XXL Nutrition

Weiland Games (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Ivosnivo is toegevoegd aan de lijst, totaal nu 15 man waarvan 5 junioren !

PRACHTIG !
 
Mijn inschastting top - 3:

Heren;
1. Real Dutch Power
2. Dennis Hennequin
3. Own Sculpture

Junioren:
1. Lanfeust
2. Iron Devoted
3. lastig

puur op basis van stats en mijn gevoel, verder no offence !
Bewijs mij het tegendeel ! :)
 
Mijn inschastting top - 3:

Heren;
1. Real Dutch Power
2. Dennis Hennequin
3. Own Sculpture

Junioren:
1. Lanfeust
2. Iron Devoted
3. lastig

puur op basis van stats en mijn gevoel, verder no offence !
Bewijs mij het tegendeel ! :)

die junioren 1e plaats is voor mij, maar dat laat ik wel zien de 27e :)
 
HEEL GOED Sander :)
 
Stukje van Vorige jaar:


Weiland Games: kweekvijver voor krachtsporters
In Schotland heeft het een rijke traditie. Highland Games. Gespierde mannen in kilts die wedijveren in kracht en souplesse met het gooien van stenen, hamers en boomstammen. De enige Nederlander die de Schotten – zelfs tweemaal – bij het Europees kampioenschap wist te verslaan is Wout Zijlstra. Flits van Folsgare. Is inmiddels de 40 gepasseerd. Wint af en toe nog een wedstrijd zoals de slotwedstrijd van et Nederlands kampioenschap, maar ziet zijn krachten langzaam afnemen. Logisch gevolg van ouder worden. Houdt van de sport en geeft graag talenten de kans ermee kennis te maken. Met de Weiland Games, bij zijn boerderij in Folsgare.

Weiland Games. De naam zegt het al. Een ludieke ongedwongen kennismaking met de sport, afgeopen zaterdag. Op de ruime grasmat rondom de familieboerderij van de familie Zijlstra aan de Folsgearsterleane (Wout en zijn gezin wonen er sinds dit jaar, sinds zijn moeder in januari is verhuisd naar het Teatskehûs in Blauwhuis) kwamen zaterdag exact dertig krachtsportliefhebbers in actie. Recreanten, junioren, dames en erkende toppers. Kijk voor het complete overzcht op Welkom - Highlandgames Federatie Nederland - Belgi.

Eén van de nieuwelingen is de 24-jarige Arno Louwsma uit Blauwhuis. Groot, breed en sterk. Werd meteen tweede – hoewel uiterst nipt want eindigde met exact hetzelfde puntenaantal van 44 op gelijke hoogte met winnaar Johnny Meyerhof uit Donkerbroek – bij de nieuwelingen. Gooien met stenen, hamers en boomstammen vergt niet alleen kracht, maar ook techniek, merkt Louwsma. “It is wol pittich, moast de slach goed te pakken hawwe.”

Sinds een paar maanden is de Bolswarder in de tot sportschool omgebouwde schuur van Zijlstra’s boerderij met krachttraining bezig. Werd dit jaar vierde bij het Skûtsjelûke in Stavoren, achter erkende toppers als Hans Lolkema en Gorrit Visser. Doet op 19 november voor het eerst mee met de wedstrijd om de titel Sterkste Man van Friesland. “Moai no, dan kinst dy mjitte mei oaren”, zegt de Bolswarder.

Harry Bergsma uit Oosterwolde, broer van voormalig Sterkste Man van Friesland Alle Bergsma uit Woudsend, is ook één van de nieuwelingen. Hij eindigt uiteindelijk als zevende, terwijl zijn vrouw het kampioenschap bij de dames wint. Wat er mooi aan deze sport is? “It Skotse hè, boppedat is it gewoan in moaie sport. Sa’n trije maand lyn bin ik der mei begûn en no treen ik mei in groepke yn’e garaazje en sa no en dan op rekreaasjeterrein De Bongerd yn Appelskea. Mar it is de bedoeling dat wy hjir eltse sneon by Wout Zijlstra trainen gean, ûnder lieding fan Lub Wiarda. Dan kinne wy de techniken goed leare.”

