- Lid geworden
- 27 jul 2006
- Berichten
- 3.515
- Waardering
- 2
Mijn CUT kokkerelkunsten
Voeding is één van de belangrijkste gegevens in het bodybuild/sport gebeuren.
Niks nieuws, maar voor velen is het niet evident om als het ware een passie te hebben voor het koken. Dat maakt alles veel intressanter en vooral makkelijker in de keuken zoals diezelfde passie het merendeel dag in en dag uit aanzet om in de ijzers te vliegen. Passie... Nu moet ik zeggen dat mijn passie voor koken en dan vooral het eten al langer meegaat dan die voor mijn sport.
Toevallig heb ik net een (cleane) cut-periode achter de rug waarin ik de voorbije vier maanden vanalles heb uitgeprobeerd qua eten, supplementen en cardio. Het resultaat is dat ik er 9 kilo vanaf heb kunnen knijpen zonder ook maar een seconde honger te hebben gehad. Mede door de volgende recepten was het cutten op zich best aangenaam. Het belangrijkste is om gemotiveerd te blijven en dingen uit te proberen met de juiste ingrediënten.
ZALM-SLAATJE:
- 150 gr. gerookte zalm (op meer)
- handvol ruccola
- gesnipperd sjalotje (optioneel)
- mosterd
- gecrushte hazelnoten
- olijfolie/koolzaadolie
Van de mosterd, hazelnoten en olijfolie maak je één papje waar je de gerookte zalm enkele uren in laat marineren. Daarna snijd je de sla en zalm fijn, voeg je er de sjalotte bij, kruid je met peper en zout en doe je honing en citroensap bij naar believen. Echt de moeite.
TONIJNROLLETJES
- blikje tonijn (eigen nat)
- 1 eetlepel olijf- of koolzaadolie
- sjalotje
- slablaadjes (vrij groot)
- Light dressing of yogodressing of mayo (naar keuze)
- peper, zout en cayennepeper
1. Laat tonijn uitlekken en snipper sjalotje
2. Meng tonijn met sjalotje, dressing en olie.
3. Afkruiden met peper, zout en cayenne
4. Leg sla-blad open, 2 à 3 eetlepels tonijnmengsel opdoen
5. Blad oprollen en met folie inwikkelen, tijdje in frigo laten staan alvorens binnen te spelen.
BEEFWOK
- dikke familiesteak
- diverse wokgroenten (als het maar veel is)
Steak in stukken snijden, plastic keukenzakje nemen, 2 eetlepels bloem in doen, peper, cayennepeper, zeezout en komijnzaadjes. Heel de zooi rondrammelen en samen met de groenten in de hete wokolie kieperen. Lekkah.
Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk te grillen zonder vetstoffen en maak ik gebruik van een bakpapier in de pan. Bakpapier dient er voor om niets te laten kleven en het vet uit het vlees of dergelijke te trekken. Verkrijgbaar in blokker trouwens.
Het verbruik van groenten en fruit wordt minstens verdubbeld en zo zorg ik dat ik telkens een grote kom fruit in de frigo heb staan.
De 3L. water per dag geef ik soms wat smaak door er een stukje sinaasappel of citroen in te leggen en een joekel van een bokaal met zoet-zure augurken heb ik altijd binnen handbereik.
Voor meer (cut)recepten ga ik naar : www.afvallen-dieet-tips.be en daar vind je recepten als:
Dieet recept: Kalkoenham-rolletjes
• 2 sneden kalkoenham
• 2 kroppen andijvie
• 2 uien
• Look
• Peterselie
• Peper & zout
Kook de andijvie gaar. Laat goed afdruipen. Bak de ui bruin in een anti-kleefpan. Voeg de
rolletjes kalkoenham toe welke vooraf gevuld zijn met andijvie. Breng op smaak. Bedek de
pan en laat 30 minuten smoren op een zacht vuurtje.
Dieet recept: Kalfsoester met curry
• 1 kalfsoester
• 2 tomaten
• ¼ ui
• 10 champignons
• ½ knoflookteentje
• 1 mespunt curry
• Zout, peper en kruiden
Laat de gehakte ui zachtjes smoren in een beetje water. Roer af en toe om en voeg water bij
indien nodig. Laat op het vuur tot de ui goudgeel gebakken is. Bak het lapje vlees in dezelfde
pan. Voeg de gesneden champignons en tomaten toe. Eveneens de knoflook, het mespunt
curry en de andere kruiden. Laat 30 minuten koken. Voeg water toe indien nodig.
Dieet recept: Piperade
• 2 eierdooiers
• 2 tomaten
• ½ paprika
• 1/3 ui
• look, peper, zout en basilicum
Bak de gesneden ajuin in een anti-kleefpan. Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en
tenslotte ook de ontpitte en geschilde tomaten. Breng op smaak. Laat onder gesloten deksel
zachtjes stoven tot de groenten gaar zijn. Klop de eieren en kruidt ze. Giet dit over de
groenten en roer tot de eieren gebakken zijn.
JUNKDAG
Mijn junkdag bestaat eigenlijk gewoon uit een hot-dog of een McMenu.
Vroeger was dat een pizza maar tegenwoordig maken we die zelf zodat we alles in controle hebben
Indien ik jullie kan helpen of ik zou ietwat nuttig kunnen zijn door info te verstrekken stuur je maar een PM.
