MuscleMeat

Weerwolfspel 591: Revenge of the cutlery

Bezoekers in dit topic

Woopy

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
10.173
Karma
2.252
Lengte
1m65
Massa
82kg
We zijn het jaar 1452 en een kleine groep nomaden heeft zich verzameld in een kleine nederzetting in het koude Siberië. Velen van hen zijn verstoten uit hun dorp. Zwervers, mensen die in de criminaliteit verzeild zijn en middenbaanrijders. De meesten leven erg op zichzelf. Het meeste contact is er nog via regelmatige foto updates op Instagram. Niet eenvoudig aangezien er in 1452 nog niet zo'n goed 4G bereik was in Siberië.
Op een avond wordt het dorp opgeschrikt door een luide gil. Niemand wil een eventuele bloederige scene gemist hebben, dus al snel staan alle inwoners rond hetzelfde huis. Van het slachtoffer blijft niet meer dan een been over. Een toevallige voorbijganger haalt zijn dashcam boven. Hij heeft mogelijk beelden van de moord!
Gezien de projector toen nog niet uitgevonden was, proberen ze allemaal mee te kijken op het kleine schermpje. De beelden blijken niet zo nuttig te zijn. Ze lijken wel gefilmd te zijn met een aardappel, alhoewel dat onmogelijk is. Er groeien namelijk geen aardappels in de koude Siberische grond. Eén ding is wel duidelijk. De dader is geen mens. Het is een vork! Een grote, roestige, angstaanjagende vork! Aanvankelijk blijft de paniek beperkt. De meeste inwoners dachten dat het slechts om een ork ging. Pas als duidelijk wordt dat het wel degelijk om een vork gaat, loopt iedereen zo snel mogelijk naar huis om zichzelf op te sluiten.
De volgende dag krijgt iedereen bezoek van een postduif. In de brief wordt opgeroepen om samen de vork te zoeken. Het is de bedoeling dat iedereen zou opschrijven wie volgens hem s'nachts in een vork kan veranderen. Daaruit zal zonder twijfel al snel de dader volgen, die dan gedood kan worden.
Zal de vork gevonden worden? Zullen de bewoners van de situatie gebruik maken om hun persoonlijke vetes te bevechten? Zal het dorp volledig uitgemoord worden?


Rollen

Burger
De burgers houden dagelijks een stemming. Verder hebben ze geen speciale krachten.

Ninja
In het dorp woont een ninja. Hij heeft de taak gekregen om s'nachts alle huizen te beschermen tegen de vork. Natuurlijk kan zelfs een ninja niet overal zijn, dus hij zal elke nacht 1 bewoner moeten kiezen die bescherming zal krijgen.

Chuck Norris
Chuck Norris, de macho van het dorp, is legendarisch. Ooit werd hij gebeten door een giftige slang. Na twee dagen enorme pijn is de slang uiteindelijk toch gestorven. Als hij push ups doet, duwt hij niet zichzelf naar omhoog, maar duwt hij de aarde naar beneden. Het spreekt dus voor zich dat hij niet geveld kan worden door een simpele vork. Om hem uit het dorp te krijgen, zullen de inwoners moeten samenwerken. Kortom, hij kan er enkel uit door op hem te stemmen.

Spion
De spion is een meester in zijn vak. Al vanaf de eerste dag kent hij de naam van 1 van de aanhangers van de vork. Van zodra die persoon uit het spel gaat, zal hij een volgende naam te weten komen. Een erg nuttig persoon dus. Er is echter één probleem. Het is cruciaal dat hij niet opgemerkt wordt door de cults. Hij is er dan ook erg goed in om het te doen lijken alsof hij gewoon thuis is terwijl hij eigenlijk op pad is. Zo goed dat ook de ninja misleid kan worden. Met andere woorden: als de vork het op de spion gemunt heeft, zal de ninja er niet zijn om hem te beschermen.

