AndroidHealthClinic

Vraag over olijfolie

Bezoekers in dit topic

Maxjek95

Cool Novice
Lid geworden
26 sep 2019
Berichten
46
Waardering
6
Lengte
1m79
Massa
68kg
Vetpercentage
15%
Hallo,

Ik heb een (waarschijnlijk domme) vraag over olijfolie. In mijn voedingsschema heb ik 1 eetlepel olijfolie à 15 ml staan om mijn avondeten mee te maken (kip, rijst, groente).

Ik vroeg mij af of je deze 15 ml ook daadwerkelijk binnenkrijgt of toch niet alles? Aangezien er toch altijd wat overblijft in de pan?
 
Wat blijft er in de pan ? Hoeveel ml olie is dat ?
Maakt dat wat uit ? Het is immers maar een indicatie, die 15ml.
Waar het omgaat is, dat je op de lange termijn kunt tracken wat je doet en daar op bijstuurt.
 
lijken mij zeer onnodige details ,of je nu 5 of 10 ml olijfolie binnen krijgt ,het verschil merk je niet en zal je ook nooit gaan merken

p.s domme vragen bestaan niet ,alleen die van IRONic Pumper wel maar dan kan hij ook niets aan doen ,het blijft een Belg
 
Er bestaan geen domme vragen. :)

Het is gewoon zo dit staat in je voedingsschema. Kom je niet aan dan neem je een lepel meer. Het gaat erom dat je steeds hetzelfde aanhoudt als je wil weten wat het doet. Daarbij is dit een detail waar je je niet te druk om moet maken.

Denk eens logisch na.
Weeg jij alles exact af elke dag? Vul je elke boterham op de gram in? elk stukje fruit weeg je dat af? doe je dat met alles? Stel je neemt een kant en klaar toetje.. 150 grams bakje. Ga je het dan ook nawegen of het klopt? Dat wijkt ook vaak genoeg af.
Denk ook eens aan voedingswaardes op verpakkingen. Er staat gemiddelde voedingswaarde. Neem als voorbeeld eens kwark. Soms heb je wel eens dat eenzelfed merk de ene keer een stevigere consistentie heeft dan de andere keer. Het blijven natuurlijke producten en per geproduceerde batch kunnen die waardes zo 10 % afwijken. Wettelijk mag het ook. Zo zijn er tal van kleine rommelingen in de marge bij een voedinsgsschema. Kijk eens op rijst. Bij het ene merk staat bij witte rijst 370 kcal per 100 gram en bij het andere merk 350 kcal per 100 gram. De waardes op verpakkingen zijn een gemiddelde waarde.

Dus als jij gewoon een schema aanhoudt zal het nooit elke dag 100% gelijk zijn. Je vlees van de ene keer kan net een andere voedingswaarde hebben als de andere keer. Groentes die je mengt (ook al zijn het weinig kcal) het scheelt wel of je spruiten neemt of komkommer. Maar het gaat om variatie en gemiddeld gezien kom je wel goed uit.

Met gebruik van olie dus idem. De olie blijft wel gelijk. Maar pak jij elke da gdezelfde eetlepel? giet je hem elke dag even vol? gebruik je elke dag dezelfde pan? De ene groente neemt meer op dan de andere. Lik jij je de pan uit? Lik je de saus van je bord af (als je saus gebruikt)?
Details dus...

Wat je wel vaak ziet met echte pro's is dat ze hun vlees koken en dan pas bij eten de olie erbij doen. Om het zo exact mogelijk te weten. Maar kom op he.. je bent geen mister olympia op AAS en weet ik veel.

Het is vaak onzekerheid van "doe ik het wel goed" dat dit soort vragen komen. Dus zeg niet een domme vraag. Een vraag is een vraag. Maar als je even logisch nadenkt en rustig blijft weet je het zelf ook wel. Het gaat om consistentie. Je doet die lepel er elke dag bij. Dus gemiddeld kom je altijd wel goed uit! :)

Lang verhaal he :roflol: :p
 
Laatst bewerkt:
Er bestaan geen domme vragen. :)

Het is gewoon zo dit staat in je voedingsschema. Kom je niet aan dan neem je een lepel meer. Het gaat erom dat je steeds hetzelfde aanhoudt als je wil weten wat het doet. Daarbij is dit een detail waar je je niet te druk om moet maken.

Denk eens logisch na.
Weeg jij alles exact af elke dag? Vul je elke boterham op de gram in? elk stukje fruit weeg je dat af? doe je dat met alles? Stel je neemt een kant en klaar toetje.. 150 grams bakje. Ga je het dan ook nawegen of het klopt? Dat wijkt ook vaak genoeg af.
Denk ook eens aan voedingswaardes op verpakkingen. Er staat gemiddelde voedingswaarde. Neem als voorbeeld eens kwark. Soms heb je wel eens dat eenzelfed merk de ene keer een stevigere consistentie heeft dan de andere keer. Het blijven natuurlijke producten en per geproduceerde batch kunnen die waardes zo 10 % afwijken. Wettelijk mag het ook. Zo zijn er tal van kleine rommelingen in de marge bij een voedinsgsschema. Kijk eens op rijst. Bij het ene merk staat bij witte rijst 370 kcal per 100 gram en bij het andere merk 350 kcal per 100 gram. De waardes op verpakkingen zijn een gemiddelde waarde.

