XXL Nutrition

werwolf game WOII deel veel


lloydatoni

Monstrous Giant
Relnicht
Lid geworden
1 nov 2011
Berichten
12.881
Waardering
6.775
Lengte
1m88
Massa
103kg
Vetpercentage
1%
Naar aanleiding van de herinneringen aan het vorige WOII spel en de beleving van het laatste spel zal ik dit spel hosten. Wil maandag 11 mei beginnen dus roept u maar vooral in hieronder. Rollen en beschrijvingen zullen later op de dag volgen

[Afbeelding niet meer beschikbaar]

We kennen allemaal wel het verhaal hoe Hitler aan de macht is gekomen en hoe de oorlog is begonnen. Het vervolg van de Oorlog kan veranderd worden in dit spel. Bepaal hoe je speelt en herschrijf de geschiedenis.

We kunnen 2 duidelijke kampen onderscheiden, Dat van de geallieerden en dat van de axis.

De strijd op 2 fronten tegen over het Thrid Reich is waar we ons op moeten richten in dit spel. Het spel kan meerdere eindes hebben.

Duitsland verslaat zowel de Russische als de Geallieerde troepen en de hele wereldpopulatie is "verlost"van zijn mankementjes.

Duitsland wordt verslagen waarna er een strijd uit kan barsten om de verdeling van Duitsland tussen de Geallieerden en de Russen. Dit kan alleen als zowel Stalin als Ike Eisenhower nog in leven zijn. Als 1 van deze al vroegtijdig is overleden dan kan het spel na de dood van Hitler niet meer verder gespeeld kunnen worden.
Echter krijgen we wel het probleem dat de Duitse troepenmacht zich aansluit bij de Geallieerden om niet onder de communistische vlag te hoeven gaan. Hopelijk is dit stukje enigszins helder.

Dus jongens en meisjes

2 kampen (Russen en Geallieerden) die strijden tegen het Duitse Kamp.
Als de Duitsers uitgeschakeld zijn, Hitler dood, sluiten de Duitsers zich aan bij de Geallieerden en strijden weer tegen de Russen.
Betekent dus dat alle kampen even veel rollen krijgen, en hun eigen burgers kennen. Echter zijn er zoals altijd wel een paar leuke verrassingen onder de rollen waar te nemen zoals we hieronder kunnen zien:

De geallieerden (Amerika, Vrij Frankrijk, Engeland, Nederlands verzet en de Engelsen

[Afbeelding niet meer beschikbaar]

De russen

[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Nazi Duitsland met Japan en Fascistisch Italië

general_gouvernement_official_1939.png


Winconditie:
Wanneer een opperbevelhebber sterft door toedoen van een nachtelijke kill zal zijn kamp inclusief burgers overlopen naar het kamp wat de opperbevelhebber heeft gekilld.
Wanneer een opperbevelhebber sterft door toedoen van een stemming zal de militaire staf worden opgeheven, de burgers mogen zelf bepalen waar ze naar toe gaan, Communisme, Nazi Duitsland of Amerika om daar verder te stemmen van hun ideologieën. Het leger zal gevangen genomen worden of in de gevangenis gezet.

Een kamp wint wanneer zij 2 opperbevelhebbers hebben uitgeschakeld. Het is de bedoeling in principe dat de russen samen met de geallieerden zullen vechten, maar je weet maar nooit wat men doet in deze oorlog. De Duitsers kunnen geen banden aangaan met 1 van de partijen terwijl Hitler nog in leven is.

rolverdeling

Elk kamp heeft een zelfde soort rolverdeling, met spionnen, leiders, wereldleiders, luchtmacht, landmacht en de tank divisies. Daarnaast kent elk kamp wel een speciale rol zodat er maar weinig burger rollen overblijven.

De volgende diagram geeft alles overzichtelijk weer hoe de rangorde verloopt.

nwbvi8.png


Verduidelijking

Rollen per kamp

geallieerden

Opperbevelhebber Heb gekozen voor Ike Eisenhower in dit spel als de wolf van de Geallieerde troepen. Mag elke nacht op iemand de aanval kiezen voor die nacht en zegt met welke troepen hij dit wilt doet. De troepenmacht kan die nacht niemand beschermen. Keuzes zijn: Landmacht, Luchtmacht en Tankdivisies.
Moe van de strijd kunnen ze de dag erna niemand beschermen of ingezet worden. Wees dus zorgvuldig.

