MuscleMeat

Sticky Voorbeeld 'makkelijk' voedingsschema (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.

MrJ

10 year + member
Elite Member
20 jaar lid
Lid geworden
28 jan 2003
Berichten
18.436
Waardering
185
Lengte
1m83
Massa
86kg
Vetpercentage
12%
Voorbeeld 'makkelijk' voedingsschema

Hierbij een voedingsschema (het mijne nog wel !) wat op zich makkelijk te doen is qua bereidingstijden als je in het weekend een uurtje of 2 over hebt en door de weeks kan beschikken over een magnetron. :)

Dit is een Excel sheet wat ik ooit eens kreeg (tnx Dani!) waar de hoeveelheid kcals en de verhouding e/k/v automatisch worden uitgerekend als de hoeveelden eiwitten, koolhydraten en vetten zijn invoerd.

Er zitten 2 tabbladen (sheets) in, 1 voor de bulk en 1 voor de cut.

Het enige waar tijd in gaat zitten zijn de rijstmaaltijden. Dit is echter voor de hele week in een 2tal uurtjes klaar te maken.


Hoe te bereiden:

* De maaltijden (10 in totaal) om 12.00u en 16.00u en de maaltijden om 18.30u (5 in totaal) splits je qua afmeten rijst, hoeveelheid kipfilet en hoeveel roerbakgroenten.

* Koop ipv precies de benodigde totale hoeveel kipfilet een gram of 100 a 150 meer. Dit omdat je bij het snijden van de kip redelijk veel weggooid (de ranzige stukjes).

* Vul 1 grote (soep) pan en 1 kleinere pan met voldoende water en zet deze alvast op.

* Weeg de rijst af.

* Snij de kipfilet in blokjes.

* Breng het water aan de kook en doe de kipfilet per pan erin (uiteraard de grote hoeveel voor de 10 maaltijden in de grote pan
icon3.gif
).

* Als het water weer kookt kan de rijst erbij.

* Afhankelijk van welk merk rijst je hebt laat je het 10 tot 12 minuten koken.

* Beide pannen afgieten, de hele zooi even omroeren en met de deksel er
schuin op even een kwartiertje laten 'drogen'.

* Roerbak de groenten (1x 500gram en 1x 250gram) een minuutje om 3 a 4 beetje olijfolie in de wok) en doe dit in desbetreffende pan.

* Doorroeren en weer even af laten koelen.

* Als laatste maak je er resp. 10 en 5 porties van. Afwegen (eerste keer beetje gokken qua hoeveelheid per zakje, gok op zo'n 400 om 200gram) en in diepvrieszakjes doen.

* Af laten koelen voor een uurtje en dan de vriezer in. Let er op de 2 verschillende hoeveelheden die je hebt niet door elkaar te gooien. :)

* 's Ochtends vriezer open, 2 grote porties mee naar werk, de kleine in de koelkast en dan maar opwarmen in de magnetron. :thumbup:


Voor vragen over dit schema of alles wat ermee te maken heeft, mag je altijd een nieuw topic openen :)
 

Bijlagen

  • voedingsschema.xls
    24,5 KB · Weergaven: 46.876
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Naar boven