Geheime rol nr1: Stalker
De stalker krijgt 1 andere speler toegewezen. Als de stalker er in slaagt om deze speler op dezelfde persoon als zijn eigen stem te laten stemmen, telt zijn stem dubbel. Dit wil zeggen dat als jij Bart toegewezen krijgt en zelf op Tom gestemd hebt, waarna je Bart kan overtuigen om ook op Tom te stemmen, jouw stem op Tom dubbel telt en Tom dus al 3 stemmen tegen heeft. Dit telt uiteraard alleen als de persoon die je stalkt zijn stem pas uitbrengt of wijzigt nadat jij jouw stem hebt uitgebracht! Gaat de persoon die je toegewezen krijgt uit het spel, dan krijg je een nieuwe speler toegewezen.

Geheime rol nr2: Anarchist
De anarchist kan het spel zwaar beïnvloeden. Alle voorstellen die hij doet aangaande het spelverloop zullen in overweging genomen worden op voorwaarde dat genoeg spelers het voorstel volgen. Dit kan gaan over rolwijzigingen, andere manier van stemmen, inhoud van verhalen, invloed van de verteller... Hoeveel spelers moeten meegaan met het idee, hangt af van de invloed die het voorstel heeft op het spelverloop. Als je als anarchist oproept om een nieuwe rol toe te voegen, zal een groot deel van de spelers je moeten volgen vooraleer het voorstel zal uitgevoerd worden. Voorstellen ivm het verhaal zal weinig of zelfs geen medewerking van andere spelers vereisen. Laat je creativiteit maar los!

De vork
De vuilste, gemeenste, meest roestige vork die je ooit gezien hebt. Overdag lijkt hij een gewone burger, maar s'nachts verandert hij van gedaante en wil hij bloed! Elke nacht mag hij 1 slachtoffer doorgeven aan de spelleider.

Cultisten
Zij volgen de cult van de Vork. Een geheime samenzwering. Deze bestaat vooral uit verbitterde mensen die steeds maar hun gal spuwen op de facebook pagina's van bekende kranten. Hun doel is om het dorp te verlossen van alle brave burgers die zomaar als schapen de regels volgen, en daarom steunen ze de vork. Het zijn echter maar zielige mannetjes, en zelfs de vork is het daar mee eens. De vork heeft liever niets met hen te maken. De cultisten mogen met elkaar communiceren, maar contact met de vork is uit den boze. De laatste cultist die zichzelf bekend maakte aan de vork, werd de volgende dag zonder ogen teruggevonden.


Regels

- De inschrijvingen stoppen van zodra de rollen verdeeld worden. Dit zal gebeuren op zondagavond. Van zodra de rollen verdeeld zijn, verschijnt er een openingsverhaal.
- De rollen zijn geheim, maar er zullen geen sancties zijn voor mensen die hun rol verklappen. Iedereen kan immers claimen de spion of ninja te zijn. Iedereen kan ook claimen de vork te zijn, maar dat zou idioot zijn.
- Stiekeme communicatie tussen de leden (uitgezonderd de cultisten) is daarintegen wel ten strengste verboden. Wanneer samenwerkingen tussen leden bij wie dat niet de bedoeling is ontdekt wordt, zullen zij uit het verhaal geschrapt worden en ook geweerd worden uit latere spelen.
- De stemming gebeurt door een naam in het vet in het topic te posten. Bewerk deze post achteraf NIET! Dit zorgt enkel voor verwarring bij zowel de deelnemende spelers al voor de spelleider. Het is mogelijk dat een aangepaste stem op deze manier niet wordt opgemerkt door de spelleider. De telling van de stemmen is finaal en onherroepbaar van zodra deze in het daarop volgende verhaal verwerkt zijn, ook als deze foutief zijn, zowel door je eigen schuld als door een telfout van de spelleider.
- De dag eindigt om stipt 20u. Alle stemmen die daarna volgen zijn ongeldig. Het avondverhaal zal hier zo snel mogelijk op volgen. Hou er rekening mee dat ik niet altijd in staat zal zijn om binnen de 10 minuten na klokslag 20u een verhaal klaar te hebben, vanwege andere zaken die thuis kunnen moeten gebeuren. Het verhaal zal zelden of nooit na 21u pas komen.
- De nacht eindigt om stipt 9u. Tijdens de nacht mogen de vork en ninja hun keuzes doorgeven aan de spelleider. Komen deze na 9u, dan zijn ze ongeldig.
- Heb respect voor het spel! Wanneer je er uitligt, mag je niet meer posten. Een afscheidspost mag, maar mag geen info over het spel bevatten. Verpest het spel niet door als cultist je mede cultisten en de vork te verklappen.
- Wees actief! Wanneer je niet actief deelneemt aan het spel, heb je meer kans dat er hints over jouw rol zullen verschijnen. Dit kan je een gemakkelijk doelwit voor de stemrondes of voor de vork maken.

