Beste forummers,
Ik ben zelf een jaar bezig met krachttraining en pak het nu wat serieuzer op (nu 3-4 x per week). Pas nu ben ik ook serieuzer bezig met voeding. Ik at wel redelijk gezond maar nog niet echt rekening houdend met wat ik nu echt nodig heb.
Zo ben ik er nu achter dat ik de laatste tijd naar verhouding veel te veel vetten at (wel voornamelijk gezondere, onverzadigde) en te weinig calorieën in het totaal. Ik had namelijk begrepen dat vetten toch ook wel nodig waren, maar ik overdreef dus nogal en at veel te veel amandelen (die ik ook wel erg lekker vind).
Tegelijk merkte ik dat mijn kleine beetje buikvet niet minder werd en constant bleef. Misschien heeft dat te maken met het onregelmatig sporten van de afgelopen periode (met wat vakanties tussendoor), misschien met mijn voeding.
Nu even wat vraagjes voor jullie over voeding en de juiste verhoudingen/macro's.
- wat zijn nu de consequenties van het feit dat ik naar verhouding (veel) te veel vetten heb gegeten, maar in het geheel genomen toch nog te weinig calorieën binnen heb gekregen? Kan dan dat te veel aan vetten nog kwaad en heeft dat invloed op mijn buikvet of wordt dat als het ware opgeheven door het tekort aan binnengekregen totaal aan calorieën?
- bij de verdeling van de koolhydraten-eiwitten-vetten, houden jullie ook rekening / is het de bedoeling rekening te houden met de hoeveelheid suiker (binnen de koolhydraten) en de onverzadigde vetten (binnen het totaal aan vetten) dat je binnenkrijgt of niet?
Ik lees daar eigenlijk nergens iets over, en ik zie ook in geen enkel voedingsschema daar expliciet iets over vermeld staan.
Ikzelf eet vooral dingen met "gezonde" koolhydraten (dus met weinig "suikers") en met onverzadigde vetten.
Alvast bedankt voor de antwoorden!
Ik ben zelf een jaar bezig met krachttraining en pak het nu wat serieuzer op (nu 3-4 x per week). Pas nu ben ik ook serieuzer bezig met voeding. Ik at wel redelijk gezond maar nog niet echt rekening houdend met wat ik nu echt nodig heb.
Zo ben ik er nu achter dat ik de laatste tijd naar verhouding veel te veel vetten at (wel voornamelijk gezondere, onverzadigde) en te weinig calorieën in het totaal. Ik had namelijk begrepen dat vetten toch ook wel nodig waren, maar ik overdreef dus nogal en at veel te veel amandelen (die ik ook wel erg lekker vind).
Tegelijk merkte ik dat mijn kleine beetje buikvet niet minder werd en constant bleef. Misschien heeft dat te maken met het onregelmatig sporten van de afgelopen periode (met wat vakanties tussendoor), misschien met mijn voeding.
Nu even wat vraagjes voor jullie over voeding en de juiste verhoudingen/macro's.
- wat zijn nu de consequenties van het feit dat ik naar verhouding (veel) te veel vetten heb gegeten, maar in het geheel genomen toch nog te weinig calorieën binnen heb gekregen? Kan dan dat te veel aan vetten nog kwaad en heeft dat invloed op mijn buikvet of wordt dat als het ware opgeheven door het tekort aan binnengekregen totaal aan calorieën?
- bij de verdeling van de koolhydraten-eiwitten-vetten, houden jullie ook rekening / is het de bedoeling rekening te houden met de hoeveelheid suiker (binnen de koolhydraten) en de onverzadigde vetten (binnen het totaal aan vetten) dat je binnenkrijgt of niet?
Ik lees daar eigenlijk nergens iets over, en ik zie ook in geen enkel voedingsschema daar expliciet iets over vermeld staan.
Ikzelf eet vooral dingen met "gezonde" koolhydraten (dus met weinig "suikers") en met onverzadigde vetten.
Alvast bedankt voor de antwoorden!