Fitness Seller

Werkt tribulus dan wel?

Bezoekers in dit topic

Juriaan

Freaky Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
10 okt 2002
Berichten
5.222
Karma
0
Tribulus
De waarheid achter Tribulus

Voor iedereen die het nog niet weet; het is moeilijk om achter de waarheid te komen in de supplementen industrie. Meestal wordt de waarheid verdoezeld met allerlei leuke praatjes en beloftes, soms zelfs met leugens. Vaak is geld belangrijker dan integriteit. Feiten worden vaak verdoezeld en verdraaid zodat het diverse producenten precies goed uitkomt. Advertenties die belachelijke claims maken, en de consumenten die het geloven. Op deze manier wordt iedereen argwanend naar producenten en producten die welk integer zijn. Tribulus is zo’n product. Bekend bij iedereen, maar ook miskend door elke producent. In dit artikel zullen we onze oude vriend Tribulus eens nader onder de loep leggen om onze nieuwe vriend genaamd Furostanolic Saponins voor te stelten.


Tribulus (Terrestris) wordt al enige jaren door diverse merken als testosteron booster verkocht. Bijna alle gebruikers onder vinden geen enkel voordeel van Tribulus, terwijl toch een enkeling er voordeel mee behaalt. Om Tribulus eens beter te begrijpen moeten we hem aan een grondig onderzoek onderwerpen. Zonder deze cruciale informatie zullen we nooit een goed werkend Tribulus product kunnen produceren. Na enkele proeven gedaan te hebben bleek al vrij snel dat de actieve ingrediënten in Tribulus furostanolic saponins zijn.


De volgende stap om een effectief Tribulus product te produceren is alle bestaande Tribulus producten op de markt te analyseren. Wat we daarbij ontdekketen kwam toch wel als een schok. Niemand, maar dan ook niemand standaardiseerde haar Tribulus product voor Furostanolic Saponins. Enkele producten die beweerden dat ze 40% Furostanolic Saponins bevatten, bleken na testen slechts enkele procenten te bevatten. Dit komt niet alleen doordat producenten Tribulus van een zeer slechte kwaliteit gebruiken, maar ook omdat ze weten dat niemand hun tribulus product gaat onderzoeken naar de juiste Furostanolic Saponins. We kunnen na onze vele testen concluderen dat bijna alle Tribulus producten op de markt nutteloos zijn.


Juist doordat producenten Tribulus extracten van een dergelijke slechte kwaliteit gebruiken, is het ook geen wonder dat bijna alle Tribulus producten extreem laag gedoseerd zijn en geen resultaat geven. Wanneer iemand wel beweert resultaat te hebben bij Tribulus, komt dat door het waarschijnlijk erg hoge gehalte van Furostanolic Saponins in de betreffende verpakking. Toeval dus. Ook kan het zijn dat de betreffende gebruiker extreem gevoelig is voor de Furostanolic Saponins. De reden waarom wij dit beweren, is omdat wij niet 1 product op de markt gevonden hebben dat daadwerkelijk resultaat oplevert voor een gemiddelde groep gebruikers. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat om enig resultaat te kunnen boeken, men tussen 500mg en 1000mg per dag van deze speciale saponins moet in nemen. Dit zou betekenen dat men 25 tot 100 capsules per dag! zou moeten in nemen om resultaat te boeken.


Er zijn ook recentelijk artikelen verschenen die beweren dat Tribulus zelfs schadelijk zou kunnen zijn. Dit zou komen doordat er op de plant een schimmel groeit. Een goede producent koopt zijn Tribulus in van en gerenommeerd Tribulus verbouwer. De schimmel komt alleen voor wanner de plant aan het weg rotten is. Niet iets om dus te gaan verkopen! Zelfs het moment waarop een Tribulus plant geoogst wordt is erg van belang voor de kwaliteit. Ook zijn er geruchten dat Tribulus werkt door bloedvaten te verwijden. Dit zou het Viagra effect wat een aantal mensen van Tribulus ondervinden moeten verklaren. Dat dit niet het geval is valt te lezen in werkelijk tientallen onderzoeken. Tribulus werkt door het Leuteiniserend hormoon te stimuleren. Deze geeft op zijn beurt weer een signaal naar onze testikels af om zo meer testosteron te produceren. Wel zijn wij het met de bewering eens dat geen enkel Tribulus product op de markt zinvol voor een sporter is. Niet omdat het je prestaties negatief kan beïnvloeden, maar omdat het zonde van je geld is. We kunnen echter wel een product aanraden welke minstens 500mg Furostanolic Saponins bevat.


