Selecteer hier of je gepersonaliseerde (Opt-in) of niet-gepersonaliseerde (Opt-out) advertenties wilt zien.

Opt-in   Opt-out

Meer info

Voeding en blessure gevoeligheid

Discussie in 'Voeding' gestart door Chris1989, 8 aug 2018.

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 2)

 1. Chris1989

  Chris1989 Novice Topic Starter

  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Goedemiddag,

  Ik word met mijn 29 jaar al geheel mijn twintiger jaren geteisterd door blessures bij alle sporten die ik beoefen (voetbal, zwemmen, hardlopen, fietsen). Ik heb vooral last van spierverrekkingen & peesontstekingen in de benen en heb zwakke diepgelegen nekspieren die ik aan het aansterken ben. Ook heb ik het idee dat mijn herstelperiodes langer zijn dan bij anderen. Steeds bouw ik het rustig op en word ik weer twee stappen terug gezet door een blessure.

  Lies, hamstring, enkelbanden, kuit en onderrug spieren (elke keer wat anders dus) geregeld verrekt en tijden last gehad van ontstoken achillespezen (beide tegelijkertijd) en van mijn linker pees net onder de knie (patella).

  Tijdens die blessures chiropractor, fysio, mensdieck, orthomanueel therapeut etc. allemaal al gehad en ondertussen aardig wat ervaring daarin opgedaan om snel te herstellen, maar dus niet echt om het te ontlopen.

  Voor deze problemen ben ik nu sinds een jaar vooral bezig met mijn core en dat scheelt al zeker de helft, maar de blessures komen af en toe toch weer om de hoek kijken.

  Ik eet/drink over het algemeen 2x koffie, 2+ liter water, 2 stuks fruit, 300g kwark, 4 eetlepels havermout, handje walnoten, 1x crunchy eiwitreep, avondeten (vlees/vis/groenten) en gemiddeld 10 pilsjes in de week. Geen dieet dus, maar gewoon een beetje letten op wat ik eet is de instelling.

  Opvallend is dus dat ik weinig brood en aardappelen eet (alleen met stamppot). Ik krijg maagzuur als ik teveel brood, pasta, aardappelen eet, dus dat eet ik eens a twee keer in de week.

  Over de jaren heen heb ik gemerkt dat de meeste blessures komen doordat ik graag tot het uiterste ga bij kracht of duursporten als ik mij goed voel, wat vrij normaal is denk ik want als je je lekker voelt heb je geen reden om dat niet te doen. En dan toch weer ineens *pats* een blessure die erin schiet...

  Hebben jullie tips wat te eten en welke oefeningen te doen om spierblessures en herstel bij sporten zoals voetbal te verminderen?

  Voor nu wil ik binnenkort gaan aansluiten bij een yoga of pilates klas om alle spieren flexibel te houden en extra aan die core te werken. Qua eten twijfel ik of ik met die dagelijkse steeds hoger wordende load aan burpees + binnenkort hardlopen (2x per week) ik helemaal los moet gaan op de eiwitten of andere zaken.
  • Kunnen ervaren mensen mij dus een beetje verder helpen?
  • Zijn er eye openers voor mij qua voeding en blessure gevoeligheid?

  Alvast bedankt
   
 2. Kevin95

  Kevin95 Advanced Bodybuilder

  Berichten:
  1.166
  Leuk Bevonden:
  315
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  2.379
  Lengte:
  1m78
  Massa:
  87kg
  Ik kan me niet voorstellen dat dit Holocaust-Dieet je herstel enorm gaat bevorderen. Een kind van 12 eet nog meer dan dit.
  Als je er zo op gebrand bent altijd tot het uiterste te gaan moet je je lichaam ook eens gaan voeden.
   
 3. Ciron

  Ciron Dutch Bodybuilder

  Berichten:
  287
  Leuk Bevonden:
  143
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  7.332
  Lengte:
  1m84
  Massa:
  68kg
  Vetpercentage:
  12%
  2 stukjes fruit ... handje havermout ... 3 onsjes kwark .. tja daar word je niet bepaald wijzer van.
   
 4. A User B

  A User B Dutch Bodybuilder

  Berichten:
  636
  Leuk Bevonden:
  441
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  18.124
  Lengte:
  1m86
  Komop kerel. Zelfs als ik heel erg ruim reken is wat je opsomt geen 1500 kcal per dag. Dat is minder dan wat mijn vrouw die niet sport op dieet eet...

  Krijg het gevoel dat je gewoon veel en intensief sport (wat op zichzelf al kans op blessures vergroot), gecombineerd met te weinig eten (waardoor je slecht herstelt en nog meer risico loopt).

  Twee tips:
  - Doseer je intensiteit tijdens het sporten. Je hoeft nooit tot het uiterste te gaan om vooruitgang te boeken. Altijd 90% geven is ook prima en boek je ook prima resultaat mee (herstel je sneller van, en brengt minder risico met zich mee).
  - ga fatsoenlijk eten.
   
 5. Kristel*

  Kristel* Pull up bitch Elite Member Challenge Winner

  Berichten:
  275
  Leuk Bevonden:
  251
  Geslacht:
  Vrouw
  Karma:
  13.653
  Lengte:
  1m67
  Massa:
  56kg
  Vetpercentage:
  19%
  Als ik het zo lees ben je vooral een duursporter.
  Zolang het goed gaat gaat het goed. Dan heb je mazzel. Maar als het mis gaat is het vaak overbelasting (chronisch danwel acuut) zoals in jouw geval. Je core trainen en/of yoga kan je van bepaalde klachten afhelpen en/of kans op blessures verminderen maar 2x/wk specifieke krachttraining aanvullend op je andere sporten zal je hele lichaam waarschijnlijk goed doen!
  Het is een investering, helemaal als je al zoveel sporten beoefend, maar het zal het waard zijn! Grote kans dat je ook nog beter wordt in je huidige sporten.
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud te personaliseren, uw ervaring aan te passen en om u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie