AndroidHealthClinic

vraagje over suikers (GI index)

Bezoekers in dit topic

Eigenlijk heeft het eten van een lage g.i niet direct invloed op het afvallen. Producten met een hoge g.i. eet je veel makkelijker en je hebt weer sneller honger. Met een lage g.i. zit je sneller en langer vol waardoor je minder eet en afvalt.
Producten met een hoge g.i. zijn ook slecht voor de insuline gevoeligheid. Als je insuline gevoeligheid daalt dan gaan er minder voedingsstoffen naar de spieren en meer naar de vetcellen. Gevolg is dus dat je meer vet aankomt en minder spier.

Meer vezels betekent vaak een lagere g.i, omdat vezels de vertering en dus de opname vertragen.
 
Vergeet niet dat de aangegeven GI alleen geld bij een bepaalde hoeveelheid van de aangegeven voedingsstof ZONDER wat anders erbij.

Als je iets met een hoge GI samen met iets neemt wat een lage GI heeft word de gecombineerde GI anders.

Komt ook bij dat je niet alleen naar de GI van voeding moet kijken (bloedsuikerspiegel), maar ook naar de II (insuline afgifte).
Waarbij de II eigenlijk van veel groter belang is voor sporters en mensen op dieet (GI is eigenlijk meer van belang voor deiabeten)

GI - http://www.glycemicindex.com/
II - [Link niet meer beschikbaar]

Zoals je ziet heeft niet iedere voedingsstof met een hoog GI waarde direkt een hoge II waarde tot gevolg.


Nogmaals, staar je niet blind op de GI, als je iets aan wilt houden verdiep je dan meer in de II

"Insulin index
Traditionally, nutritionists thought that the faster carbohydrate gets into your blood, the bigger the insulin response. Because insulin (when combined with excess calories) promotes the storage of fat, eating meals with a low-glycemic index was considered by some to be one way of making weight loss faster and easier.

Although the link between the glycemic index and insulin holds true with certain foods, it certainly isn't the case with all of them. When you eat a food high in protein (such as cheese), insulin levels will rise, even though blood sugar levels stay the same.

That's why the insulin index was generated. Foods are given a score based on the insulin response to a fixed amount (239 calories) of a test food. Let's take a serving of white fish (ling fillets) and compare it with a similar amount of grain bread. The results show that the average rise in insulin levels after the fish was over 40% greater than that caused by the grain bread.

This might appear to contradict the information given in many popular diet books, where foods containing protein and fat are not supposed to trigger the release of insulin. To make some sense of what appears to be confusing and contradictory information, we need to take a closer look at some of the most recent and exciting research on diets and weight loss..."

[Link niet meer beschikbaar]
 
Back
Naar boven