Fitness Seller

Voedingsbehoefte

Bezoekers in dit topic

Italiaantje92

Cool Novice
Lid geworden
30 aug 2011
Berichten
46
Waardering
1
Lengte
1m80
Massa
65kg
Beste BB'ers,

Ik ben vandaag voor het eerst lid, vandaar dat ik me even voorstel:)
Ik ben Enzo, 18 jaar, heb eigenlijk heel verschillend getrained eerst 1 jaar gefitnesst, toen weer 1 jaar gestopt, en nu fitness ik 1 maand weer, en ben ik bezig met het opbouwen van een goed voedingsschema.

In onderstaand word document heb ik het een en ander neergezet, ben ik nog iets vergeten om te berekenen?
Als je kijkt naar mijn gewicht, weeg ik natuurlijk veelste laag, vandaar dat ik ook wil gaan bulken.

Graag feedback:)
 

Bijlagen

  • Basaal metabolisme.doc
    25,5 KB · Weergaven: 30
Enzo the Baker?
 
Klopt zo ongeveer wel.. Zou beginnen met 3000kcal per dag en na een week kijken of je bent aangekomen.. Zo niet, dan 400-500kcal erbij..
 
Enzo the Baker?

Jaa van the godfather:D

---------- Post toegevoegd Tue 30 Aug 2011 om 16:28 ----------

Klopt zo ongeveer wel.. Zou beginnen met 3000kcal per dag en na een week kijken of je bent aangekomen.. Zo niet, dan 400-500kcal erbij..

Oke bedankt man!:rolleyes:

Heb jij misschien een idee hoe die verhouding is van KH/eiwitten/vetten?
is dat 80/20/20?

Zag dat namelijk nergens staan in de stickies...
 
Oke bedankt man!:rolleyes:

Heb jij misschien een idee hoe die verhouding is van KH/eiwitten/vetten?
is dat 80/20/20?

Zag dat namelijk nergens staan in de stickies...


Dat ligt er maar net aan wat je eet! :p Als je veel kh's eet, dan zal dat percentage hoger zijn.. Of is dat niet wat je bedoeld??
 
http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/niet-stickies-vinden-grammen-190800/

Dit bedoel ik eigenlijk, maar snap het nog niet echt xD

Ik zit nu aan de 3000 kcal per dag.

Oké, 3000kcal per dag begin je dus mee..

Dan hou je bijvoorbeeld aan: 2,5gr eiwitten per kg lichaamsgewicht = 65x2,5= ongeveer 160gr eiwitten. 1 gram eiwit = 4kcal, dus 160x4 = 640kcal aan eiwitten.

Vetten doe je bijv. 1gr per kg lichaamsgewicht. Laten we het dan op 60gr houden. 1gr vet = 9kcal. Dus 60gr = 60x9 = 540kcal.

Je hebt nu dus:
Onderhoud: 3000kcal - eiwitten 640kcal - vetten 540kcal = 1820kcal. Deze 1820kcal houd je dus over voor de koolhydraten.

1gr kh = 4kcal. Dus 1820:4 = 455gr kh's.

Per dag eet je dus:
- 160gr eiwitten
- 455gr kh's
- 60gr vetten

Op een product zie je meestal wat erin zit per 100gr. Dus als je 50gr van iets eet, dan kijk je op de verpakking wat er aan e/k/v in zit per 100 gram en dat deel je door 2 snapje? :)


<-- Karma is welkom! ;)
 
Oké, 3000kcal per dag begin je dus mee..

Dan hou je bijvoorbeeld aan: 2,5gr eiwitten per kg lichaamsgewicht = 65x2,5= ongeveer 160gr eiwitten. 1 gram eiwit = 4kcal, dus 160x4 = 640kcal aan eiwitten.

Vetten doe je bijv. 1gr per kg lichaamsgewicht. Laten we het dan op 60gr houden. 1gr vet = 9kcal. Dus 60gr = 60x9 = 540kcal.

Je hebt nu dus:
Onderhoud: 3000kcal - eiwitten 640kcal - vetten 540kcal = 1820kcal. Deze 1820kcal houd je dus over voor de koolhydraten.

1gr kh = 4kcal. Dus 1820:4 = 455gr kh's.

Per dag eet je dus:
- 160gr eiwitten
- 455gr kh's
- 60gr vetten

Op een product zie je meestal wat erin zit per 100gr. Dus als je 50gr van iets eet, dan kijk je op de verpakking wat er aan e/k/v in zit per 100 gram en dat deel je door 2 snapje? :)


<-- Karma is welkom! ;)

Super bedankt man!! Karma heb je dubbel en dwars verdient!:D;)
 
Dankje! Dit kan ik ook goed gebruiken!
 
Graag gedaan! :)

Bovenstaand voorbeeld is niet het aantal grammen wat je persé vast moet houden trouwens hè.. Je kunt ook wat meer eiwitten eten en wat minder koolhydraten bijvoorbeeld. Dit doen veel mensen voornamelijk in de cut. Zou wel altijd minimaal 2-2,5gr eiwitten aanhouden per kg lichaamsgewicht..

De E/K/V verhouding in het voorbeeldje is: 21/61/18
- 160gr eiwitten/640kcal: 100%=3000kcal, 1%= 30kcal. 640:30=21%
- 455gr kh's/1820kcal: 1820:30= 61%
- 60gr vetten/540kcal: 540:30=18%


Jij wilt gaan bulken, dan zou ik beginnen met een verhouding van ongeveer 30/50/20 ofzo.. Reken maar es uit hoeveel gram E/K/V dat zijn. ;)
 
Back
Naar boven