Is er dan totaal geen oplossing voor dit probleem; als de Furostanolic Saponins uit de Tribulus plant dan zo moeilijk te verkrijgen zijn? Jazeker. Na jaren van onderzoek hebben wij enkele Tribulus verbouwers gevonden die hun Tribulus extracten standaardiseren voor het totale gehalte aan Furostanolic Saponins. Als men dit combineert met de laatste technologische ontwikkelingen op biotechnologie kan men een gehalte van Furostanolic Saponins behalen van maar liefst 40%. Alhoewel de 40% een geweldige doorbraak betekende waren wij hier nog lang niet tevreden mee. Na lang onderzoek kwamen we er achter dat een aantal andere planten tevens Furostanolic Saponins bevatten. 2 planten met name sprongen er echt uit.


De eerste plant is Fenugreek. Dit is een wel heel bijzonder plantje, en gaat straks je beste trainingsmaatje worden! Vreemd genoeg is dit plantje al honderden jaren bekend in uitheemse landen voor haar gezonde werking op het lichaam. Wat nog mooier is, is dat bijna alle saponins in dit plantje Furostanolic Saponins zijn. Via de nieuwste technieken hebben we een Furostanolic Saponins percentage van 75% weten te bereiken. Dit is bijna 2x zo hoog als het gehalte Furostanolic Saponins in Tribulus! Op deze manier komen we steeds dichter bij een product wat echt resultaat gaat opleveren. Terwijl Tribulus met name onderzocht is voor haar testosteron stimulerende werking, is Fenugreek met name onderzocht voor de positieve werking op onze eetlust. Alhoewel er verschillende effecten van beide planten onderzocht zijn, betwijfelen we ten zeerste of beide planten niet dezelfde werking zouden hebben. Zelfs onder een microscoop zijn de verschillen tussen beide planten extracten minimaal.


Het laatste plantje die we gaan bespreken is Dioscorea Deltodea. Geloof het of niet, dit merkwaardige plantje wordt zelfs speciaal gekweekt voor haar hoge concentratie van Furostanolic Saponins. Na deze herontdekking van ons zijn we flink gaan spitten naar relevant onderzoeken. Het blijkt dat in Rusland diverse onderzoeken naar dit plantje zijn gedaan. De Russen hebben tijdens deze onderzoeken enkele verbazingwekkende eigenschappen gevonden. “Wanneer komen wij ook eens aan bod zullen nu enkele vrouwen roepen”! Ook voor de dames heeft dit bijzondere plantje een interessante werking in petto. Niet alleen werkten de Furostanolic Saponins in Dioscorea spieropbouwend, ze versterken niet alleen het immuunsysteem, ze stimuleren zelfs de vruchtbaarheid en de eisprong van vrouwen. Dames toch, dachten jullie nou echt dat we jullie vergeten waren? Ook de Dioscorea wordt met de nieuwste ontwikkelingen gestandaardiseerd voor een Furostanolic Saponins gehalte van 75%.


Hopelijk heeft dit artikel een beetje licht op onze vrienden van het planten rijk geschenen. Voorbij is de tijd dat men neer keek op onze vriend Tribulus. Aangebroken is de tijd waarin we weer met veel respect gebruik gaan maken van zijn unieke eigenschappen. Nogmaals, koop geen Tribulus product welke niet gestandaardiseerd is voor minimaal 500mg Furostanolic Saponins per dag. Zolang deze richtlijnen in acht genomen worden, zijn Tribulus, Fenugreek en Dioscorea geweldige stoffen om spiergroei, eetlust en potentie te bevorderen.
 