Leiders George Patton geeft orders aan de tankdvisies , Bernard Montgomery aan de landmacht en Charles d'Gaulle is de nutteloze van de 3 zonder enige leiding aan iets.

De leiders mogen wanneer ze maar willen overleggen met elkaar, Patton en Montgomery bevelen elke nacht wie hun troepen moeten beschermen.

Landmacht Geallieerde 21e Legergroep staat onder leiding van Bernard Montgomery en kan zijn orders opvolgen of negeren. Mag elke nacht iemand beschermen tenzij ze door de Opperbevelhebber worden gebruikt die nacht om de aanval te openen. Verliest de strijd snachts van de tankdivisies als die de aanval openen op degene die ze de nacht beschermen, Winnen het echter van de vijandelijke luchtmacht als zij bij aanval of verdediging op hen stuiten. Het doelwit zal het overleven maar de troepenmacht niet.

Luchtmacht RAF Kent geen leider en weten niet wat ze moeten doen, mag elke nacht de spelleider pmen over wie hij wilt beschermen tenzij de opperbevelhebber ze ordert tot aanval. Verliest het van de vijandelijke luchtmacht maar wint het van de tank divisies.

tankdivies (3e leger) Onder leiding van George Patton mogen ze elke nacht iemand beschermen maar kunnen ze hem ook negeren. Een bevel van Ike kan niet worden genegeerd dus dan moeten ze die nacht hun ding doen. Verliest het van de luchtmacht maar wint het van de landmacht van de vijand.

Spion Mag elke nacht een kijkje nemen achter de schermen bij de vijand, echter krijgt de opperbevelhebber dan wel een hint over de spion.

De gek denkt dat hij een spion is en krijgt op oproep hints in bijna 'allo'allo stijl

Eventuele burgers Geen speciale krachten maar gewoon stemmende burgers die met hun fractie mee moeten stemmen.


Third Reich
Opperbevelhebber Adolf Hitler. Mag elke nacht op iemand de aanval kiezen voor die nacht en zegt met welke troepen hij dit wilt doet. De troepenmacht kan die nacht niemand beschermen. Keuzes zijn: SS divisies, Lutfwaffe en Pantzerdivisies.
Moe van de strijd kunnen ze de dag erna niemand beschermen of ingezet worden. Wees dus zorgvuldig.

Leiders Erwin Rommel geeft orders aan de tankdvisies ,Heinrich Himmler aan de SS Divisies en Joseph Goebbels is de leider van de informatie verziening.

De leiders mogen wanneer ze maar willen overleggen met elkaar, Rommel en Himmler bevelen elke nacht wie hun troepen moeten beschermen.

Landmacht SS divisies staat onder leiding van Heinrich Himmler en kan zijn orders opvolgen of negeren. Mag elke nacht iemand beschermen tenzij ze door de Opperbevelhebber worden gebruikt die nacht om de aanval te openen. Verliest de strijd snachts van de tankdivisies als die de aanval openen op degene die ze de nacht beschermen, Winnen het echter van de vijandelijke luchtmacht als zij bij aanval of verdediging op hen stuiten. Het doelwit zal het overleven maar de troepenmacht niet.

Luchtmacht Kamikaze piloten Kent geen leider en weten niet wat ze moeten doen, mag elke nacht de spelleider pmen over wie hij wilt beschermen tenzij de opperbevelhebber ze ordert tot aanval. Verliest het van de vijandelijke luchtmacht maar wint het van de tank divisies.

tankdivies Panzerdivisies Onder leiding van Erwin Rommel mogen ze elke nacht iemand beschermen maar kunnen ze hem ook negeren. Een bevel van Hitler kan niet worden genegeerd dus dan moeten ze die nacht hun ding doen. Verliest het van de luchtmacht maar wint het van de landmacht van de vijand.

Spion Mag elke nacht een kijkje nemen achter de schermen bij de vijand, echter krijgt de opperbevelhebber dan wel een hint over de spion.


