Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
Waarom is gebakken voedsel 'slecht' ?
(1 bezoeker)
Gewoon verwarmen zal geen transvetzuren veroorzaken hoor. Hier komt nog net iets meer bij kijken. Ze worden gevormd om een vloeibare vetstof te verharden.
Je kan wel verschillende stofjes in de olie/boter kapot bakken (te hard verhitten) waardoor je een hoop radicalen vormt die ongezond voor je zijn.
QUOTE=shinrisen;2163661]het enige waarin je volgens mij echt heet mag bakken is cocosolie (of pamspray ofcourse)[/QUOTE]
Geklaarde boter kan ook wel een hoge temperatuur verdragen.
Volgens de Oil en Vinegar mag je tot 220 graden bakken in druivenpitolie. Daar mag je dus ook in frituren. Het smaakt neutraal.
Ik heb ook vaker gelezen op internet dat arachideolie ook tot hoge temperaturen verhit mag worden...
Het lijkt me niet dat er daadwerkelijk veel proteïnes zullen verloren gaan. Het heeft vooral een schadelijke kant door die radicalen die eigenlijk aanmaakt. (Waardoor je lichaam zich moet bezighouden met het onschadelijk maken van die radicalen en minder energie gestoken kan worden in het omzetten van proteïnen naar spier bijvoorbeeld. Maar dit is mierenneukerij. Maar toch liever spieren zonder kanker dan spîeren met kanker . )
Als je je vlees, vis, ei, ... niet laat aanbranden zul eigenlijk niets/niet veel van de aanwezige proteïnes verliezen hoor. Het is wel zo dat de structuur wat veranderd maar dit zorgt soms voor een betere opname zoals bij een ei.