Laatst bewerkt:
Overal wat ik zoek qua onderzoeken is dat het niet werkt.
dat is dus theoretisch. Maar een vriend van ging wel goed groeien met tribulus i.c.m. creatine.
 
Van crea groei je wel ja, maar van tribulus??
Ik heb het een paar keer gebruikt. Maar om nou te zeggen dat het werkt... Nee, niet echt
 
De eerste keer dat ik het gebruikte ging ik erg in kracht vooruit.
Maar wat later las ik dat tribulus onzin zou zijn en dat de vooruitgang waarschijnlijk door de placebo-effect was gekomen.

Wat maandjes later heb ik de rest van het potje opgemaakt simpelweg omdat ik nog wat had.
Ik verwachtte er dus niks van omdat het een onzinproduct zou zijn maar ik ging wel weer fors in kracht vooruit.
 
Originally posted by iKsZ
De eerste keer dat ik het gebruikte ging ik erg in kracht vooruit.
Maar wat later las ik dat tribulus onzin zou zijn en dat de vooruitgang waarschijnlijk door de placebo-effect was gekomen.

Wat maandjes later heb ik de rest van het potje opgemaakt simpelweg omdat ik nog wat had.
Ik verwachtte er dus niks van omdat het een onzinproduct zou zijn maar ik ging wel weer fors in kracht vooruit.

wat is fors?

wat voor soort en merk tribulus had je dan?

heb je kennissen/ vrienden die dezelfde soort gebruikt hebben en ook zo'n ervaring hebben?

hoeveel nam je per dag ervan?
 
Tribulus...kan r toch lekker op trainen als het in mijn donder zit en de tampeloeres klaagt ook niet!

Maar massa...nee
 
Originally posted by leed
Van crea groei je wel ja,

Indirect zal je ervan groeien ja... Omdat je meer kracht krijgt vooral.
 
met tribulus is het heel simpel. Hoewel studies vaak vertellen dat het bullshit is werkt hij bij de ene persoon extreem, en doet het bij de andere totaal niets. Ik ken ook mensen die er goed op draaien...maar evengoed ken ik mensen die het crap vinden.
 
jup.... mee eens, voor mij werkr het niet terwijl een vriend van mij zweert dat het voor hem wel werkt.
 
Originally posted by nilsjei1234
wat is fors?

wat voor soort en merk tribulus had je dan?

heb je kennissen/ vrienden die dezelfde soort gebruikt hebben en ook zo'n ervaring hebben?

hoeveel nam je per dag ervan?
Nee geen kennissen die het ook gebruikt hebben, en ik nam er 2 per dag en na een aantal weken 4.
Fors is voor mij een goede vooruitgang, met bankdrukken 10kg op het dode punt waar ik zat.
Maar was dus meer vooruitgang op kracht wat ik heb gezien he.
 
Kijk Tirbulus werkt gewoon op elk persoon anders. Wat trouwens bij elk supplement is. Maar wat ik zelf vroeger heb gedaan is Vanadyl , Tribulus en Creatine. En dan 6 weken kuren. Dit ging best wel goed. Maar ja zoals ik al zeg geld dat voor elk persoon anders . Is gewoon kwestie van uitproberen
 
Originally posted by Elmar
Overal wat ik zoek qua onderzoeken is dat het niet werkt.
dat is dus theoretisch. Maar een vriend van ging wel goed groeien met tribulus i.c.m. creatine.

Omdat creatine wel werkt. Dit is juist het soort bullshit dat je moet vermijden, omdat iemand zegt dat het werkt die voor de eerste keer in zijn leven een beetje deftig eet omdat hij zijn spaarcentjes aan minderwaardige supplementen heeft gehangen, en daarnaast alle soorten andere dingen neemt, wil niet zeggen dat het werkt

Een studie daarentegen houd rekening met de variabelen en controleert ze, waardoor je weet dat het effect van het product komt en niet door iets anders. Studies zijn niet 'theoretisch'. Die worden echt uitgevoerd, toegepast en gemeten. Het gaat niet om een professortje die iets neerschrijft, het gaat om onderzoek, meestal erg kostelijk en lang onderzoek.

