Fitness Seller

Waxy Maize - Vitargo - Maizena

Bezoekers in dit topic

Ares

Novice
Lid sinds
15 apr 2025
Berichten
1
Waardering
0
Lengte
1m60
Massa
55kg
Hoi

Ik hoor de laatste tijd veel over waxy maize en vitargo maar vroeg me enkele zaken af:
- Verschil in verteren en passage door de maag?
- Verschil in dikte en consistentie?
- Snelle suikerpiek of langzame energie?
- Kan je hiermee een maaltijd maken of echt eerder een recup shake na sporten?
- Heb in verleden nog vitargo gehad, dit werd een dikke pap, hoe kan dit dan snel verteren?
- Valt Maxy Waize zwaar op de maag? Als in havermout? of verteert snel? Want zou trage energie geven? Maar is dit dan maaltijd carbs of eerder snel aanvullen?
- Ahja en wat is dan het verschil met maizena? Das rauw zeker maar zelfde toch v ingredienten?

Thx!!
 
- zelfde wijze.
- meer water maakt het dunner.
- ?
-?
- iets meer water.
-?
-?-?

Ggd.
 

Vitargo werkt dus net wat sneller. Maar of dit noemenswaardig is en tegen t prijsverschil opweegt is de vraag.

Valt minder zwaar dan havermout.

Maïzena bestaat voor 70% uit amylopectine en 30% amylose , WMS is 100% amylopectine.

Voor vertering van amylase is amylose nodig. Dus vertering van maïzena zal misschien een fractie "lastiger" zijn. Maar dat is meer gerommel in de marge.

Alle 3 de producten hebben een bindende werking met vloeistof. Wms en maizena zitten vaak in gebonden sausen.
 
Terug
Naar boven