MuscleMeat

Wie kan advies geven ,wat oorzaak, en of behandeling is. (1 bezoeker)


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
Hallo,
Ik gebruik al 14 maanden androgel, met steeds wisselende waarden,en steeds de androgel verhogen.
Door een tehoog HB en HT , androgel wat verlaagd ,en twee keer aderlating gehad.
Hb enHt lijken nu goed.
In 4-5 weken de androgel afgebouwd naar 0.
Maar ik voel me ellendig, steeds wisselend roodheid vanaf boven borst naar gezicht, pijnlijk brandend.
Nu weer moe, en depri , geen libido etc. Peno pauze.?
Vandaag bloed getest.
Wie kan en wil daar zijn mening overgeven.

waarden:
15-04-2019
FSH 10.5 U/L 1.0-12.0
LH 6.0 U/L 1.7-8.6
Testosteron L 4.8 nmol/L 10.0-30.0
Vrij testosteron L 90 pmol/L 175-730
SHBG 33.0 nmol/L 12.0-75.0
Oestradiol L 24 pmol/L 28-156
PSA totaal 1.2 µg/L <4.5

Man 66, diabetes 2.
 

skydirk

Huge Freak
+15 jaar member
Lid geworden
9 apr 2003
Berichten
7.502
Waardering
1.340
Je hypofyse is goed aan het werken (waardes LH en FSH).Dat is normaal omdat je testosteronlevel te laag is na lang gebruik van androgel. Je ballen hebben lang stilgelegen. Penopauze en andere klachten zijn daar het gevolg van. Of je echt androgel nodig hebt kan je pas weten over twee-drie maanden na een nieuwe bloedafname. Indien je testosteronlevel dan nog te laag is. Ik veronderstel van wel want dat zal de reden zijn dat je ooit met androgel bent moeten beginnen. Deze bloedafaname is veel te vroeg want je hebt een bloeduitslag van iemand die lange tijd testosteron gebruikt heeft en die bloeduitslag kan op drie maanden nog veranderen. Zo zie ik het alleszins maar ik ben ook maar een leek. Mogelijk dat er nog interessantere reacties komen.
 

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #5
Je hypofyse is goed aan het werken (waardes LH en FSH).Dat is normaal omdat je testosteronlevel te laag is na lang gebruik van androgel. Je ballen hebben lang stilgelegen. Penopauze en andere klachten zijn daar het gevolg van. Of je echt androgel nodig hebt kan je pas weten over twee-drie maanden na een nieuwe bloedafname. Indien je testosteronlevel dan nog te laag is. Ik veronderstel van wel want dat zal de reden zijn dat je ooit met androgel bent moeten beginnen. Deze bloedafaname is veel te vroeg want je hebt een bloeduitslag van iemand die lange tijd testosteron gebruikt heeft en die bloeduitslag kan op drie maanden nog veranderen. Zo zie ik het alleszins maar ik ben ook maar een leek. Mogelijk dat er nog interessantere reacties komen.
Ik voel me echt shit, angstig opgejaagd, steeds duizelig, wat misselijk, wat hoofdpijn geen libido etc.
En overgevoelige huid lichaam, kleren doen soms zeer. Dan weer rood branderig gezicht.
Huid is anders op lichaam, net vocht te kort, niet schilverig maar schraal.
Uroloog zei endrocrinoloog is een idee, ook evt medicijn allergie van disbetes medicatie.
Dat lukte me ,kon vandaag terecht, ben onder weg wordt ik gebeld dat afspraak niet door gaat,
Omdat ene internist, vond dat ik anders,bij teveel artsen liep, maar die ene heeft er verstand van en hij niet.
Moet eerst naar die ene toe. Heb dan daarna ook afspraak met uroloog, controle, maar dan maar weer aan androgeen ofzo , is echt niet te doen zo, op zn laag testosteron nivo, spuiten lijkt me griezelig daar het zo lang in lijf zit, en als je bijwerkingen zou hebben zit het 13 weken in lichaam.
Androgel , beviel niet zo, op 4 pompjes zelfde waarden als voordat ik er asn begon.13.6

Maar zonder nu 4.7 is dat mn eigen aanmaak? Is niet genoeg.
 

marina1975

Never give up!
Moderator
Elite Member
Lid geworden
3 feb 2013
Berichten
26.937
Waardering
11.080
Lengte
1m68
Hou ook rekening met je leeftijd...
Mogelijk is er wel iets met de hoeveelheid insuline die je spuit voor de diabetes...
Is dat al bekeken?