Dus als jij gewoon een schema aanhoudt zal het nooit elke dag 100% gelijk zijn. Je vlees van de ene keer kan net een andere voedingswaarde hebben als de andere keer. Groentes die je mengt (ook al zijn het weinig kcal) het scheelt wel of je spruiten neemt of komkommer. Maar het gaat om variatie en gemiddeld gezien kom je wel goed uit.

Met gebruik van olie dus idem. De olie blijft wel gelijk. Maar pak jij elke da gdezelfde eetlepel? giet je hem elke dag even vol? gebruik je elke dag dezelfde pan? De ene groente neemt meer op dan de andere. Lik jij je de pan uit? Lik je de saus van je bord af (als je saus gebruikt)?
Details dus...

Wat je wel vaak ziet met echte pro's is dat ze hun vlees koken en dan pas bij eten de olie erbij doen. Om het zo exact mogelijk te weten. Maar kom op he.. je bent geen mister olympia op AAS en weet ik veel.

Het is vaak onzekerheid van "doe ik het wel goed" dat dit soort vragen komen. Dus zeg niet een domme vraag. Een vraag is een vraag. Maar als je even logisch nadenkt en rustig blijft weet je het zelf ook wel. Het gaat om consistentie. Je doet die lepel er elke dag bij. Dus gemiddeld kom je altijd wel goed uit! :)

Lang verhaal he :roflol: :p

Kwark de ene keer dikker dan andere keer? Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt! Haha.

Top uitleg weer trouwens! Je bent een aanwinst voor dit forum. Mag iik wel eens gezegd worden :flexbiceps:
 
Er bestaan geen domme vragen. :)

Het is gewoon zo dit staat in je voedingsschema. Kom je niet aan dan neem je een lepel meer. Het gaat erom dat je steeds hetzelfde aanhoudt als je wil weten wat het doet. Daarbij is dit een detail waar je je niet te druk om moet maken.

Denk eens logisch na.
Weeg jij alles exact af elke dag? Vul je elke boterham op de gram in? elk stukje fruit weeg je dat af? doe je dat met alles? Stel je neemt een kant en klaar toetje.. 150 grams bakje. Ga je het dan ook nawegen of het klopt? Dat wijkt ook vaak genoeg af.
Denk ook eens aan voedingswaardes op verpakkingen. Er staat gemiddelde voedingswaarde. Neem als voorbeeld eens kwark. Soms heb je wel eens dat eenzelfed merk de ene keer een stevigere consistentie heeft dan de andere keer. Het blijven natuurlijke producten en per geproduceerde batch kunnen die waardes zo 10 % afwijken. Wettelijk mag het ook. Zo zijn er tal van kleine rommelingen in de marge bij een voedinsgsschema. Kijk eens op rijst. Bij het ene merk staat bij witte rijst 370 kcal per 100 gram en bij het andere merk 350 kcal per 100 gram. De waardes op verpakkingen zijn een gemiddelde waarde.

Nou call me crazy maar ik weeg idd alles af om zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven.
Van een banaan wegen (zonder schil) tot de hoeveelheid pindakaas. En zelfs restant olie in de pan ;-)
 
Nou call me crazy maar ik weeg idd alles af om zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven.
Van een banaan wegen (zonder schil) tot de hoeveelheid pindakaas. En zelfs restant olie in de pan ;-)
Beetje doorgeslagen vind je niet? Ene dag 100 kcals meer dan andere dag ga je echt niet merken hoor :roflol:
 
Beetje doorgeslagen vind je niet? Ene dag 100 kcals meer dan andere dag ga je echt niet merken hoor :roflol:

Met pindakaas zit je zo meer dan 100kcal erboven.
En gezien ik dat dagelijks eet ;) .. gewoon mikken op 0.3 kilo erbij in de bulk en dan zit je safe
 
Pindakaas kan ik me nog wel voorstellen, doe dit zelf ook. Maar je banaan afwegen zonder schil? De olie die overblijft in de pan afwegen? :roflol:
 
Ik vroeg mij af of je deze 15 ml ook daadwerkelijk binnenkrijgt of toch niet alles? Aangezien er toch altijd wat overblijft in de pan?
De tweede geeft al deels antwoordt op de eerste vraag. Verder zou ik het lekker loslaten en bedenken dat zolang je niet meedoet aan Mr. of Mrs. O, je waarschijnlijk op veel andere zaken invloed kunt uitoefenen die meer rendement opleveren.
 
Back
Naar boven