Fitness Seller

Weerwolfspel 591: Revenge of the cutlery (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Had mijn twijfels vond het vreemd dat hij mij nooit noemde en vandaag wist ik het bijna helemaal zeker en zo niet dacht ik dan kil ik hem vanacht. En offer ik banshee op met stemmen als Origineel ook maar mee gaat met hem aangezien ik hem niet kon vermoorden

Godver :mad:
 
Ben benieuwd of er nog hints zijn die mensen denken gevonden/opgelost te hebben, alvorens ik de oplossingen post :)
 
Ik ook niet , zie alleen hints wat geen hints zijn. Zoals de zin dit verhaal heeft de vorm van een piemel dat piemel verwees naar mij omdat ik er om vroeg dus ik dacht toen wel o shit nu gaat het beginnen. Maar zal ook wel geen hint geweest zijn natuurlijk
 
Ik wist het wel.
wauter volgende keer zet ik echt door op jou. Had je het liefst al de 2de dag eruit gewilt.

Goed gespeeld!
 
Ik wist het wel.
wauter volgende keer zet ik echt door op jou. Had je het liefst al de 2de dag eruit gewilt.

Goed gespeeld!

:D Je wist het toch niet goed genoeg om door te gaan op mij en je bent me een aantal keer gevolgd. De kans dat ik nu nog eens cult ben is wel heel klein.
 
:D Je wist het toch niet goed genoeg om door te gaan op mij en je bent me een aantal keer gevolgd. De kans dat ik nu nog eens cult ben is wel heel klein.

Daarstraks zei je nog dat rollen random uitgedeeld worden, geen goede indekking dus voor het volgende spel :D
 
Daarstraks zei je nog dat rollen random uitgedeeld worden, geen goede indekking dus voor het volgende spel :D

Sowieso dat ik op hem stem de eerste dag.:fire:
 
Daarstraks zei je nog dat rollen random uitgedeeld worden, geen goede indekking dus voor het volgende spel :D

Als je bij elk spel 1 kans op 4 hebt om cult te zijn is de totale kans op drie spellen dus (1/4)*(1/4)*(1/4), is ongeveer 1%. Niet zo heel groot dus.
 
Ff serieus het was wel lastig om je te overtuigen. Enerzijds doe ik hard mijn best om goed te lijken en aan de goeie kant te spelen maar anderzijds moet je er ook rekening mee houden dat de wolf moet doorhebben dat je voor hem speelt. Blijkbaar was het wel close dit spel op dat gebied.
 
Ff serieus het was wel lastig om je te overtuigen. Enerzijds doe ik hard mijn best om goed te lijken en aan de goeie kant te spelen maar anderzijds moet je er ook rekening mee houden dat de wolf moet doorhebben dat je voor hem speelt. Blijkbaar was het wel close dit spel op dat gebied.

in het begin wilde ik je er in houden (niet wetende dat je cult was) om het spel leuk te houden aangezien je 1 van de ervaren spelers was uiteindelijk dus blij geweest met deze keuze.
 
Openingsverhaal

Nu het vast staat dat er gestemd gaat worden om bewoners uit te schakelen, nemen alle bewoners de tijd om even te bezinnen.
Wie zijn ze, wat is hun rol, wat wordt er van hen verwacht en wat willen ze eigenlijk zelf? Iedereen sluit zich op in zijn eigen
huisje. Niet alleen moeten ze over zichzelf nadenken, ook moeten ze bedenken hoe ze het zullen aanpakken als ze deze wilde
stemrondes willen overleven. Ze zullen aandachtig moeten zijn en alle hints goed beoordelen. Ze zullen moeten letten op het
gedrag van de anderen en daar hun conclusies uit trekken. Het dorp telt weinig bewoners, dus het zou snel gedaan kunnen
zijn. De bewoners besluiten om hun
veilige huizen te verlaten en wat meer
buiten te komen, zodat ze elkaar kunnen
observeren. Plots merkt Orgineel dat er
een getal in de sneeuw staat! 516173828
Wat kan dat betekenen? Wilde theorieën
vliegen in het rond, maar de oplossing
zal nog even op zich laten wachten...
De vorm van dit verhaal is een piemel

