XXL Nutrition

Vullend voedsel

Bezoekers in dit topic

OP
S

Sjeuf

Cool Novice
Lid geworden
1 feb 2016
Berichten
73
Karma
21
Lengte
1m83
Massa
81kg
Vetpercentage
13%
Je vraag is niet geheel duidelijk. Iedereen zijn reactie is gericht op eten dat alleen vult, precies zoal je vraagt.

Maar omdat je noemt magere melk, dus vermoedelijk bedoel je vullend voedsel met weinig callorieen, klopt dat?

Best veel mogelijkheden, eigenlijk alle budget bodybuilding voedingen voldoen aan deze voorwaarde, maar zou als eerste dan stoppen met magere melk. Hier zitten veel suikers in, de meesten laten daarom melk staan in hun cut en halen de kcal liever uit complexe koolydraten. Dus bijvoorbeeld havermout + water en een half bakje kwark of een stukje vlees.

Het gaat inderdaad vooral over voedsel voor in de cut, tijdens de bulk eet je toch wel genoeg.
Melk door water vervangen is inderdaad een optie, maar kwark zit toch net zo goed vol met suikers of zie ik dat verkeerd.
 

2green

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
18 nov 2011
Berichten
971
Karma
553
Lengte
1m86
Massa
119kg
Vetpercentage
9%
okay duidelijk

Nee in kwark zit veel minder suiker t.o.v. de hoeveelheid eiwit. dus kwark is handiger in de cut. door sneller suikers krijg je ook wat sneller honger trouwens, dus die wil je minimaal houden.

verder moet je voor jezelf uitzoeken welke eten het beste vult rekening houdend met je budget. enkele voorbeelden

ontbijtje van drie volkoren broodjes met 4 eieren (waarvan je twee dooiers weg doet)

ijsberg sla met gestoomde in blokjes gesneden kip en een light dressing of zelfgemaakte kwark dressing. vlees stomen heeft geen bakvet nodig, stoommandjes kosten maar 2,95.

Havermout met water en een half bakje kwark

zilvervliesrijst + gestoomde groente + gestoomde vlees. het rijst kun je gelijk voor 4 dagen koken, groente en kip kun je samen in een pan dagelijk stomen, lekker vers en nauwelijks meer werk dan iets opwarmen in de magnetron

volkoren broodje met runderhamburger (mijn persoonlijk favoriet, warm het altijd op op het werk)

niet zo van de pasta in de cut omdat ik dan net wat minder lean ben, maar volkoren pasta met wat rauwe groentes erdoor en in strookjes gesneden bieflapjes of kip. pasta kun je weer vier dagen in de koelkast bewaren (heb zelf een nul graden la, weet niet hoe lang dit kan in een gewone koelkast). anders in boterhamzakjes porties invriezen.

ipv vlees kun je ook de gerechten zonder vlees maken en aanvullen met ei, kwark, melk, etc zodat je je eiwitten binnen krijgt. Ook kun je gerechten maken met bruine bonen en rijst bijvoorbeeld deze twee samen geven ook volledige eiwitten en passen in vrijwel ieder budget.

kies vooral eten wat je lust, varieer wel een beetje zodat het lekker en leuk blijft en de meesten kiezen eten wat niet te veel werk is in de cut, want de cut is vaak meer werk dan een cleanbulk omdat je niet goed kunt mee eten met je gezin.

hoop dat je hier wat aan hebt.

p.s. mocht je whey poeder gebruiken, dan even voor jezelf nagaan of je na een maaltijd eerder honger hebt, de meesten krijgen sneller honger na en gerecht met whey en een vergelijkbare maaltijd qua calorieen zonder whey.
 
Naar boven