Ha allemaal,
Ik ben een nieuw lid hier en ook 'nieuw' in de wereld van de voeding voor fitness.
Wat statistieken over mij als fitnesser:
Ik ben (bijna) 20 jaar
Ik weeg rond de 80kg
Ik ga mijn vetpercentage binnenkort meten, maar ik schat dat die rond de 15 - 17 zal liggen
Ik fitness sinds september met een maat
We hebben voornamelijk isolatieoefeningen gedaan en ik merk dat mijn rug/schouders redelijk achterliggen. Nu heb ik me de afgelopen weken flink ingelezen (door neusoperatie niet kunnen fitnessen) en wil ik beginnen aan het Rippetoe schema. Ik denk dat ik daarmee meer kracht uit mezelf haal. Ik ben namelijk niet enorm gegroeid in kracht, mede omdat ik mezelf niet altijd dwong om meer kilo's te pakken dan de vorige keer. Daarnaast heb ik nog nooit een deadlift of bent over row gedaan, wel één keer de military press. Er komt dus wat nieuws bij. Maar qua trainingsschema's is dit niet het juiste forum, dus door naar de voeding..
Voeding:
Qua voeding (vandaar dit topic) ben ik de laatste dagen ook begonnen met bijhouden. Ik denk dat ervaring wel leert hoe je de benodigde macro's kan binnenkrijgen, aangezien ik daar dus nog 'nieuw' in ben. Ik ken de hoeveelheden nog niet exact en weet dus nog niet echt hoe ik bij m'n macro's moet komen.
Dit is ongeveer mijn dagelijkse eetschema, waarin ik dus nog geen extreme wijzigingen heb gedaan a.d.h.v. de kennis over macro's:
Vraag 1:
Zijn er dingen die direct opvallen die écht niet kunnen? Of juist dingen die goed zijn aan zo'n schema?
Ik denk er zelf aan om de kwark een vaste plek te geven in de dag. Ik zelf ook nog te twijfelen hoe ik eieren meer kan laten voorkomen in m'n schema, want ik ben geen fan van de '6 eieren per dag' aanpak. Dan komen de eieren m'n neus uit. Iedere avond een hardgekookt eitje bij de groenten kan natuurlijk wel. Ook wil ik gaan beginnen met eiwitshakes, omdat me al is opgevallen dat ik lastig kom aan de benodigde hoeveelheid eiwitten per dag. Kipfilet als beleg is mijn voornaamste eiwittenbron daarin en kwark kan ik daarbij voegen. Ik ben daarnaast ook fan van tonijn, maar eet dat nooit meer op m'n studentenkamer. Wellicht dat ik die kan invoegen.
Vraag 2:
Wat is het belang van cutten/bulken? Dit is iets compleet nieuws voor mij ('bespaar me'), dus vandaar de vraag. Hoe ik eet als student, komt meer in de buurt van cut-waardige kcal uit dan bulking. Is het prima als ik eerst focus op het voedingsschema, dat leer begrijpen en leer hoe ik mijn macro's vol krijg? Of is bulking en cutting van dermate belang dat het enorm aanbevolen wordt. Ik snap dat het voor optimale spiergroei is, maar wellicht dat 'prima spiergroei' in het begin ook nog goed is, als ik eerst kennis leer maken met de hele wereld van nutrition binnen de sport.
Zoals je ziet, heb ik me al een beetje ingelezen (maar ben zeker niet alwetend, eerder nietswetend) zodat ik hier niet met een onzinpost aankom.
Iedere vorm van hulp wordt zeer gewaardeerd!
Ik ben een nieuw lid hier en ook 'nieuw' in de wereld van de voeding voor fitness.