Hints:
- de vorm van het verhaal was gewoon effectief als piemel bedoeld. Geen verdere betekenis er achter.
- 516173828: deze hint bevat de rol van elke speler in het spel, en was eigenlijk niet eens zo heel erg moeilijk, alhoewel je er natuurlijk maar net op moet komen. De rollen staan in een bepaalde volgorde in de openingspost. Burger is de 1ste rol, Ninja is de 2de rol, enz... Als je daar de spelerslijst bij neemt, vervang je gewoon de namen van de spelers in de volgorde zoals ze in de openingspost staan door het nummer dat bij hun rol hoort. Hillr - 5 - stalker, Lloydatoni - 1 - burger, enz... Als je die cijfers na elkaar zet, krijg je 516173828.


Dag 1

De eerste extra lange stemronde rondom het afronden van de stemronde is afgerond. Iedereen was duidelijk in de war, want verschillende bewoners probeerden chaos te scheppen door op zichzelf te stemmen! Uiteindelijk trok Hillr aan het kortste eindje. Niet zo erg want dat eindje had het wel graag.

Het was na de stemming duidelijk. Hillr is een vork! De bewoners verzamelden en gingen Hillr opzoeken, buiten Banshee die aan het spelen was met een heel normale piemel. Hillr was vreemd genoeg niet thuis maar bleek in het lege huis van Orgineel te zitten. Bizar. Het huis werd dan maar gewoon in brand gestoken. Met voldoening hoorde iedereen de laatste doodskreten, en zelfs Orgineel, die geen traan liet om zijn huis.
Nadat het huis was afgebrand, trokken Wauter en DrBrik naar het stulpje van Hillr op zoek naar bewijsmateriaal. Wat ze daar aantroffen, was behoorlijk creepy. Het huis hing vol foto's van Orgineel. Dit kon onmogelijk het huis van de evil vork zijn. Hadden de bewoners een gruwelijke fout gemaakt?

Hillr ligt er uit. Zij had de geheime rol "stalker".

Hints:
- Onder andere Sanca stemde op zichzelf en schepte daarmee chaos. Hij was anarchist, al was die rol op dat moment nog niet gekend natuurlijk.
- Banshee met zijn heel normale piemel was heel normaal burger.
- Orgineel liet geen traan om zijn huis. Daar is hij te stoer voor. Chuck Norris.


Nacht 1

De burgers treuren om het verlies van de enige vrouw in het dorp. Ze mogen dan allemaal wel asociaal zijn, maar toch. Youporn bestond in die tijd nog niet, dus stond iedereen elke avond te gluren naar de douchende Hillr. Om er dan filmpjes van op Pornhub te posten uiteraard.the doctor
De nacht was donker, koud en stil. Er was geen pratende dino met baard te bespeuren. Toch was er één iemand op pad. Een scherp maar roestig persoon. Een vork! Na even te twijfelen, had hij toch besloten wie er vannacht moest sterven. Hij ging de ongelukkige opzoeken en bedacht hoe hij het zou aanpakken. Hij zou er eerst op kloppen, want de bel deed het niet, en daarna zou hij het afmaken met zijn scherpe punten!
Eenmaal ter plaatse, was de vork even verward. Hier had hij verwacht zijn slachtoffer te vinden, maar er was niemand te zien. Plots kreeg hij een harde slag op zijn steel. Hij brak bijna in twee. Dit werd meteen opgevolgd door een pak slaag zoals hij nog nooit eerder gezien had. Hij probeerde het slachtoffer te prikken, maar verloor bij die poging één van zijn punten. Dit was duidelijk niet de juiste persoon om lastig te vallen. De vork kon maar amper wegkomen. Zijn slachtoffer had geen schram. Jammer, maar deze nacht geen hapje. In zijn vlucht vloekte hij nog: "Чек тох ног мар энс де геталлен!"

