AndroidHealthClinic

Voedingswaarde Gekookte ei: Eiwit

Bezoekers in dit topic

Raii

Dutch Bodybuilder
10 jaar lid
Lid sinds
13 jul 2011
Berichten
325
Waardering
7
Lengte
1m79
Beste mensen,

Veel gezocht maar niks gevonden dat mijn vraag beantwoord. Ik wil graag weten wat er in een gekookte eitje zit, maar dan zonder het eigeel.

Ik heb http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/?c=15
als hulpmiddel gebruikt, maar wist niet zeker of de voedingswaarde van het eiwit verschilt als het gekookt is.

Het is namelijk zo, ik eet twee gekookte eieren per dag, eentje met en eentje zonder eigeel, en wil graag zeker van de voedingswaarde zijn.

Alvast bedankt!
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/?c=15
 
Generic - Eiwit (Kippenei), 1 eiwit (kippenei)
Kcal: 15
Koolhydraat: 0
Eiwit: 4
Vet: 0
 
Dus met andere woorden, gooi je bijna 85kcal weg door het eigeel te laten staan.. Aan de andere kant is het dan de vraag of 2 eieren met eigeel per dag wel zo gezond is. Welke studies kunnen aantonen dat het gezond/ongezond is om het eigeel te laten staan. Heb je hier al onderzoek naar gedaan?

Bewaar anders het eigeel en gooi het eens door je avondeten tijdens het bakken (of wokken)?
 
Ik deed vaker 2 dooiers in de magnetron en at ze in de avond bij de kwark...
 
sinds oudsher wordt gezegt dat eigeel je cholesterol verhoogt
maar heb al verschillende keren (inclussief op tv) voorbij zien komen dat het inderdaad je cholesterol verhoogt alleen je goede!! cholesterol

dus ik heb nu helemaal geen enkel id of het nu heel slecht of goed is, of simpelweg geen kwaad kan
 
Het kan, net zoals met veel dingen, met mate geen kwaad.
Persoonlijk probeer ik het op maximaal 2 dooiers per dag te houden, maar dat is persoonlijk.
Er zijn genoeg mensen die er 5-6 op een dag eten...
 
Terug
Naar boven