- De burgers winnen van zodra de vork uitgeschakeld is.
- De vork en cultisten winnen van zodra er meer cultisten dan burgers over blijven in het spel, of als de vork de enige overlevende is.


De inschrijvingen starten NU!

Het spel start op maandag 7 november.

Spelers:
- HillR - Stalker
- Lloydatoni - Burger
- Sanca - Anarchist
- Banshee
- Wengstertje
- Orgineel
- Spanning Tree - Cultist
- Drbrik - Ninja
- Wauter
 
Laatst bewerkt:

Sanca Saxon

Resurrected
Super Mod
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
9 mei 2006
Berichten
82.904
Karma
60.108
Lengte
1m78
Massa
106kg
Vetpercentage
1%
:roflol:

In

b4 dood op de 1ste dag door een obvious hint dat ik als cult op de zolder aan het trainen ben
 

Banshee

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
18 jan 2016
Berichten
4.709
Karma
4.193
Lengte
1m82
Massa
76kg
Geen ervaring hiermee maar als dat geen probleem is en het zichzelf wel uitwijst: in
 

Wengstertje

Ripped Bodybuilder
+10 jaar member
NL Champ classic BB
Lid geworden
20 nov 2012
Berichten
4.114
Karma
4.367
Lengte
1m78
Massa
98kg
Vetpercentage
10%

orgineel

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
9 apr 2010
Berichten
5.966
Karma
1.975
Lengte
1m76
Massa
90kg
Vetpercentage
15%
Mag ik chuck norris zijn?
 

RockOfAges

Monstrous Giant
Elite Member
2x Challenge Winner
Lid geworden
23 aug 2013
Berichten
10.440
Karma
12.343
Lengte
1m95
Massa
135kg
helaas neit in. heb gewoon even te weinig tijd en te veel dingen aan mijn hoofd om fatsoenlijk een belangrijke rol te spelen. zie vorige potje :D
 

Wengstertje

Ripped Bodybuilder
+10 jaar member
NL Champ classic BB
Lid geworden
20 nov 2012
Berichten
4.114
Karma
4.367
Lengte
1m78
Massa
98kg
Vetpercentage
10%
helaas neit in. heb gewoon even te weinig tijd en te veel dingen aan mijn hoofd om fatsoenlijk een belangrijke rol te spelen. zie vorige potje :D

dan ben je toch burger dit keer?
 
OP
Woopy

Woopy

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
10.173
Karma
2.252
Lengte
1m65
Massa
82kg
Btw, volgende week woensdag beginnen of liever de maandag er na zodat er niet meteen een weekend aankomt?
 

Wengstertje

Ripped Bodybuilder
+10 jaar member
NL Champ classic BB
Lid geworden
20 nov 2012
Berichten
4.114
Karma
4.367
Lengte
1m78
Massa
98kg
Vetpercentage
10%
liefst maandag
 

HillR

Huge Freak
Elite Member
Foto Contest Winner
Lid geworden
2 dec 2012
Berichten
7.246
Karma
17.075
Lengte
1m50
Vetpercentage
17%
Maandag heeft ook mijn voorkeur.. Ervaring is toch dat je in het weekend minder tijd hebt..
 
OP
Woopy

Woopy

Monstrous Giant
+15 jaar member
Lid geworden
11 mrt 2006
Berichten
10.173
Karma
2.252
Lengte
1m65
Massa
82kg
Dacht ik ook.

Dan hebben we dus nog lekker veel tijd om deelnemers te verzamelen :)
 

Sanca Saxon

Resurrected
Super Mod
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
9 mei 2006
Berichten
82.904
Karma
60.108
Lengte
1m78
Massa
106kg
Vetpercentage
1%
1 burger en de rest allemaal een speciale rol :P
 
Naar boven