XXL Nutrition

vochtafdrijvende groenten

Bezoekers in dit topic

Smoothmold

Freaky Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
6 nov 2003
Berichten
5.768
Karma
6
He guys,

Ik vraag me af in hoeverre het dagelijks eten van vochtafdrijvende groenten je fysiek positief beinvloed m.b.t. het vocht wat je onderhuids vasthoudt.

Ik ben namelijk helemaal aan het aftrainen (zit nu rond de 8% bf) en wil het onderhuidse vocht minimaliseren. Ik eet gezond maar het eten van groenten wil er wel eens bij inschieten. Nu vraag ik mij af of, afgezien van het gezondheidsaspect, het ook daadwerkelijk een verschil maakt in je fysiek.

Tevens vraag ik mij af hoeveel liter water ik moet drinken om het onderhuidse vocht te beperken. En is het nu zo dat naarmate de dag vordert en je veel hebt gedronken dat je onderhuidse vocht minder is of meer is. (m.a.w. houd je meer vocht vast als je je bed uitstapt of als je naar bed gaat?)

Alvast bedankt :)
 

Guest

Gargantuan Beast
+15 jaar member
Lid geworden
19 mei 2002
Berichten
33.745
Karma
2
Ik zou aan grape fruits denken en annanas dat zijn twee hele goeien om vocht aftedrijven al is grape fruit meer voor het weg werken van vet.
 

haazebr

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
14 mrt 2003
Berichten
1.046
Karma
2
Bieten
Tomaten(bij de nieren om vocht af te drijven)

Verder om nu nou minder water te drinken, om minder vocht vast te houden vind ik wel erg slecht idee.( das meer voor de wedstrijden) Zoveel eiwitten(vooral bij cutten)bij de nieren, daar moet je gewoon echt goed bij drinken.

Verder kijken dat je niet TE veel zout binnen krijgt. Houdt ook vocht vast.
Ik denk dat je zonder veel fruit en groeten wel droog kan staan.

Houdt je vet% laag, en kijk hoe droog je kan komen. Als je dan nog steeds niet tevreden bent, dan is het vaak meer een kwestie van welke AAS gebruik te maken om echt goed droog te staan.
 

saint

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
5 jan 2004
Berichten
1.673
Karma
1
Lengte
1m78
Massa
94kg
Asperges zijn volgens mij ook vochtafdrijvend. En verder bleekselderij en komkommer.
 

andrew

Competitive Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
23 sep 2003
Berichten
2.043
Karma
0
hier staat zo'n heel lijstje in een sticky, ik neem aan dat je die wel hebt gezien.

Ik denk dat het alleen wat voor je fysiek zal doen als je ook daadwerkelijk veel vocht vasthoud, dit is vaak alleen het geval bij kuren.
 

KaLe

Mommy's little monster
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
26.154
Karma
413
Lengte
1m69
Massa
95kg
KNOFLOOK

Knoflook heeft mosterdolien en deze olien geven een schoonmakend effect in het lichaam. Ze geven de spieren van de darm- en maagbewegingen meer energie zodat je meer vet gaat verliezen en uitspoelt. Ze breken ook vetklonten af, dus eet knoflook en wordt dunner.

ASPERGES

Asperges bevatten de stof asparagine. Dit is een alkaloïde dat stimuleert de nieren en het verbetert het circulerend proces. Alkaloiden heeft een directe uitwerking op de cellen en breekt vet af. Het bevat ook een stof dat helpt om afvalstoffen te verliezen door oxalisch zuur af te breken in je lichaam dat vet vastplakt aan je cellen. Dus door oxalisch zuur af te breken verminderd het vetophopingen.

BIETEN

Bieten zijn sterk vochtafdrijvend dat zich concentreert op je lever en nieren. Bieten spoelt dwalende vetdeeltjes uit je lichaam. Het bevat ook een speciale ijzer dat bloedlichaampjes schoonmaakt, bloedlichaampjes zijn de cellen die vet opnemen. Bieten bevatten ook een soort chloor dat helpt vetdeeltjes uit te spoelen. Deze chloor stimuleert de lymf die het vet verwijderd.

