AndroidHealthClinic

Gestopt Wesley’s contest log 2023

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ingrediënten
- 500 gram magere Griekse yoghurt (0,1 procent vet)
- 3/4 tenen knoflook (is beetje een voorkeursding)
- halve citroen uitgeperst
- 1 komkommer geraspt
- verse dille (ook op basis van voorkeur)
- 15 ml olijfolie
- peper
- zout

Bereiding
- rasp de komkommer en laat deze even goed uitlekken!!
- snijd de knoflook en de dille heel fijn
- pers de citroen en meng al je ingrediënten inclusief olijfolie
- voeg peper en zout naar smaak toe

Als je m echt lekker wil half dagje laten staan
 

Bijlagen

  • IMG_5532.png
    IMG_5532.png
    113,5 KB · Weergaven: 59
Tip voor tzatziki: snijdt je komkommer door de lengte, verwijder zaadlijst met een theelepel. Rasp de komkommer en doe dit in een bak met wat zout. Laat 10 a 15 mins staan. Pers nu al het vocht eruit door een doek. Zo wordt je tzatziki minder waterig. Achteraf eerst goed proeven voor je zout toevoeg aangezien je de komkommer al hebt gezouten.

Op advies van Grieken op de Griekse eilanden gebruik ik voor de tzatziki witte wijnazijn ipv limoen of citroen. Is nice.
 
Tip voor tzatziki: snijdt je komkommer door de lengte, verwijder zaadlijst met een theelepel. Rasp de komkommer en doe dit in een bak met wat zout. Laat 10 a 15 mins staan. Pers nu al het vocht eruit door een doek. Zo wordt je tzatziki minder waterig. Achteraf eerst goed proeven voor je zout toevoeg aangezien je de komkommer al hebt gezouten.

Op advies van Grieken op de Griekse eilanden gebruik ik voor de tzatziki witte wijnazijn ipv limoen of citroen. Is nice.
Kijk dit zijn tips waar ik wat mee kan , ga ik doen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Naar boven