AndroidHealthClinic

wat is nu het verschil? (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

robrecht10

Cool Novice
15 jaar lid
Lid geworden
29 nov 2002
Berichten
188
Waardering
0
Kan iemand me in duidelijke taal vertellen wat nu juist het verschil is tussen wheyisolaat en- concentraat? Oh ja, en aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten he, maar als je nu al eiwitten inneemt, is het dan overbodig een aminozuursuppl te nemen????
 
Als je al voldoende eiwitten binnen krijgt dan hoef je geen aminozuurtabletten te nemen. Zonde van je geld.
 
Het verschil is de kwaliteit. Isolaat heeft de beste kwaliteit. Concentraat wat minder ( maar denk nu niet dat die slecht is...isolaat is alleen beter). Tevens zullen de fabricagekosten voor isolaat hoger liggen. Dus een supplement dat hoofdzakelijk isolaat bevat zal over het algemeen wat duurder zijn, en beter van kwaliteit. Alleen moeilijk om achter te komen wat er daadwerkelijk in zit. Vaak wordt concentraat gewoon ook voor de volle mep verkocht.

Aminozuur tabletten zijn enkel van nut tijdens strenge dieten. Anders is het geld verspilling. 1 shake van 30gram eiwit bevat immers bijna evenveel aminzuren als 20 tabletten.
 
Whey isolaat is het resultaat van een andere en duurdere productiemethode dan diegene die gebruikt wordt om whey concentraat te produceren. Het aminozuurprofiel van de isolaat is beter dan die van de concentraat doordat er een duurdere methode wordt gebruikt. Als je moet kiezen uit verschillende eiwitten, dan is gegarandeerd de isolaat het meest waardevol voor de spieren. Ik weet uit ervaring dat de meeste eiwitsupplementen op basis van whey voor 99% uit concentraat bestaan. Op Amerikaanse eiwitsupplementen (ook bij de allergrootste merken) zie je vaak bij de ingrediënten staan dat het product zowel concentraat als isolaat bevat, vooraan op het etiket staat er dan in koeien van letters dat er isolaat inzit. Wel, het zit er effectief in, maar dan voor een miezerige 1% of minder. Dus tenzij je een product vindt waarop staat dat het enkel whey isolaat bevat, zal je nooit echt van de voordelen van de isolaat kunnen profiteren. Behalve.... de CFM whey pro van J-Tech bevat weldegelijk 60% isolaat en slechts 20% concentraat (dit laatste om de smaak wat te verbeteren want pure isolaat smaakt niet zo schitterend). Tot zover onze commercial break.
 
hmmm.. dat zal mijn whey van Force One wel heel veel isolaat bevatten, want de smaak is echt letterlijk om van te kotsen... :P

100 ml carvan cevitam erbij doet wonderen.. :D
 
Maar zo slecht is whey isolaat ook weer niet, eerder een flauwe melkachtige smaak die ook blijft nadat je de smaakstoffen hebt toegevoegd.
 
Originally posted by NewbieNeo
hmmm.. dat zal mijn whey van Force One wel heel veel isolaat bevatten, want de smaak is echt letterlijk om van te kotsen... :P

100 ml carvan cevitam erbij doet wonderen.. :D

Kan ook zijn dat ze nóg meer op de productie wilden bezuinigen zodat het niet meer te zuipen is :) Het hoeft niet smerig te zijn...
 
bevat die tri pro force ook veel isolaat?
 
Hey Robin... hoe vordert de winkel?? gedeeltelijk off topic.. maar hele goede product omschrijvingen en al dit soort vragen zijn in 1 klap beantwoord.
 
Originally posted by robrecht10
bevat die tri pro force ook veel isolaat?

Nee, en dat is ook niet vreemd, omdat het geen whey proteine is. Het is een mix welke een time released effect bewerkstelligd. Hierdoor krijg je gedurende langere tijd bouwstofen aangevoerd. Het bevat whey isloaat, whey concentraal en calcium caseinaat.
 
