Fitness Seller

wat is er nou zo erg aan een beetje zout?

Bezoekers in dit topic

Teveel zout eten heeft altijd een bloeddrukverhogend effect tot boven de gewenste waarde. Mogelijke gevolgen zijn sowieso hart - en vaatziekten, de nr1 doodsoorzaak bij mannen (vroegtijdig of later).

Teveel zout eten heeft op lange termijn niet zonder meer een bloeddrukverhogend effect. Het RAAS normaliseert de bloeddruk namelijk (wel op lange termijn, je kan bijvoorbeeld wel direct na het zout eten een piek ontdekken). Dit is ook aangetoond met aanzoeken met mensen die per dag 10gr NaCl toegedient kregen.

Het bloeddrukveranderend effect van het RAAS is namelijk ongelimiteerd.
 
Wat is de link met een hoge bloeddruk en zout dan?
 
Kan je beter geen brood meer eten dan? Kunne ze geen brood maken zonder zout?
 
Kan je beter geen brood meer eten dan? Kunne ze geen brood maken zonder zout?

dat kan zeker wel , met jodium verijkt zout word ervoor gebruikt maar voor het proces is alleen jodium nodig.

het is alleen een finacieel belang hoe meer zout hoe langer houdbaar en hoe veder je smaakpuppilen naar de klote gaan en je dus niet meer kan zeggen wat leker is. en je weer meer frisdrank wil gaan drinken om te compenseren

zelf bak ik vaak brood zonder zout maar met kaneel en kruiden gaat ook goed
ipv melk kwark en paar eieren erbij havermouth en volkoren meel en pap en soja proteine :D
 
Je gaat toch niet je sneetjes brood liggen tellen dat je niet teveel zout zou binnenkrijgen? Ga gewoon niet onodig je patatte liggen zouten of soep ofso en je hebt toch geen probleem?
 
Back
Naar boven