de maag verlaat.

Nu heb ik ens zitten kijken, en de enige onderzoeken die ik kan vinden zijn gedaan met "gewone" caseine.

Mijn vraag is:
weet iemand of er ook onderzoeken zijn gedaan met voorverteerde eiwitten, zoals gebruikt in de meeste proteinesupplementen.
Ik kan me indenken dat een voorbewerkt eiwit toch anders reageerd als een onbewerkt eiwit
 
good point! Ben benieuwd of er onderzoeken zijn te vinden....
 
Niemand ????
 
3XL zei:


Denk het niet :(, weer zoiets waar kennelijk nooit naar gekeken wordt. Ik kan zo snel ook niet iets vinden...
Ik hoop dat iemand hier iets over heeft of iets...
De meeste onderzoeken die je vind staat hier ook niet iets van bij helaas.

Ben ook nog steeds op zoek naar de verhoudingen van vetzuren in verzadigd vet... Jij ook nog niks gevonden 3?
 
3XL zei:
Ik veronderstel dat dit je wel zal interesseren:

Casein, hydrolyzed casein, and amino acids that simulate casein produce the same extent of mucosal adaptation to massive bowel resection in adult rats
MG Sales, O de Freitas, S Zucoloto, N Okano, GJ Padovan, JE dos Santos and LJ Greene
Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine of Ribeirao Preto, Brazil.

We determined the effect of the extent of protein polymerization on the intestinal hyperplastic adaptation of adult male Wistar rats after 80% resection of the jejunal-ileal segment. Rats received one of four chemically defined solid diets prepared by using casein, two casein hydrolysates of different peptide size distributions, or free amino acids simulating casein and identical in all other components for 12 d, starting 3 d after surgery. Semipaired feeding was used to ensure that the same quantity of food was ingested by each group and as a consequence, nitrogen and energy intakes were reduced to 63% of that obtained with ad libitum feeding of the casein diet to intact rats. No significant differences were demonstrable in food ingestion, weight gain, nitrogen balance, or morphometric data for the remaining jejunal and ileal segments (number of cells/villus, number of cells/crypt, and crypt cell mitosis rate). These data demonstrate that the extent of polymerization of the protein nitrogen source did not affect the hyperplastic adaptative process of the rat. Additional studies in humans are necessary to determine whether intact protein diets can be used first as a nitrogen source in nutritional support of patients with a nonspecific hyperplastic response to surgical resection before the use of expensive hydrolysates and the more expensive amino acid mixtures.
bron: http://www.ajcn.org/cgi/content/abs...20&sortspec=relevance&journalcode=ajcn[/SIZE]
 
Klopt 3, weefselherstel maar ook opname worden niet beïnvloed. Maar meer is er zoiezo niet te vinden.
 
Back
Naar boven