Caseïne eiwit:.
Op dit moment is ongeveer 90% van de verkrijgbare Eiwit / Amino produkten gemaakt uit Calcium caseïnenaat. Dit concentraat wordt redelijk goed door het lichaam opgenomen en is vooral goedkoop. Het opname vermogen van dit concentraat ligt tussen de 40 en 60 %.
Reëel gezegd gooit u van elke dosis 40-60% weg. Er is niets aan de hand indien u voldoende opneemt om het verlies te compenseren. Maar teveel inname heeft een verstoring van het spijsvertering stelsel tot gevolg. Een goed Calcium Casienaat bestaat uit melkeiwitten, er zijn meestal geen andere dierlijke toevoegingen gedaan. Normaal kan dit produkt gemakkelijk 90 % zuiver worden geleverd. Indien er een concentraat is met 80 of 85 % is het aan te raden om na te denken over de aanschaf.

Een kleine rekensom :
Produkt 85 % zuiver. Opname 60 % maximaal. Je neemt 100 gram.
Van de 100 gram is 85% op "neembaar", 15 % is onbekend (meestal zout e.d.). Totaal 85 gram.
Over de 85 gram brengt men het maximale opname percentage van 60 %. Dit word dan in totaal slechts 51 gram. Je ziet dat maar de helft van je inname mogelijk effectief is.

Toch adviseer ik een ieder altijd eerst met een calcium caseinaat te beginnen. Waarom ? Simpel : het lichaam is onbekend met de inname van zuivere eiwitten en moet daarmee leren omgaan. Eerst moet het lichaam leren herkennen en splitsen. De juiste enzymen moeten in stelling gebracht worden en het verteringsproces moet worden geoptimaliseert. Dit neemt tijd in beslag. Deze tijd kan tussen de 3 en 6 maanden liggen.

Albumine of Ei eiwit:
Dit is van betere kwaliteit. en daarom de volgende logische stap na het calcium caseinaat gebruik. Het opname vermogen hierbij is tussen de 50 - 75 %. Door de amino structuur is er sprake van een hoogwaardiger eiwitmolekuul. Het rendement van de opname is duidelijk hoger maar het is weer iets duurder.

Wei eiwit:
Dit is het best mogelijke eiwit. Door de zuiverheid en de aminosamenstelling ligt de opname tussen de 70 en 85 %. Dit is relatief hoog als men in beschouwing neemt dat veel eiwit kapot gemaakt wordt in de maag en darmen. Een wei-eiwit is weer iets duurder. Let bij het kopen op de zuiverheidsgraad van de wei.
Wei eiwit (of zoals de Amerikanen het noemen Whey) kan ook verrijkt Calcium caseinaat zijn. Al meerdere malen ben ik produkten tegen gekomen waarbij men met de term Whey gewoon gehydroliseert en voorverteert (is door enzymen bewerkt) calcium caseinaat bedoelde.
Echter is dit produkt niet gelijkwaardig aan echte wei en zal ook nooit zo goed worden opgenomen.

Ion Exchange Whey Amino Acids:
De allerbeste zijn Ion Exchange Whey Amino Acids die een opname vermogen hebben van tussen de 80 en 95 %. Door de speciale bewerking van de aminozuren is het passeren van de maag / darm bariere snel en gaat er heel weinig effectief produkt verloren.

http://www.eurasia.nl/sport/eiwitten.htm
 
Laatst bewerkt:
Originally posted by 3XL

Eerst moet het lichaam leren herkennen en splitsen. De juiste enzymen moeten in stelling gebracht worden en het verteringsproces moet worden geoptimaliseert. Dit neemt tijd in beslag. Deze tijd kan tussen de 3 en 6 maanden liggen.

Vind dit toch wat ver gezocht...
 
Back
Naar boven