Fitness Seller

We worden dikker, ouder en "zwarter" (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Peoples

Monstrous Giant
15 jaar lid
Lid geworden
22 jan 2004
Berichten
12.072
Waardering
239
Lengte
1m86
Massa
116kg
Het zal velen niet verbazen dat de gemiddelde Nederlander het afgelopen decennium dikker, 'zwarter' en ouder is geworden. Dat beeld ontstaat dan ook uit het rapport 'De sociale staat van Nederland' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), waarvan de resultaten vandaag gepresenteerd zijn. Buiten de al genoemde eigenschappen is de Nederlander ook ontevredener en individualistischer geworden.

Wat dikheid betreft: 6% van de Nederlanders was in 1990 veel te zwaar, vorig jaar was dat gegroeid tot ruim 10%. De levensverwachting steeg naar 76 jaar voor mannen en naar 82 jaar voor vrouwen. Het aantal 65-plussers groeide tot 14% van de bevolking en de groep hoogbejaarden, van boven de 80 jaar, steeg flink met 115.000 zielen tot 570.000.

De waardering van de Nederlander voor de samenleving als geheel daalde van een 6,6 naar een mager zesje (6,2). De eigen leefsituatie krijgt wel een ruime voldoende: 7,6. Bijna 50% van onze landgenoten is géén lid van een organisatie. In 2000 behoorde de helft nog tot een kerk, in 2005 was dit gedaald tot 45%. Ideële organisaties zien de meeste leden of donateurs weglopen.

Auto's
Het gemiddelde inkomen tussen 1994 en 2000 steeg voor huishoudens met 9%, maar daarna begon dat weer te dalen met 3%. De hardste klappen kregen de laagste inkomens, allochtonen, alleenstaanden onder de 65 jaar en stellen met kinderen (eenverdieners). Ondanks dat steeg het aantal auto's de afgelopen tien jaar van 5,5 miljoen tot 7 miljoen; 75% van de huishoudens heeft een auto en 20% zelfs twee. We reizen een uur per dag en leggen dan 35 kilometer af, meestal per auto.

In 1995 bestond de Nederlandse bevolking voor 7% uit niet-westerse allochtonen. Nu is 10% van niet-westerse komaf. Van hen komt 60% uit Turkije, Marokko, Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba.

(bron:fok.nl)
 
zwarter is wel handig, dat scheelt weer een flesje zonnebrandcreme factor 20 a 18 euro.
 
Lobbyen de zonnebrandcreme-fabrikanten al bij de overheid om de mensen weer wat witter te maken? Anders zie ik hun toekomst 'zwart' in. Muwhahahaa
 
huckfinn zei:
Lobbyen de zonnebrandcreme-fabrikanten al bij de overheid om de mensen weer wat witter te maken? Anders zie ik hun toekomst 'zwart' in. Muwhahahaa

Je moet niet alles zo zwart-wit zien! ;)
 
Stelletje zwartkijkers.:D
 
en dan gaan ze met zijn allen zwartwerken......
 
Waar gaan we ons zwarte geld witwassen?
 
He, we zijn geen WITTEboordencriminelen heh?
 
Kunnen we die zwarten niet op de zwarte lijst gooien?
 
door het allemaal erg zwart-wit te bekijken kunnen we dadelijk allemaal op zwart zaad zitten!!
 
Van teveel zwart zaad worden de meeste mensen een beetje wit rond de neus. :D
 
Het zwart geld werd dus omgezet in auto's in de jaren 2000/2005. En ik maar denken denken dat de toekomst er rooskleurig uit zag destijds.
 
nee de toekomst is een stuk...zwartgalliger.

:D
 
Je moet niet alles zo donker inzien Lauw. Je bent een echte zwartkijker :D
 
Als we ze nou allemaal naar het zwarte gat sturen?
 
Maar jongens maak je niet dik, jong geleerd is oud gedaan toch? (even nieuwe woorden erin slingeren anders wordt het zo ZWART voor m´n ogen....) ;)
 
Het ziet hier zwart van de onzinposts.
 
Noemen ze dat nu zwarte humor?
 
Nee iemand zwart maken heet dat
 
Back
Naar boven