DaanD
Cool Novice
- Lid geworden
- 17 jan 2016
- Berichten
- 176
- Waardering
- 63
- Lengte
- 1m82
- Massa
- 75kg
- Vetpercentage
- 13%
Hallo dbbers,
Ik ben de laatste tijd mijzelf aan het verdiepen in hoe het menselijk lichaam omgaat met bijvoorbeeld eiwit, koolhydraten, vet, alchol etc. Ik stuiten op een stukje over hoe whey reageert i.c.m water of melk en heb hier zo mijn mening over of dat het een groot effect heeft. Graag zou ik jullie mening ook willen horen
De vraag is dus, denken jullie dat dit een groot effect heeft?
Ik ben de laatste tijd mijzelf aan het verdiepen in hoe het menselijk lichaam omgaat met bijvoorbeeld eiwit, koolhydraten, vet, alchol etc. Ik stuiten op een stukje over hoe whey reageert i.c.m water of melk en heb hier zo mijn mening over of dat het een groot effect heeft. Graag zou ik jullie mening ook willen horen
Eiwitten hebben een bepaalde aminozuuropbouw die vergeleken kan worden met de manier waarop het menselijk lichaam is opgebouwd. Hoe dichter dit overeenkomt met de menselijke aminozuuropbouw, hoe effectiever het product is. Een hoogwaardig eiwit, zoals een whey, moet dan ook zo goed mogelijk in tact blijven bij inname in het menselijk lichaam. Het is dan ook niet gewenst een eiwit poeder of aminozuren in te nemen met een andere, minderwaardigere bron van aminozuren. Een goed voorbeeld hiervan is melk. Melk heeft een veel lagere biologische waarde dan een whey preparaat. Als je een whey eiwit inneemt met melk, gaan de aminozuren uit beide producten competitie met elkaar aan. Hierdoor ontstaat een mix van deze aminozuren, waardoor er uiteindelijk een minderwaardiger product in het lichaam wordt opgenomen in tegenstelling tot als het bijvoorbeeld met water wordt ingenomen. Het feit dat het met melk wordt ingenomen is eigenlijk ontstaan in de sportscholen omdat de smaak gewoonweg beter is. Echter, is Nederland een van de weinige landen waar dit nog gebeurd. Water of vruchtensap is dan ook een veel betere methode voor inname. Vruchtensap is eigenlijk nog beter, omdat dit ook het insuline niveau in het lichaam verhoogt, waardoor de aminozuren beter de cellen in wordt getransporteerd.
De vraag is dus, denken jullie dat dit een groot effect heeft?