Wat statistieken over mij als fitnesser:
Ik ben (bijna) 20 jaar
Ik weeg rond de 80kg
Ik ga mijn vetpercentage binnenkort meten, maar ik schat dat die rond de 15 - 17 zal liggen
Ik fitness sinds september met een maat
We hebben voornamelijk isolatieoefeningen gedaan en ik merk dat mijn rug/schouders redelijk achterliggen. Nu heb ik me de afgelopen weken flink ingelezen (door neusoperatie niet kunnen fitnessen) en wil ik beginnen aan het Rippetoe schema. Ik denk dat ik daarmee meer kracht uit mezelf haal. Ik ben namelijk niet enorm gegroeid in kracht, mede omdat ik mezelf niet altijd dwong om meer kilo's te pakken dan de vorige keer. Daarnaast heb ik nog nooit een deadlift of bent over row gedaan, wel één keer de military press. Er komt dus wat nieuws bij. Maar qua trainingsschema's is dit niet het juiste forum, dus door naar de voeding..
Voeding:
Qua voeding (vandaar dit topic) ben ik de laatste dagen ook begonnen met bijhouden. Ik denk dat ervaring wel leert hoe je de benodigde macro's kan binnenkrijgen, aangezien ik daar dus nog 'nieuw' in ben. Ik ken de hoeveelheden nog niet exact en weet dus nog niet echt hoe ik bij m'n macro's moet komen.
Dit is ongeveer mijn dagelijkse eetschema, waarin ik dus nog geen extreme wijzigingen heb gedaan a.d.h.v. de kennis over macro's:
Het zal in jullie ogen vast 'niets' zijn, maar het is eerste stap. Ben er al een stuk meer op aan het letten dan eerst, de kipfilet heeft al het andere broodbeleg vervangen (op soms 'gezellig' lunchen met vriendin samen als andere vleeswaren naar voren komen), de chips en andere snacks zijn er compleet uit en 's avonds eet ik geen onnodige sauzen meer en meestal aardappel/rijst - groenten - vlees.Ochtend:
3x wit of bruin bolletje
6 plakjes kipfilet
250ml halfvolle melk
Middageten:
2x wit of bruin bolletje
4 plakjes kipfilet
1 appel (mogelijk te vervangen door banaan)
Tussendoor:
4x sesam knackebrod
2 plakjes kipfilet
30g pindakaas
Avondeten:
Daar zit enige variatie in, maar vaak is dit rijst/kip/wokgroenten. Soms natuurlijk ook ander vlees (ik zal letten op mager vlees) of i.p.v. rijst een keer aardappelen (amper) of pasta (soms).
In de avond, na de fitness, 3x per week:
250ml magere Franse kwark
80g krokante muesli - 4 noten (dit ga ik vervangen door Alesto's mixed nuts)
Vraag 1:
Zijn er dingen die direct opvallen die écht niet kunnen? Of juist dingen die goed zijn aan zo'n schema?
Ik denk er zelf aan om de kwark een vaste plek te geven in de dag. Ik zelf ook nog te twijfelen hoe ik eieren meer kan laten voorkomen in m'n schema, want ik ben geen fan van de '6 eieren per dag' aanpak. Dan komen de eieren m'n neus uit. Iedere avond een hardgekookt eitje bij de groenten kan natuurlijk wel. Ook wil ik gaan beginnen met eiwitshakes, omdat me al is opgevallen dat ik lastig kom aan de benodigde hoeveelheid eiwitten per dag. Kipfilet als beleg is mijn voornaamste eiwittenbron daarin en kwark kan ik daarbij voegen. Ik ben daarnaast ook fan van tonijn, maar eet dat nooit meer op m'n studentenkamer. Wellicht dat ik die kan invoegen.
Vraag 2:
Wat is het belang van cutten/bulken? Dit is iets compleet nieuws voor mij ('bespaar me'), dus vandaar de vraag. Hoe ik eet als student, komt meer in de buurt van cut-waardige kcal uit dan bulking. Is het prima als ik eerst focus op het voedingsschema, dat leer begrijpen en leer hoe ik mijn macro's vol krijg? Of is bulking en cutting van dermate belang dat het enorm aanbevolen wordt. Ik snap dat het voor optimale spiergroei is, maar wellicht dat 'prima spiergroei' in het begin ook nog goed is, als ik eerst kennis leer maken met de hele wereld van nutrition binnen de sport.
Zoals je ziet, heb ik me al een beetje ingelezen (maar ben zeker niet alwetend, eerder nietswetend) zodat ik hier niet met een onzinpost aankom.
Iedere vorm van hulp wordt zeer gewaardeerd!
Laatst bewerkt: