Fitness Seller

Volksrepubliek Noord-Korea (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

GroteT

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
21 aug 2013
Berichten
568
Waardering
46
Lengte
1m50
Massa
102kg
Vetpercentage
2%
Noord-Korea dreigt met nucleaire ramp voor nieuwe jaar
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft gisterenavond, in een boodschap voor het nieuwe jaar, gedreigd dat er een “nucleaire ramp” zal gebeuren op het Koreaanse schiereiland wanneer daar een nieuwe oorlog zou uitbreken. Kim Jong-un benadrukte ook dat de VS in het geval van zo’n conflict er niet ongeschonden zullen uitkomen.

“Als er opnieuw een oorlog uitbreekt, zal die een zware nucleaire ramp tot gevolg hebben, waarbij de VS nooit ongeschonden zullen blijven”, zei Kim Jong-un in een nieuwjaarsboodschap die werd uitgezonden op de nationale televisie. “We bevinden ons in een situatie waarbij een klein accidenteel militair incident kan uitmonden in een totale oorlog”, waarschuwde hij.

De Noord-Koreaanse leider kwam ook terug op de executie van zijn oom Jang Song-Thaek, voorheen een van de meest invloedrijke verantwoordelijken van het Noord-Koreaanse regime. Kim Jong-un bestempelde zijn oom als “vuilnis”. “Onze partij heeft maatregelen genomen om het vuil te vernietigen.”

Het was de eerste keer dat de Noord-Koreaanse leider publiekelijk kritiek gaf op zijn oom, die midden december opgepakt en geëxecuteerd werd wegens verraad en corruptie.
 
Ik denk dat hij ook gewoon op niemand indruk maakt politiek gezien. Behalve zijn eigen land met de staats tv waarbij ze verkondigen dat USA op hun knietjes om vergiffenis vraagt. Erg vermakelijk land, dat wel
 
Drie keer raden wie de grootste voedseldonor is aan Noord Korea?
 
ik kan android 19 niet serieus nemen.
 
noord Korea is best Korea!
 
Toch ironisch dat onze kapoen naar school ging in Zwitserland. Is dat niet de ultieme vorm van bourgeoise decadentie?
 
Die ezel heeft echt te veel videospelletjes gespeeld.
 
De leider van het stalinistische Noord-Korea, Kim Jong-un, heeft de destijds tweede man van het Noord-Koreaanse regime, zijn oom Yang Song-thaek, door uitgehongerde honden laten verscheuren. Dit meldde een Chinese krant. De wegens verraad ter dood veroordeelde Yang zou volgens de krant naakt in een kooi zijn gegooid waar 120 uitgehongerde jachthonden waren. Al trekken sommige kenners van het regime het bericht in twijfel. Zelfs Kim Jong-Un kan zo gruwelijk niet zijn, luidt het.
Volgens de Chinese krant verscheurden de honden de oom en vijf anderen die ook waren veroordeeld wegens Yangs vermeende poging tot staatsgreep. Het bloedige schouwspel zou een uur hebben geduurd en zijn gadegeslagen door onder anderen Kim Jong-un zelf en zijn broer, Kim Jong-chol.

Van de veroordeelden was praktisch niets meer over, volgens de krant Wen Wei Po. Die krant in Hongkong heeft nauwe banden met de regerende Chinese Communistische Partij. Sommige waarnemers zien in het verspreiden van dit gruwelijke verhaal een poging van bepaalde partijleden om de Chinese regering aan te zetten afstand te nemen van Kims regime.

Oom Yang Song-thaek onderhield uitstekende relaties met Peking en gold als de man binnen het Noord-Koreaanse regime met wie China graag zaken deed. China is praktisch de enige vriend van Noord-Korea. Yang was al heel lang de tweede man van het regime en bleef dat toen de relatief jonge Kim zijn vader opvolgde eind 2011. Die liet in december plotseling weten dat Yang met buitenlanders samenzwoer en de macht wilde grijpen. Yang werd na een showproces ter dood gebracht, maar hoe liet Noord-Korea niet weten.

:o
 
"Zelfs Kim Jong-Un kan zo gruwelijk niet zijn"

:roflol:
 
De Verenigde Staten.
 
Wat vind jij eigenlijk van Noord Korea Friedenand?
 

Volgens deze bron zou China verantwoordelijk zijn voor 45% van het geleverde voedsel en 80% van alle consumptiegoederen?

Of heb je het over het verleden? Ik weet dat de VS veel voedsel leverde tijdens de hongersnood daar op het einde van vorige eeuw maar volgens wikipedia (geen al te beste bron natuurlijk) leverden China en Zuid-Korea meer dan de VS?
 
Volgens deze bron zou China verantwoordelijk zijn voor 45% van het geleverde voedsel en 80% van alle consumptiegoederen?

Of heb je het over het verleden? Ik weet dat de VS veel voedsel leverde tijdens de hongersnood daar op het einde van vorige eeuw maar volgens wikipedia (geen al te beste bron natuurlijk) leverden China en Zuid-Korea meer dan de VS?
Uit Vlucht uit kamp 14 (Escape from Camp 14)

"De Noord-Koreaanse regering stond erop, in tegenstelling tot welk ander hulp ontvangend land ter wereld ook, dat zij als enige de bevoegdheid had om het geschonken voedsel te vervoeren. Die eis irriteerde de Verenigde Staten, de grootste donor, en verstoorde de registratiemethoden die het wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties over de hele wereld had ontwikkeld om de afgelegde weg van de voedselhulp te traceren en zich ervan te verzekeren dat die bij de beoogde ontvangers werd afgeleverd. Maar aangezien de nood en het sterftecijfer zo hoog waren, gaf het Westen niet toe aan zijn weerzin en leverde het tussen 1995 en 2003 ter waarde van ruim een miljard dollar aan voedselhulp aan Noord-Korea"

"Tot de jaren negentig werd de Noord-Koreaanse economie voornamelijk in stand gehouden door subsidies van de Sovjet Unie. Van 2000 tot 2008 steunde Zuid-Korea het Noorden met zonder voorbehoud gegeven omvangrijke giften kunstmest en voedsel, aangevuld met royale investeringen, waarmee het zichzelf van een zeker mate van vreedzame co-existentie verzekerde .

Sinds die tijd is Pyongyang steeds afhankelijker geworden van China door speciale handelsovereenkomsten, voedselhulp en brandstof. Een veelzeggend teken van China's groeiende invloed is dat voorafgaand aan het officiële optreden van Kim Jong Eun in 2010 als de gekozen opvolger van Kim Jong Il, de ziekelijke vader Kim twee maal naar Beijing reisde waar hij, volgens diplomaten, aan China vroeg zijn opvolgingsplan goed te keuren."

Wat vind jij eigenlijk van Noord Korea Friedenand?
Begrijp niet hoe zo'n non-land er steeds in slaagt te overleven.
 
Back
Naar boven