MuscleMeat

Waarom BOR?

Bezoekers in dit topic

casino2012

Cool Novice
Lid geworden
14 mrt 2012
Berichten
124
Waardering
1
Lengte
1m80
Massa
85kg
Vetpercentage
18%
De titel zegt het al een beetje.
waarom is iedereen zo te spreken over de bent over row
wat is er zo goed aan deze oefening en welk gedeelte van de rug spreekt die precies aan?

alvast bedankt!
 
Spreekt meerdere delen aan, gewoon doen dus :)

Semi-compound voor de rug in feite.
 
je vraag: waarom wel?

antwoord: waarom niet?
 
Het is een ongelooflijk efficiente en goede oefening, maar als je ze verkeerd uitvoert, kan je je echt pijn doen.
Dus voorzichtig opbouwen. Doe de bent over barbell row nog maar een week of twee en begonnen met 10 keer 40 of zo en nu zit ik aan 80 kilo. En ik merk veel voordelen: versterking onderrug, achterkant schouders, traps, romboids,...
 
Goede uitvoering van deze oefening is moeilijk en dat is juist de reden dat deze zo goed is. Zelfde principe als de deadlift, het vereist oefening om de beweging op de juiste manier te maken.
Bij de bent over row spreek je veel onderrug, lats, traps en biceps aan (en andere hulpspieren). Je kan zelf bepalen met behulp van elleboog positie en overhand/underhand of je je meer wilt focussen op lower lats, traps, biceps, etc.
Gewoon een complete oefening die je wel in iedere rug training zou kunnen passen.
 
Het is een ongelooflijk efficiente en goede oefening, maar als je ze verkeerd uitvoert, kan je je echt pijn doen.
Dat kan bij iedere oefening. Gewoon verantwoord gewicht nemen en spanning houden tijdens de oefening.
 
Waarom? Omdat het een compound oefening is die enorm veel spieren in je rug aan spreekt. Toch vind ik het persoonlijk absoluut geen fijne oefening. Doet pijn in me onder rug. Terwijl ik met bv deadlifts en squats nog nooit pijn in mn onderrug heb gehad. Vind dumbbell rows veel prettiger. Je kan er in verhouding meer gewicht mee pakken/geen onderrug pijn en ik voel mn hele upperback echt heerlijk hierna, beter dan met een bor. Is persoonlijk denk ik.
 
is zekers persoonlijk. ik heb bij de BOR namelijk nooit ergens pijn, en juist heerlijke pomp in de lats en biceps. ik doe soms met dumbels, meestal met bar. met de one arm dumbbell row krijg ik ook wel lekkere pomp, maar ook pijn aan de wervels in mn bovenrug. ik zal wel IETS verkeerd doen, maar ok, kweet niet wat dus ik laat het maar zo. Genoeg alternatieven.
 
Een van de oefeningen waarmee je het meeste gewicht kan gebruiken voor je rug, dus sowieso doen.
 
Dat kan bij iedere oefening. Gewoon verantwoord gewicht nemen en spanning houden tijdens de oefening.

Ik wist dat deze opmerking er ging komen maar had er bewust niks over gezegd. Neen, dat kan je niet bij iedere oefening. Bij een aantal oefeningen kan je je geen pijn doen, bij sommigen kan je je een beetje pijn doen, en bij een paar kan je je echt om zeep helpen. BOR, deadlifts, squats, als je hier je vorm niet correct houdt, nou dan kan je een paar maanden thuisblijven.
 
Back
Naar boven