Wander Oelius uit Blijham, tweevoudig sterkste man van Groningen, doet ook mee. Highland Games uis duidelijk iets anders, bij deze sport is techniek belangrijker dan bij de discipline waarin de Groninger kampioen is. “Het valt mij wel wat tegen, het is zwaar”, zegt de 37-jarige boomlange Oelius. “Het is vooral een kwestie van de goede techniek, maar daar moet je wel elke week op trainen.” Dat ziet de Groninger niet zitten. “Doe mij de krachtsport maar, dat ligt mij beter.”

Hans Lolkema uit Sloten, regerend Sterkste Man van Friesland en dit jaar voor de vierde achtereenvolgende maal Nederlands kampioen Highland Games, voelt zich beter thuis bij deze Schotse technische krachtsport dan bij de pure krachtsport. Hij debuteerde dit jaar wel bij het Nederlands kampioenschap Sterkste Man, wat gehouden werd in Hellendoorn, en werd achtste van de elf deelnemers. Highland Games is meer zijn ‘cup of tea’. Haalde zaterdag een nieuw persoonlijk record op ‘Weight for distance’: 23.15 meter. Om het Nederlands record van Wout Zijlstra te evenaren moet hij de 12,7 kilo zware steen exact drie meter verder stoten.

De Nederlandse Belg Tommy de Bruyn (hij bezit beide paspoorten) eindigde zaterdag - net als in de strijd om de Nederlandse titel – als tweede. De 2.07 lange forse Zeeuw van origine (Zeeuws Vlaanderen) is getrouwd met een Belgische en woont in Desselberg, bij Gent. Zijn talent werd vorig jaar bij de Weiland Games ontdekt. De vrouw van zijn broer komt oorspronkelijk uit Blauwhuis en zo werd het contact met het Friese snel gelegd. Bovendien kent de 33-jarige De Bruyn Wout Zijlstra uit het krachtsportcircuit.

De Bruyn: “Ik heb vijftien jaar aan krachtsport gedaan en ik heb ook nog zo’n vijftien jaar ge-thaibokst. Deze sport ligt mij toch het beste. In het begin heb ik het onderschat maar ik kom er steeds meer achter dat het pure atletiek is, in combinatie met kracht. Als ik ergens voor ga dan ga ik er ook helemaal voor dus ik ben begonnen met vier keer per week trainen. Het gaf mij een goed gevoel dat ik meteen tweede ben geworden bij het Nederlands kampioenschap en daar jongens achter me heb gelaten die al veel langer met de sport bezig zijn.”

Onder leiding van de voormalige atletiektrainer Lub Wiarda uit Sneek wordt er regelmatig – en zo professioneel mogelijk – getraind. De Bruyn: “Of we trainen hier in Folsgare, of in Hank: waar ook de finale van het Nederlands kampioenschap was. In België train ik samen met een groepje beginners.” De toppers in deze qua aantallen deelnemers nog relatief kleine sport trainen veel samen, ze peppen elkaar op naar een steeds hoger niveau.

“Moast dysels elk jier ferbetterje. Ik bin ek alwer sterker wurden yn fergeliking mei foarich jier”, weet de 35-jarige Lolkema. Die overigens op 19 november in Sint Annaparochie zijn Friese Sterkste Man-titel gaat verliezen. Althans, dat weet zijn concurrent Gorrit Visser uit IJlst zeker. “Hy tinkt dat hy sterk is, mar ik pak’m. Set dat mar yn de krante”, aldus de IJlster. Zo hoort het ook bij een krachtsport: krachtige taal.
 
potverdomme, ik ben liever de underdog zoals in de sterkste man van Vlaanderen
 
De kleine man draagt een zware last :D
 
AANPASSING PROGRAMMA WEILAND GAMES

Op 27 oktober as. vinden de traditionele Weiland Games plaats.

Iedereen dient zich om 12:30 uur te melden bij de boerderij van Wout aan de Tsjaerddyk 27 8773 KM in Folsgare. We starten hier om 13:00 uur met de lichte hamer.