Hints:
- In het verhaal stond onzichtbaar "the doctor". Dit sloeg op DR brik. Hij stond onzichtbaar in het verhaal -> ninja's zijn meesters in onzichtbaar blijven. Drbrik is de ninja.
- "de ongelukkige" en "de bel deed het niet". Orgineel was net zijn huis verloren, dus hij had al pech gehad, en uiteraard zou zijn bel het niet meer doen. De vork was voor Orgineel gegaan.
- Het pak slaag dat de vork krijgt duidt aan dat hij met Chuck Norris te maken had. "Zoals hij nog nooit eerder gezien had" moest een verwijzing zijn naar "origineel" -> Orgineel.
- "Чек тох ног мар энс де геталлен!" is gewoon "Check toch nog maar eens de getallen" in het Cyrillisch schrift geschreven. Helaas kon Google Translate er toch nog iets half verstaanbaar van maken doordat die woorden die hij niet herkent gewoon niet vertaalt maar wel in het Latijns schrift zet :)


Dag 2

De tweede stemdag kwam langzaam op gang. Na de foute stemmen op Hillr wou niemand zich verdacht maken door een tweede burger er uit te stemmen. Na wat getreuzel kwam de stemming dan toch op gang. Er werd wat gediscussieerd, maar in hoeverre is dat ook mogelijk in zo'n klein dorp? De appel viel niet ver van de stilstaande klok bij het verdronken kalf, en het was Lloyd die de ondergang moest delven voor een ander en er zelf inviel.
Het dorp verzamelde weer en trok naar het huis van Lloyd. Die ging natuurlijk niet braaf afwachten en was allang de transsyberische trein opgesprongen. De dorpelingen kwamen zo aan bij een leeg huis. Ze keerden het hele huis ondersteboven, maar alles leek normaal. Lloyd was niet de vork, zelfs geen cult. Gelukkig was hij kunnen ontkomen. Zou het misschien een beter idee zijn om eerst onderzoek te doen en dan pas te doden? Er werd unaniem besloten dat dat geen goed idee kon zijn.
Intussen zat Lloyd te relaxen op de trein, tot hij plots kabaal hoorde. Het waren treinrovers te paard! Ze sprongen de trein op en stalen iedereen's juwelen. Lloyd pikte het niet. Eerst uit zijn dorp moeten vluchten en nu bestolen worden van het enige wat hij nog had, namelijk een roze rugzak met daarop een grote pratende dino met baard. Hij besloop één van de rovers en sloeg hem de kop in. Een andere rover zag het gebeuren en greep zijn pistool. Maar toen storte de trein in een ravijn. Iedereen was dood. Jammer.

Lloyd is dood. Hij was burger.

Hints:
- geen hints


Nacht 2

Met nog maar 7 bewoners, was het weer een stille nacht. De temperatuur zakte tot -3°, tegenover de zwoele 4° overdag.
De vork was tot nu toe nog niet erg in zijn opzet geslaagd, maar vond het wel fijn dat de burgers het vuile werk voor hem deden. Eén bewoner in het bijzonder was hem opgevallen. Een man genaamd Spanning Tree, die steeds met een tshirt rondliep waarop stond "I love forks". Voor de bewoners was dit misschien te subtiel, maar voor de vork was het wel duidelijk. Dit moest vast een van die vuile cultisten zijn!
De vork wachte hem op tijdens zijn avondwandeling. Spanning Tree was net gaan vergaderen. Toen Spanning Tree het steegje passeerde waar de vork hem opwachte, trok de vork zijn aandacht en gebaarde hem om te komen. "psst, wil je naaktfotos van de vork?". Spanning Tree twijfelde geen moment en liep het steegje in. Nog voor de vork kon aanvallen, sprong er echter een kat bovenop Spanning Tree en begon diens gezicht helemaal open te krabben. De kat uit het steegje was zo agressief dat Spanning Tree ter plaatse overleed.
Het was een beetje een dubbel gevoel voor de vork, maar ach, toch een dode.

