- Lid geworden
- 28 jan 2003
- Berichten
- 18.436
- Waardering
- 185
- Lengte
- 1m83
- Massa
- 86kg
- Vetpercentage
- 12%
Voorbeeld 'makkelijk' voedingsschema
Hierbij een voedingsschema (het mijne nog wel !) wat op zich makkelijk te doen is qua bereidingstijden als je in het weekend een uurtje of 2 over hebt en door de weeks kan beschikken over een magnetron.
Dit is een Excel sheet wat ik ooit eens kreeg (tnx Dani!) waar de hoeveelheid kcals en de verhouding e/k/v automatisch worden uitgerekend als de hoeveelden eiwitten, koolhydraten en vetten zijn invoerd.
Er zitten 2 tabbladen (sheets) in, 1 voor de bulk en 1 voor de cut.
Het enige waar tijd in gaat zitten zijn de rijstmaaltijden. Dit is echter voor de hele week in een 2tal uurtjes klaar te maken.
Hoe te bereiden:
* De maaltijden (10 in totaal) om 12.00u en 16.00u en de maaltijden om 18.30u (5 in totaal) splits je qua afmeten rijst, hoeveelheid kipfilet en hoeveel roerbakgroenten.
* Koop ipv precies de benodigde totale hoeveel kipfilet een gram of 100 a 150 meer. Dit omdat je bij het snijden van de kip redelijk veel weggooid (de ranzige stukjes).
* Vul 1 grote (soep) pan en 1 kleinere pan met voldoende water en zet deze alvast op.
* Weeg de rijst af.
* Snij de kipfilet in blokjes.
* Breng het water aan de kook en doe de kipfilet per pan erin (uiteraard de grote hoeveel voor de 10 maaltijden in de grote pan
).
* Als het water weer kookt kan de rijst erbij.
* Afhankelijk van welk merk rijst je hebt laat je het 10 tot 12 minuten koken.
* Beide pannen afgieten, de hele zooi even omroeren en met de deksel er
schuin op even een kwartiertje laten 'drogen'.
* Roerbak de groenten (1x 500gram en 1x 250gram) een minuutje om 3 a 4 beetje olijfolie in de wok) en doe dit in desbetreffende pan.
* Doorroeren en weer even af laten koelen.
* Als laatste maak je er resp. 10 en 5 porties van. Afwegen (eerste keer beetje gokken qua hoeveelheid per zakje, gok op zo'n 400 om 200gram) en in diepvrieszakjes doen.
* Af laten koelen voor een uurtje en dan de vriezer in. Let er op de 2 verschillende hoeveelheden die je hebt niet door elkaar te gooien.
* 's Ochtends vriezer open, 2 grote porties mee naar werk, de kleine in de koelkast en dan maar opwarmen in de magnetron.
Voor vragen over dit schema of alles wat ermee te maken heeft, mag je altijd een nieuw topic openen
Hierbij een voedingsschema (het mijne nog wel !) wat op zich makkelijk te doen is qua bereidingstijden als je in het weekend een uurtje of 2 over hebt en door de weeks kan beschikken over een magnetron.
Dit is een Excel sheet wat ik ooit eens kreeg (tnx Dani!) waar de hoeveelheid kcals en de verhouding e/k/v automatisch worden uitgerekend als de hoeveelden eiwitten, koolhydraten en vetten zijn invoerd.
Er zitten 2 tabbladen (sheets) in, 1 voor de bulk en 1 voor de cut.
Het enige waar tijd in gaat zitten zijn de rijstmaaltijden. Dit is echter voor de hele week in een 2tal uurtjes klaar te maken.
Hoe te bereiden:
* De maaltijden (10 in totaal) om 12.00u en 16.00u en de maaltijden om 18.30u (5 in totaal) splits je qua afmeten rijst, hoeveelheid kipfilet en hoeveel roerbakgroenten.
* Koop ipv precies de benodigde totale hoeveel kipfilet een gram of 100 a 150 meer. Dit omdat je bij het snijden van de kip redelijk veel weggooid (de ranzige stukjes).
* Vul 1 grote (soep) pan en 1 kleinere pan met voldoende water en zet deze alvast op.
* Weeg de rijst af.
* Snij de kipfilet in blokjes.
* Breng het water aan de kook en doe de kipfilet per pan erin (uiteraard de grote hoeveel voor de 10 maaltijden in de grote pan
* Als het water weer kookt kan de rijst erbij.
* Afhankelijk van welk merk rijst je hebt laat je het 10 tot 12 minuten koken.
* Beide pannen afgieten, de hele zooi even omroeren en met de deksel er
schuin op even een kwartiertje laten 'drogen'.
* Roerbak de groenten (1x 500gram en 1x 250gram) een minuutje om 3 a 4 beetje olijfolie in de wok) en doe dit in desbetreffende pan.
* Doorroeren en weer even af laten koelen.
* Als laatste maak je er resp. 10 en 5 porties van. Afwegen (eerste keer beetje gokken qua hoeveelheid per zakje, gok op zo'n 400 om 200gram) en in diepvrieszakjes doen.
* Af laten koelen voor een uurtje en dan de vriezer in. Let er op de 2 verschillende hoeveelheden die je hebt niet door elkaar te gooien.
* 's Ochtends vriezer open, 2 grote porties mee naar werk, de kleine in de koelkast en dan maar opwarmen in de magnetron.
Voor vragen over dit schema of alles wat ermee te maken heeft, mag je altijd een nieuw topic openen