De gek denkt dat hij een spion is en krijgt op oproep hints in bijna 'allo'allo stijl

Von Stauffenberg Mag een aanslag plegen op Hitler. Tenminste, als ie dan wel weet wie dat is. Pmt mij een naam en zal dan in de nacht worden uitgevoerd. Mislukt de aanslag op Hitler dan gaan zowel hij als Erwin Rommel dood. Lukt de aanslag en gaat hitler dood, dan zal het leger van de Duitsers overlopen naar de geallieerden en meestrijden tegen de russen.
Als er iemand anders gekilld wordt dan Hitler dan is er niks aan de hand en speelt de andere partij met een man minder en is Von Stauffenberg een Duitse volksheld.
Deze rol kan je dus spelen op verschillende manieren. Vol meegaan met de Duitsers, switchen naar de Geallieerden of je kans afwachten en met de winnende partij meegaan. Indien je doelwit beschermd wordt zal je zelf gekilld worden overigens, aangezien je het niet kan winnen alleen van een grote troepenmacht. Tenzij het hitler zelf is natuurlijk, een coin toss zal dan bepalen of de aanslag zal lukken.

Eventuele burgers Geen speciale krachten maar gewoon stemmende burgers die met hun fractie mee moeten stemmen.


Sovjet unie

Opperbevelhebber Joseph Stalin. Mag elke nacht op iemand de aanval kiezen voor die nacht en zegt met welke troepen hij dit wilt doet. De troepenmacht kan die nacht niemand beschermen. Keuzes zijn: Het rode leger, Tankdivisies en luchtmacht
Moe van de strijd kunnen ze de dag erna niemand beschermen of ingezet worden. Wees dus zorgvuldig.

Leiders Georgi Sjoekov geeft orders aan de tankdvisies ,Timosjenko aan Het rode leger en Maksim Litvinov is de minister van buitenlandse zaken.

De leiders mogen wanneer ze maar willen overleggen met elkaar, Sjoekov en Timosjenko bevelen elke nacht wie hun troepen moeten beschermen.

Landmacht Rode Leger/B] staat onder leiding van Semjon Timosjenko
en kan zijn orders opvolgen of negeren. Mag elke nacht iemand beschermen tenzij ze door de Opperbevelhebber worden gebruikt die nacht om de aanval te openen. Verliest de strijd snachts van de tankdivisies als die de aanval openen op degene die ze de nacht beschermen, Winnen het echter van de vijandelijke luchtmacht als zij bij aanval of verdediging op hen stuiten. Het doelwit zal het overleven maar de troepenmacht niet.

Luchtmacht Kent geen leider en weten niet wat ze moeten doen, mag elke nacht de spelleider pmen over wie hij wilt beschermen tenzij de opperbevelhebber ze ordert tot aanval. Verliest het van de vijandelijke luchtmacht maar wint het van de tank divisies.

tankdivies Onder leiding van Georgi Sjoekov mogen ze elke nacht iemand beschermen maar kunnen ze hem ook negeren. Een bevel van Stalin kan niet worden genegeerd dus dan moeten ze die nacht hun ding doen. Verliest het van de luchtmacht maar wint het van de landmacht van de vijand.

Spion Mag elke nacht een kijkje nemen achter de schermen bij de vijand, echter krijgt de opperbevelhebber dan wel een hint over de spion.


De gek denkt dat hij een spion is en krijgt op oproep hints in bijna Cyka davai stijl

Eventuele burgers Geen speciale krachten maar gewoon stemmende burgers die met hun fractie mee moeten stemmen.Hieronder een verduidelijkende diagram van het idee.

hrc7r6.pngMeespelende mensjes
1 HillR
2 Fred22
3 Wauter
4 Spanning Tree
5 Sanca
6 HighonX
7 Drbrik
8 Penose
9 Wengstertje
10 Diaephi
11 Jack3d
 

lloydatoni

Monstrous Giant
Relnicht
Lid geworden
1 nov 2011
Berichten
12.881
Waardering
6.775
Lengte
1m88
Massa
103kg
Vetpercentage
1%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #17
Ben nu heel hard motorhead aan het draaien om een beetje passende OP in elkaar te flansen.

[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 

lloydatoni

Monstrous Giant
Relnicht
Lid geworden
1 nov 2011
Berichten
12.881
Waardering
6.775
Lengte
1m88
Massa
103kg
Vetpercentage
1%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #20
Op aangepast, hopelijk snappen jullie er de ballen nog van, doei

---------- Toegevoegd om 17:08 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 17:05 ----------

In natuurlijk.

Trouwens terug met uitgebreide half historische verhalen? :)
Doe een poging tot
 

Bovenaan