hallo allemaal,
misschien voor sommigen een 'onnozele' vraag, maar wou toch even iets checken, namelijk het volgende:
ik ging altijd ervan uit dat vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en dergelijke redelijk 'hoog' scoorden in caloriewaarde (ik ging uit van 75kcal / 100g; voedingswaardetabel.nl).
nu heb ik onlangs blauwe bessen van crops gekocht (in diepvries, omdat ik dit wil gebruiken in cakes en vind vers fruit gebruiken daarvoor een beetje zonde) en die vermeldt iets van een 30kcal / 100g. Ik weet: niets wereldschokkends of rampzalig, maar vroeg me toch af hoe dit dan komt. Is dit door het feit dat het ene meer water bevat dan het andere?
thanks
misschien voor sommigen een 'onnozele' vraag, maar wou toch even iets checken, namelijk het volgende:
ik ging altijd ervan uit dat vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen en dergelijke redelijk 'hoog' scoorden in caloriewaarde (ik ging uit van 75kcal / 100g; voedingswaardetabel.nl).
nu heb ik onlangs blauwe bessen van crops gekocht (in diepvries, omdat ik dit wil gebruiken in cakes en vind vers fruit gebruiken daarvoor een beetje zonde) en die vermeldt iets van een 30kcal / 100g. Ik weet: niets wereldschokkends of rampzalig, maar vroeg me toch af hoe dit dan komt. Is dit door het feit dat het ene meer water bevat dan het andere?
thanks