En er is meerdere malen aangetoond in de vakliteratuur dat tribulus GEEN ENKEL EFFECT HEEFT OP TESTOSTERONE OF OP LH. Iedereen die het tegendeel wil bewijzen mag mij twee willekeurige studies voorleggen die valabel zijn en het tegendeel bewijzen.
 
Mag ik deze studies dan schrijven op ervaringen van mensen die zelf wel resultaat behaald hebben :D waarschijnlijk zal het toch wel iets mentaal zijn, dat je denk dat je sterker bent en daardoor jezelf gewoon een extra pomp geeft

Toen ik net trainde drukte ik ong 30 kilo met afzien, toen was ik een keer op de zwarte markt en daar zag ik een supplementen shop, dus ik naar die vent ''meneer, waar word je snel gespierd van?'' dus die vent paast me een pot amino's van vitalife. ik blij naar huis, doe die pot open, ''zo dat zijn joekels'' daar moet je wel gespierd van worden. Ik die dingen slikken voor en na het trainen 1. ik bankdrukken en verdomme ik drukte 40 kg en 30 kg makkelijk, lijkt me dus dat als je mentaal sterker word dat je dan ook lichamelijk sterker wordt.
 
De beste manier voor mij een extra rep bij een oefening te halen of net iets meer gewicht is door te vergeten dat dit 'de' extra rep is of 'het' extra gewicht. Gewoon zeker weten dat je het kunt ..... mind over body.
 
Nee, Juriaan heeft het juiste idee : placebo effect. Er is niets dat je zo goed doet trainen als de gedachte dat je net geld weggesmeten hebt. Als je investeert in supplementen en spul, doe je automatisch beter je best omdat je het maximum uit die investering wil halen.
 
ga nu zma bestellen van z bol
bevat tevens 1000mg tribulus per tablet 40% saponis
moet per avond 6 tabletten innemen volgens bijsluiter
vind ik eigenlijk wel erg veel
ik ga gewoon op en afbouwen samen met creatine

over 3 weken ga ik beginnen
 
Heb vandaag een potje triobulus besteld en ben benieuwd wat het teweeg brengt....
 
http://www.bodyenfitshop.nl/index.php?tab=sport&inc=inf&id=91

Kijk eens aan! Slime fabriekant!
Dit is precies wat we zoeken toch?
FUZU is gegarandeerd 10x sterker dan Tribulus producten! Onderzoek na onderzoek wijst uit dat de actieve ingrediënten in Tribulus, Furostanolic Saponins zijn. Dezelfde onderzoeken wijzen ook uit dat minimaal tussen de 500mg en 1000mg per dag nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken; meer spiermassa, minder vet en meer kracht. Onafhankelijke laboratorium onderzoeken bewijzen dat zelfs de beste Tribulus producten te weinig van deze actieve stoffen bevatten. Deze producten bevatten slechts een tiende van de aanbevolen hoeveelheid actieve stoffen. Als je nauwelijks resultaat hebt behaald van Tribulus producten, of als je resultaten wilt behalen die je kunt zien en voelen, dan is FUZU het antwoord.
 
10 x niks is nog steeds niks he ;)
en mochten er mensen zijn die toch beweren dat tribulus ze 1 of 2 kilo massa heeft opgeleverd, dan is dat FUZU een pure anabole steroide :D
 
D. zei:
10 x niks is nog steeds niks he ;)
en mochten er mensen zijn die toch beweren dat tribulus ze 1 of 2 kilo massa heeft opgeleverd, dan is dat FUZU een pure anabole steroide :D

haha :D

Maar ik had het meer over deze zin:
Dezelfde onderzoeken wijzen ook uit dat minimaal tussen de 500mg en 1000mg per dag nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken
 
Back
Naar boven