Smakelijk.
V!
Voeding is één van de belangrijkste gegevens in het bodybuild/sport gebeuren.
Niks nieuws, maar voor velen is het niet evident om als het ware een passie te hebben voor het koken. Dat maakt alles veel intressanter en vooral makkelijker in de keuken zoals diezelfde passie het merendeel dag in en dag uit aanzet om in de ijzers te vliegen. Passie... Nu moet ik zeggen dat mijn passie voor koken en dan vooral het eten al langer meegaat dan die voor mijn sport.
Toevallig heb ik net een (cleane) cut-periode achter de rug waarin ik de voorbije vier maanden vanalles heb uitgeprobeerd qua eten, supplementen en cardio. Het resultaat is dat ik er 9 kilo vanaf heb kunnen knijpen zonder ook maar een seconde honger te hebben gehad. Mede door de volgende recepten was het cutten op zich best aangenaam. Het belangrijkste is om gemotiveerd te blijven en dingen uit te proberen met de juiste ingrediënten.
ZALM-SLAATJE:
- 150 gr. gerookte zalm (op meer)
- handvol ruccola
- gesnipperd sjalotje (optioneel)
- mosterd
- gecrushte hazelnoten
- olijfolie/koolzaadolie
Van de mosterd, hazelnoten en olijfolie maak je één papje waar je de gerookte zalm enkele uren in laat marineren. Daarna snijd je de sla en zalm fijn, voeg je er de sjalotte bij, kruid je met peper en zout en doe je honing en citroensap bij naar believen. Echt de moeite.
TONIJNROLLETJES
- blikje tonijn (eigen nat)
- 1 eetlepel olijf- of koolzaadolie
- sjalotje
- slablaadjes (vrij groot)
- Light dressing of yogodressing of mayo (naar keuze)
- peper, zout en cayennepeper
1. Laat tonijn uitlekken en snipper sjalotje
2. Meng tonijn met sjalotje, dressing en olie.
3. Afkruiden met peper, zout en cayenne
4. Leg sla-blad open, 2 à 3 eetlepels tonijnmengsel opdoen
5. Blad oprollen en met folie inwikkelen, tijdje in frigo laten staan alvorens binnen te spelen.
BEEFWOK
- dikke familiesteak
- diverse wokgroenten (als het maar veel is)
Steak in stukken snijden, plastic keukenzakje nemen, 2 eetlepels bloem in doen, peper, cayennepeper, zeezout en komijnzaadjes. Heel de zooi rondrammelen en samen met de groenten in de hete wokolie kieperen. Lekkah.
Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk te grillen zonder vetstoffen en maak ik gebruik van een bakpapier in de pan. Bakpapier dient er voor om niets te laten kleven en het vet uit het vlees of dergelijke te trekken. Verkrijgbaar in blokker trouwens.
Het verbruik van groenten en fruit wordt minstens verdubbeld en zo zorg ik dat ik telkens een grote kom fruit in de frigo heb staan.
De 3L. water per dag geef ik soms wat smaak door er een stukje sinaasappel of citroen in te leggen en een joekel van een bokaal met zoet-zure augurken heb ik altijd binnen handbereik.
Voor meer (cut)recepten ga ik naar : www.afvallen-dieet-tips.be en daar vind je recepten als:
Dieet recept: Kalkoenham-rolletjes
• 2 sneden kalkoenham
• 2 kroppen andijvie
• 2 uien
• Look
• Peterselie
• Peper & zout
Kook de andijvie gaar. Laat goed afdruipen. Bak de ui bruin in een anti-kleefpan. Voeg de
rolletjes kalkoenham toe welke vooraf gevuld zijn met andijvie. Breng op smaak. Bedek de
pan en laat 30 minuten smoren op een zacht vuurtje.
Dieet recept: Kalfsoester met curry
• 1 kalfsoester
• 2 tomaten
• ¼ ui
• 10 champignons
• ½ knoflookteentje
• 1 mespunt curry
• Zout, peper en kruiden
Laat de gehakte ui zachtjes smoren in een beetje water. Roer af en toe om en voeg water bij
indien nodig. Laat op het vuur tot de ui goudgeel gebakken is. Bak het lapje vlees in dezelfde
pan. Voeg de gesneden champignons en tomaten toe. Eveneens de knoflook, het mespunt
curry en de andere kruiden. Laat 30 minuten koken. Voeg water toe indien nodig.
Dieet recept: Piperade
• 2 eierdooiers
• 2 tomaten
• ½ paprika
• 1/3 ui
• look, peper, zout en basilicum
Bak de gesneden ajuin in een anti-kleefpan. Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en
tenslotte ook de ontpitte en geschilde tomaten. Breng op smaak. Laat onder gesloten deksel
zachtjes stoven tot de groenten gaar zijn. Klop de eieren en kruidt ze. Giet dit over de
groenten en roer tot de eieren gebakken zijn.
JUNKDAG
Mijn junkdag bestaat eigenlijk gewoon uit een hot-dog of een McMenu.
Vroeger was dat een pizza maar tegenwoordig maken we die zelf zodat we alles in controle hebben
Indien ik jullie kan helpen of ik zou ietwat nuttig kunnen zijn door info te verstrekken stuur je maar een PM.
Smakelijk.
V!