Fitness Seller

Vraag over diëtisten

Bezoekers in dit topic

Guest

Gargantuan Beast
15 jaar lid
Lid sinds
19 mei 2002
Berichten
33.745
Waardering
3
Zijn diëtisten in staat een dieet voor je samen te stellen dat zich toespitst op spieropbouw? Of zijn zij meer gericht op enkel gezonde evenwichtige voeding en afvallen?

Ik leer hier veel over voeding, maar ben niet in staat een dieet voor mezelf
samen te stellen.
Hetgeen ik zoek is een dieet waar elke dag variatie inzit (niet elke dag hetzelfde), maar toch effectief is voor een beetje spieropbouw. Elke dag hetzelfde eten zie ik niet echt zitten.

Ik zit al een hele tijd op een punt dat ik niet meer aankom in massa door trainen alleen. Voor AS sta ik zeker de eerste jaren nog niet open.
 
Volgens mij: NEE!
De meeste dieetisten lijken vaak bijna niks van voeding af te weten. Ik begeleid mensen met overgewicht, met schema's van dieetisten, die nergens op slaan. Mensen die weggestuurd zijn, omdat ze zgn. niet meer af konden vallen op een 1000 calorieen-dieet, en bij mij als een speer gaan op bijna 2000 calorieen.
Dieetisten zijn leuk voor huisvrouwen, maar als sporter moet je ze mijden als de pest (al zullen er ook wel goeie zijn).
De meesten lopen 20 jaar achter, weten niks van supplementen en zeker niks over bodybuilden.
Je kunt beter een ervaren (wedstrijd)bodybuilder bij jou in de buurt zoeken, zijn kennis is veel meer waard, dan een duur consult............
 
Nee ik denk ook niet dat een gemiddelde dieetist je daarbij kan helpen.
Voor spiergroei moet je meer eten dan je verbrandt. Daarbij moet je voldoende eiwitten en EFA's binnenkrijgen. De rest van de cal. maakt slechts voor een klein % in wat voor vorm je ze binnenkrijgt. Waarom zou je dus niet gevarieerd kunnen eten? Zeker tijdens een fase waarin je gewicht wilt winnen kan dat. Voor spiergroei maakt het niet veel uit waar je kcal vandaan komen, alleen voor je gezondheid wel wat meer+ slechte voeding is vaak ook minder fit = minder goede trainingen = minder spiergroei.
Dus: zorg dat je voldoende eiwitten, EFA's en genoeg vetten in totaal binnenkrijgt, vul de rest van je cal behoefte aan met dingen die je graag eet(KH), blijf goed trainen, en je zult gewicht(ook spier winnen).
 
Denk dat je goed moet zoeken. Heb zelf voedingsleer gestudeerd en ken ook iemand van een ander board die zelf BB is en een hbo studie heeft gevolgd over voeding. Zijn kennis is erg goed en ik weet dat een hoop mensen hem mailen met vragen.

De gemiddelde dieetist zal je niet echt kunnen helpen nee.

greetz
 
...is een dieet waar elke dag variatie inzit (niet elke dag hetzelfde...

We weten wat variatie is hoor, je mag best wel moeilijke woorden gebruiken. We zijn niet alleen breed maar ook best slim hoor!! :D
 
Klopt inderdaad...de gemiddelde zal het zeker niet kunnen. Overigens kan je hier voldoende vinden om het zelf te doen. En enkele op dit board hebben zeker dezelfde kennis als een dietist(e) op dit gebied.
 
Diëtisten zijn er toch vooral om af te vallen, en als het om problemen gaat als anorexia nervosa dan gaat het toch meestal om puur gewicht aankomen wat niet noodzakelijk spierwinst hoeft te zijn.
Dus ik denk niet dat het gros van diëtisten echt weten hoe een ideaal bodybuilding dieet eruit moet zien. Net zoals de meeste dokters geen verstand hebben van anabole steroiden en het gebruik ervan bij BB.
 
Heb deze ervaring gehad met 2 dietisten. Ze zijn inderdaad gespecialiseerd in afvallen. Als je ze dan vraagt wat je moet doen om toch je spieren te behouden en vet te verliezen, dan wordt het stil. Dat vind ik dan zo jammer.
 
Ja, en dat is nou het stomme!! Ze laten je wel afvllen dus, maar denken niet aan het aspect van je spiermassa. Als je dat door verkeerd afvallen zou verbranden waardoor je stofwisseling zou dalen, werk je vanzelf het jojo-effect in de hand. Joepie...de dietiste :(
 
Lees dit maar eens (posts van Karen), dan zie je vanzelf dat je bij een dietist NIET moet wezen (en zij kan het weten, want ze is er zelf 1).
 
Ik dacht dat ze het nooit zouden durven te zeggen (dietisten in het algemeen)...
 
Niet dat ik er intresse in heb, (ik heb namelijk mijn eigen dietist, motivator, coach en trainer, waar ik inmiddels heel veel van heb geleerd) en andere vragen kan ik ook kwijt hier op het board.

Maar: Er bestaat toch ook zoiets als een sport dietist?
Hoe zit het daar dan mee ??? ? Die moet toch wel wat kennis van zaken hebben? Ik weet iig dat er ook sportscholen zijn die een dietist in dienst hebben. En ook de term sportdietist heb ik vaker dan eens gehoord.

Die zouden dan toch meer moeten weten op het gebied van sportvoeding............of niet?
 
Laatst bewerkt:
Dit wordt dan meer een voedingsdeskundige...
 
Ja, en die vind je niet op elke hoek van de straat. Zeker niet hier in mijn regio. Ik geloof zelfs niet dat er hier een diploma op dat vlak gehaald kan worden. En daar sta je dan met al je vragen.
Daarom ben ik dus te rade gegaan op het internet.
 
En daarom is er een site als deze opgericht. Niet specifiek voor voeding, maar ook voor de rest. Maar je kunt er vanuit gaan dat je hier veel info kunt halen, en dat er wat dat betreft wel wat deskundige zijn...
En inderdaad, echt specifieke opleidingen zijn er wat dat betreft niet...
 
geen haar op m'n hoofd die eraan denkt om naar een diëetist(e) te gaan.

IK HEB DIT BOARD EA. TOCH?! :D
 
Back
Naar boven