Hierna zullen we de spullen bijeenrapen om te vertrekken naar de manege aan de Pim Mulierstraat 7(aan de rondweg aan de Oostkant, ter hoogte van IJsbrechtum) in Sneek.
Hier zijn oa sanitaire voorzieningen en zal ook de catering beter verzorgd zijn.

Hier zullen verder de volgende onderdelen aan de orde komen:

- Braemar Stone
- Lichte Weight for Distance
- Lichte Caber
- 20 kilo Hooggooien

Omdat het hier een binnensituatie betreft wordt het dragen van de kilt voor de leden van de Federatie op prijs gesteld !
 
Laatst bewerkt:
Mijn inschastting top - 3:

Heren;
1. Real Dutch Power
2. Dennis Hennequin
3. Own Sculpture

Junioren:
1. Lanfeust
2. Iron Devoted
3. lastig

puur op basis van stats en mijn gevoel, verder no offence !
Bewijs mij het tegendeel ! :)


will do!!!!

by the way, ben ik ook junior?
 
De kleine man draagt een zware last :D

Flip Kowlier - de grootste lul vant stad:

kè ne zware last
Droag em o jaeren mee
Noem mie ne zwoare gast
ze moesten ne kji weten
ik ben ut evenwicht
surtout an de linker kant
dokteur behunt te zwjitn
en voeld em ambetant

zit er moa nie mee in
hit ut van uoren zeggen
oe kundje hier nu weten
ik ga et u utleggen
ik doe da an de hand
van een simpel vuorbeeld
kan et toch nie gebeuren
butten een bitje eelt

de groste lul van 't stad

nu ziej toch echt wel blijk
en o dai doet is zien
oik zuo benauwd zit
ton doemet wel met drien
ik leune zonder min orms
sloan zonder min an
kzoe kunt meedoen in films
moa doa behunne kik nie an

ik voele nie voe de pornoindustrie
wik voeldje hie meiske voeldje mie

de grotse lul van 't stad

ik i ne zware last
droage em o jaeren mee
noem mie ne zwoare gast
ze moesten ne kji weten
't einde is in zicht
voral in da van hie
ik i nog nuoit gemikt
bazookas mikken nie

de grotste lul van 't stad
 
Dus ik en SanderM eindigen volgens jou als laaste, daar ben ik het niet mee eens, ik ga voor een top 3:P
 
Hé Stahmixon, ik vindt je wel heel erg positief met die top 3 voorspelling. Heb je Vikin nog niet gesproken dan? Ik was zelf nog niet zo erg positief over mijn training hoor!
 
Hé Stahmixon, ik vindt je wel heel erg positief met die top 3 voorspelling. Heb je Vikin nog niet gesproken dan? Ik was zelf nog niet zo erg positief over mijn training hoor!

Indekken is voorbij; JIJ gaat gewoon knallen!
Alles onder de 1e plek valt tegen! :D

Succes en CU
 
T'is geen sterkste man.....domme kracht werkt niet bij de highland games :D
 
Hé Stahmixon, ik vindt je wel heel erg positief met die top 3 voorspelling. Heb je Vikin nog niet gesproken dan? Ik was zelf nog niet zo erg positief over mijn training hoor!

Wij zijn ook bijna nooit tevreden over trainingen want zelf vind ik ook dat ik nooit ver genoeg gooi.
Toch waren je afstanden echt niet slecht gezien het gebrek aan techniek.
Kan je nagaan wat er gebeurt als er eenmaal techniek bij komt kijken.
 
will do!!!!

by the way, ben ik ook junior?

Het gaat om je echte leeftijd, niet je psychische ;)

T'is geen sterkste man.....domme kracht werkt niet bij de highland games :D

Daar was ik ook al achter, sterkste man kun je nog vrij ver komen met kracht alleen. Dit is veel en veel meer techniek volgens mij.
Maarja ik heb me eerste sterkste man wedstrijd onvoorbereid gedaan, dus dat ga ik dit x ook doen :)
 
LET OP:

het adres van Wout is:

Tsjaerddyk 27 8773 KM Folsgare

Ik had nog het oude adres eerder gebruikt !
 
Back
Naar boven