Spanning Tree is dood. Hij was cult.

Hints:
- -3° en 4°. Er waren voor de dood van Spanning Tree nog 7 spelers. 3 negatief (cults en vork) en 4 positief (burgers). Was dus als soort van tussenstand bedoeld. Na de dood van Spanning Tree zou het -2° zijn.
- "gebaard hem om te komen". Hij wenkte hem dus -> WENGstertje is de vork.


Dag 3

Het dorp wordt steeds kleiner. Het einde van de jacht is nabij. Ofwel wordt de vork binnenkort gevonden, ofwel wordt het dorp zeer binnenkort uitgeroeid. De stemming wordt dan ook steeds belangrijker.
Hevige discussies, en het lijkt vooral drbrik te zijn die verdacht wordt. "Waarom horen we zo weinig van hem?" vraagt iemand. "Ik heb hem al in tijden niet meer gezien!" roept iemand anders. Het is duidelijk. Hier is meer aan de hand. Drbrik moet dringend ondervraagd worden. Maar waar vinden we hem?
De vijf overgebleven bewoners starten een zoektocht. Elk huis wordt ondersteboven gekeerd. Niets te vinden. Sanca probeert het met de lokroep van de rijpe mango, maar ook dat blijkt vruchteloos (haha, snap je hem? Mango? Vruchteloos? Haha. Ok sorry). De burgers lezen de verhalen opnieuw maar ook daar zien ze drbrik niet. Uiteindelijk is het Wauter die een hint vindt. Aan de voordeur van drbrik hangt een briefje. "Wie me nodig heeft: ik zit in het bos in de hoogste boom naast het meertje met dat kleine eilandje". Wat zou dit kunnen betekenen? Het is vast een cryptische boodschap. De bewoners breken er enkele uren hun hoofd over. Uiteindelijk horen ze van de verteller dat drbrik gewoon echt in het bos te vinden is, dus trekken ze daarheen.
Het bos is erg groot en de bewoners hebben geen idee waar exact ze drbrik kunnen vinden, dus steken ze het hele bos gewoon maar in brand. Ze horen nog een luide schreeuw, en dan is het voorbij.
Eindelijk, de vork is er aan. De bewoners van het dorp, alle vijf, gaan met een gerust hart slapen.

Drbrik is dood. Hij was de ninja.

Hints:
- geen hints


Nacht 3

Weinig keuze voor de vork deze nacht. Misschien is het toch wel een idee om geen cults te vermoorden, zo dicht bij de overwinning. De vork besluit om toch maar een burger te doden deze keer. Maar wie?
De vork slentert wat door het dorp, wanneer hij een erg chaotisch persoon opmerkt. Met zijn wilde baard ziet hij er nogal warrig uit, en hij is druk bezig met verkeersborden te vernielen. "FUCK THE SYSTEM" roept hij. Wie zou zo iemand missen?
De vork volgt hem een tijdje, tot de wildeman een verlaten steegje in gaat. "Regels zijn regels", roept hij. De vreemde verwarde man wordt meteen woedend en valt de vork aan. Pas als hij dichterbij komt, merkt hij met wie hij te maken heeft. Hij schrikt. "Euh... pas maar op want euh... ik ken een grote pratende dino!". De vork is niet onder de indruk. De muren van het steegje worden besmeurd met een dikke laag bloed.

Sanca is dood. Hij had de geheime rol "Anarchist".

Hints:
- geen hints
 
En ik heb zoveel moeite gedaan om die getallen met die negen zinnen te matchen:headbang:
 
Het lijkt altijd zo simpel als je het achteraf ziet.
 
Had toch schrik dat de getallenhint gevonden zou worden. Iedereen's rol verklapt in het openingsverhaal :roflol:
 
Was het dan compleet toeval dat die negen zinnen raar uitgelijnd waren in het openingsverhaal?
 
Back
Naar boven