beeldkijker
Competitive Bodybuilder
- Lid geworden
- 13 okt 2015
- Berichten
- 2.811
- Waardering
- 1.050
- Lengte
- 1m83
- Massa
- 86kg
Best Dbb'ers
De titel zegt het al.. wanneer moet je kip wegen? Voor of na het voorbereiden.
De vraag waarom ik stel is omdat kip natuurlijk voor het bereiden vol met vocht zit, en dus zwaarder is. Na het bakken van 250gr bijvoorbeeld blijft er maar 125 gr over (voorbeeld).
Waar ik eigenlijk mee zit, zijn de voedingswaarden. Op de verpakking staat natuurlijk de voedingswaarde van het product on bereid. Nou is het zo dat wanneer je de kip bereid, de voedingswaarde zelfde blijven omdat je natuurlijk alleen het vocht uit haalt.
Maar als ik de kip voor af weeg. Weegt het dus 250gr (even een rekensommetje)
Heb ik dan:
250gr = 262kcal
250gr = 55eiwit
op? (on bereid)
of heb ik dan
125gr = 131kcal
125gr = 27,5 eiwit
op (bereid)
Dit is namelijk qua eiwit en kcal best groot verschil.
Ik lees veel dat je kip on bereid moet wegen. Toch twijfel ik omdat je maar 125gr op eet ipv 250gr..
De titel zegt het al.. wanneer moet je kip wegen? Voor of na het voorbereiden.
De vraag waarom ik stel is omdat kip natuurlijk voor het bereiden vol met vocht zit, en dus zwaarder is. Na het bakken van 250gr bijvoorbeeld blijft er maar 125 gr over (voorbeeld).
Waar ik eigenlijk mee zit, zijn de voedingswaarden. Op de verpakking staat natuurlijk de voedingswaarde van het product on bereid. Nou is het zo dat wanneer je de kip bereid, de voedingswaarde zelfde blijven omdat je natuurlijk alleen het vocht uit haalt.
Maar als ik de kip voor af weeg. Weegt het dus 250gr (even een rekensommetje)
Heb ik dan:
250gr = 262kcal
250gr = 55eiwit
op? (on bereid)
of heb ik dan
125gr = 131kcal
125gr = 27,5 eiwit
op (bereid)
Dit is namelijk qua eiwit en kcal best groot verschil.
Ik lees veel dat je kip on bereid moet wegen. Toch twijfel ik omdat je maar 125gr op eet ipv 250gr..