Fitness Seller

welke kruiden/sauzen gebruiken jullie?

Bezoekers in dit topic

RonSteens

Cool Novice
10 jaar lid
Lid geworden
19 apr 2011
Berichten
124
Waardering
8
Lengte
2m05
Massa
120kg
Hey beste dbb'ers


welke kruiden/sauzen gebruiken jullie om bijv. vlees,kip,rijst/pasta en groentes smaak te geven?
Ik wok elke dag en daarbij gebruik ik een heel bakje boemboe bijv. rode curry(100gram):
-calorieën 89
-vet 4gram waarvan 2gr verzadigd
-kh 5gram
-eiwit 7.5 gram
-3 gram suiker
het is super lekker en er zijn een stuk of 10 smaken verkrijgbaar van boemboe, maar ik ben benieuwd wat jullie gebruiken en voornamelijk naar de kruiden die jullie gebruiken. Ik vermijd zoveel mogelijk zout en voeg het ook niet toe aan gerechten. weten jullie misschien lekkere combi kruiden zonder zout?
 
Uienpoeder, erg lekker en goed als smaakversterker tegenover zout.. kerriepoeder, chili, verse knoflook, citroengras..hmm krijg er spontaan honger van :D
 
Currypoeder, tomaten in blik, pikante kruiden, sambal en verse ajuin behoren tot de mijne!
 
Sauzen:
- Ketchup/Mosterd gewoon basic
- Sriracha saus
- Salsa sauzen (!!!!!!!!!!!! (van TEX-MEX))
- Pinda/Notenpasta als marinade voor kip
- advocado pletten met griekse yoghurt
- Light vinaigrettes
- Walden Farms BBQ-Saus
- Walden Farms Pancake Syrup


Kruiden:
- Nootmuskaat (!!!)
- Curry
- Chilli (!!!)
- Italiaanse mengeling
- Mengeling voor gehakt
- Thijm (!!!!!!!)
- Knoflook
- Gember
- Allerlei pepermixen
 
kruiden: wat in mijn tuin staat en dat is o.a.
munt
zwarte peprmunt
koreander
dragon
maggi-plantje
bieslook
rozemarijn
dille
(citroen)tijm
lavendel
basicilum
oregano
peterselie en salie

sauzen maak ik zelf

de combi's liggen natuurlijk ook aan waarvoor je het gebruikt.

Een kaasje op de grill met tijm, rozemarijn en honing is smullen.
Salade (geen supermarktspul, echte salade) met lavendel, oregano, basilicum, bieslook en peterselie.
Varkensvlees is heerlijk met salie
en met Warm water en munt heb je de lekkerste thee

etc
 
Kipkruiden voor op de pangasiusfilet
 
Hoi Sin saus, geenideewatzitrin maar lekah.

Vandaag Kipdijfilet, Paksoy, Taugé in Hoi Sin saus, met rijzt.
 
hiermee kan ik weer eens gaan experimenteren! bedankt :D

wat is dit voor saus?: sriracha saus en waar kan ik het halen?
 
hiermee kan ik weer eens gaan experimenteren! bedankt :D

wat is dit voor saus?: sriracha saus en waar kan ik het halen?


http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce

Ongeveer in elke supermarkt, ik haal de mijne in Delhaize (Belgie).
Als je supermarkt een zuiders, oosters, of wereldhoekje heeft met zowat typische gerechten, producten van bepaalde streken, dan moet je zeker daar eens kijken.

Flesje kost paar euros en kom je best lang mee toe aangezien het toch wel vrij pikant is, voor 3-4 gram (3-4kcal) heb je super veel smaak.
 
Back
Naar boven