SPRUITEN

Spruiten stimulieren de klieren, voornamelijk de alvleesklier die hormonen afgeeft. Deze hormonen heeft een schoonmakende effect op je cellen. Het bevat ook mineralen die de nieren stimuleren. De afvalstoffen verlies je sneller en het maakt je cellen schoon.

KOOL

Kool helpt je lichaam om afvalstoffen te verliezen omdat het sulfaat en jodium bevat. Deze stoffen helpen ook om de slijmafscheidende membraan schoon te maken van je maag en darmen. Kool is vooral geschikt voor dikke buiken en middelbareleeftijdvetten, het breekt voornamelijk vet af in deze gebieden.

WORTELS

Wortels bevatten carotine, een soort vitamine A. Deze carotine geeft een vet uitspoelende reactie. Deze reactie spoelt snel afvalstoffen en vet uit. De carotine veranderd in vitamine A in de ingewanden en deze proces creert een versnellende werking van je stofwisseling en dat je cellen vet afbreekt.

SELDERIJ

Ongekookte selderij heeft een hoog geconcentreerde calciumgehalte in een kant en klare gebruiksvorm, dus als je het eet doet de calcium meteen zijn werk. Deze pure vorm van calcium geeft het hormonale systeem een zetje. Deze hormonen zullen het opgehoopte vet afbreken. Selderij bevat ook veel magnesium en ijzer wat je lichaam schoonmaakt.

KOMKOMMER

Komkommer bevat veel sulfaten en silcon. Deze mineralen stimuleren de nieren om het urinezuur af te drijven, wat een afvalstof is. Doordat je deze urinezuur verliest stimuleert het om vet af te drijven en het vet op je cellen.

MIERIKSWORTEL

Mierikswortel heeft een geweldig effect op het afbreken van vet in je cellen (zonder bijwerkingen) en het maakt je lichaam schoon.

SLA

Sla bevat ijzer en magnesium. Deze minaralen dringen je milt binnen en het helpt je immuumsysteem dat je beschermt tegen ziektes. De milt gebruikt deze mineralen om ze sterker te maken en stuurt ze naar je cellen en weefsels. Het helpt ook de lever, verhoogt je stofwisseling en om vetcellen uit te spoelen. Hoe donkerder de sla, hoe meer mineralen erin zitten.

UIEN

Uien, gelijk aan knoflook, bevat mineralen en olien dat helpt bij vet afbreken en verhoogt je stofwisseling. Eet elke dag rauwe uien het werkt beter en het ruikt minder dan knoflook.

RADIJS

Radijs maakt de slijmafscheidende membraan in je lichaam schoon omdat het hoge concentratie van magnesium en ijzer bevat. Deze minaralen lossen vet op die in je cellen zitten.

TOMATEN

Tomaten bevatten veel vitamine C en citroenachtige oxalische zuren. Deze zuren versnellen je stofwisseling. Het helpt ook de nieren om vocht af te drijven en vetdeeltjes uit te spoelen. Deze natuurlijke zuren met enzym geactiveerde mineralen moedigt de nieren aan om grote hoeveelheden vet af te breken en je lichaam uit te spoelen.

APPELAZIJN

Gebruik appelazijn in kleine hoeveelheden. Je kunt het gebruiken als saladedressing. Appelazijn is een sterk vochtafdrijvend middel omdat het gemaakt is van appels en de fruitzuren van appels creert een vetverbrandend proces. Het bevat ook veel potassium dat helpt om de vetopname te verlagen.

bron: Sticky's :D
 

andrew

Competitive Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
23 sep 2003
Berichten
2.043
Karma
0
Hehe, niet om de eikel ofzo uit te hangen, maar is lezen zo moeilijk?

De topicstarter vraagt wat het zal doen voor je fysiek, hij zal de sticky's heus wel hebben gezien.
 
Naar boven