MuscleMeat

wat te drinken na het trainen?

Bezoekers in dit topic

Robin1

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
2.768
Karma
0
Originally posted by ErEf
...je hoeft je post workout niet in 1 teug leeg te drinken. Ik zelf drink 'm in een half uurtje op.

Hmz...is een 5 minuten ook goed?? :D
 

Elmar

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
16 okt 2002
Berichten
1.493
Karma
1
Originally posted by Robin


Hmz...is een 5 minuten ook goed?? :D

is 30 min niet te lang???

en kaneel:
Insuline is een belangrijk hormoon, en niet alleen voor diabetici. Insuline is namelijk anabool en dat betekent dat het spieropbouwend werkt. Voor sporters en fitnessfanaten natuurlijk niet onbelangrijk. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kaneel de werking van insuline ondersteunt.

Een stof in kaneel vergemakkelijkt de opname van glucose uit het bloed en het transport naar de lichaamsweefsels die glucose nodig hebben. Te lang rondlopen met een overschot aan glucose in het bloed is slecht voor de gezondheid. Vooral mensen die weinig bewegen en overgewicht hebben een minder goede suikerstofwisseling.
Maar kaneel helpt. Tijdens proeven met menselijke weefsels in het laboratorium en met proefdieren bleek de zoet ruikende specerij de glucose in het bloed maar liefst twintig keer zo snel de cellen in te jagen.

Voor sporters betekent dit ook een sneller herstel, wanneer ze na de training hun post workout meal van koolhydraten mengen met een kwart tot een hele theelepel kaneel.
Het effect van kaneel zou wel eens groter kunnen zijn dan dat van Vanadylsulfaat, een sportvoedingssupplement dat dezelfde werking beoogt, namelijk het verbeteren van de gevoeligheid voor insuline.

Het kruidenkabinet in de keukenkast begint steeds meer op een supplementenkast te lijken, nu onlangs ook een combinatie van olie uit oregano, fenugriek, komijn en pompoenzaad de gevoeligheid voor insuline bleek te verhogen. Uit dierexperimenteel onderzoek bleek het oliemengsel bij ratten de bloeddruk te verlagen en de insulinegevoeligheid te verhogen. Kortom, de hoogste tijd om eens met andere ogen naar je kruidenrekje te kijken!

Maar tja of het nu echt werkt???
 

frietbakker

Ripped Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 nov 2002
Berichten
3.948
Karma
31
He zit je nu posts te plakken?? :p, maar waarom twijfel je eraan?
 
Laatst bewerkt:

Elmar

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
16 okt 2002
Berichten
1.493
Karma
1
Originally posted by frietbakker
He zit je nu posten de plakken?? :p, maar waarom twijfel je eraan?

plakken, kan wel een link maken naar het artikel maar dat word weer een geklik etc. Dit vind ik handiger. Maar Tja van een half theelepeltje. Hmm.. Tja.. Ik ga het maar eesn proberen en kijken of het werkt :D
 
Naar boven