Mogelijk is er een relatie met de androgel of andere medicatie. Veranderingen in hormonen kunnen soms vreemde effecten geven in het lichaam.
Veel klachten die je omschrijft zijn ook erg algemeen en kunnen ook met suiker te maken hebben (hypers/hypos). Aangezien je ook insuline gebruikt zou ik dat ook eens bespreken.
 

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #7
Ik heb een narcistische internist .
Medicijnen minderen? Hoe meer hoe beter.
Insuline gewoon verhogen , hen cliënten die wel 1000 eenh per dag gebruiken.
Onbekende brand klachten 2 geleden , uw klachten overstijgen de kennis der interne geneeskunde.
Wil me niet op andere medicatie hebben, terwijl 1 middel de Trulicity een glp1 remmer onder monitoring staat voor bijwerkingen .
Dat was ook reden dat ik naar endocrinoloog wou, maar wat hij annuleerde . Ik heb idee ook dat misschien dat middel het ook kan veroorzaken , maar ik zelf kan niets veranderen.
 

chrash

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
24 jul 2007
Berichten
2.911
Waardering
4.245
Lengte
1m85
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Waarom ge ja dan niet gewoon naar een andere internist? Jouw problemen zijn te ernstig en gevaarlijk (ivm diabetes) om op eigen houtje op te lossen, of laat staan door iemand die je nog nooit heeft gezien via het internet. Blijf gewoon zoeken tor je een specialist hebt waarmee je tevreden bent? Vind je dit niet dan moet je op een bepaald moment toch eens beginnen denken dat het niet aan de specialisten ligt...
 

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #9
Waarom ge ja dan niet gewoon naar een andere internist? Jouw problemen zijn te ernstig en gevaarlijk (ivm diabetes) om op eigen houtje op te lossen, of laat staan door iemand die je nog nooit heeft gezien via het internet. Blijf gewoon zoeken tor je een specialist hebt waarmee je tevreden bent? Vind je dit niet dan moet je op een bepaald moment toch eens beginnen denken dat het niet aan de specialisten ligt...
Dat is ook wat ik wou een internist endrocrinologie was ook aangekaart door huisarts en uroloog. Via poli gewisseld maar sta huidige internist stokje voor . Moet Eerst afspraak met hem vrijdag .
Ik heb fijne specialisten hier waarvan zelfs 2 waar ik mee kan mailen . Het is alleen deze die moelijk doet
 

chrash

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
24 jul 2007
Berichten
2.911
Waardering
4.245
Lengte
1m85
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Maar een second opinion mogen ze toch niet tegen houden? Hier in belgie is dat zelfs een recht en is dat vergoed. Wel vervelend natuurlijk als het met juist die persoon niet klikt,
 

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #12
Ga gewoon naar een medisch specialist ipv op een forum advies te vragen.
Dat wou ik ook, maar mijn vaste internist annuleerde afspraak bij collega endocrinoloog.
Mijn uroloog vond dit ook raar heeft er nog achteraan gebeld, terug komen bij mijn eigen internist.
Wat beter gesprek gehad, daar ik fotos had van brandende roodheid gezicht, bewijs dat bloedwaarden te laag waren,etc.
Nieuw bloedonderzoek over maand, ook schildklier en prolactine voor hypofyse.
En nieuw androgeen gel gekregen ipv Androgel nu Testavan.
Zat bijna 2 weken zonder gebruik Androgel, schreef nu 2 pomp testavan voor, max dosering 3.
Maar paar dagen heel onrustig ,snachts wakker net als je ontploffen staat.
Denk dosering eerst te hoog, vandaag naar 1 gegaan.

Weet iemand het verschil tussen , androgel en testavan. Ervaring?
 

Punjab

Chandigarh Warrior
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2008
Berichten
28.044
Waardering
23.354
Lengte
1m85
Massa
108kg
Vetpercentage
10%
Dat wou ik ook, maar mijn vaste internist annuleerde afspraak bij collega endocrinoloog.
Mijn uroloog vond dit ook raar heeft er nog achteraan gebeld, terug komen bij mijn eigen internist.
Wat beter gesprek gehad, daar ik fotos had van brandende roodheid gezicht, bewijs dat bloedwaarden te laag waren,etc.
Nieuw bloedonderzoek over maand, ook schildklier en prolactine voor hypofyse.
En nieuw androgeen gel gekregen ipv Androgel nu Testavan.
Zat bijna 2 weken zonder gebruik Androgel, schreef nu 2 pomp testavan voor, max dosering 3.
Maar paar dagen heel onrustig ,snachts wakker net als je ontploffen staat.
Denk dosering eerst te hoog, vandaag naar 1 gegaan.

Weet iemand het verschil tussen , androgel en testavan. Ervaring?
Testavan bevat 20mg testosteron en Androgel 50mg.
 

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #14
Hoi vraag , ik had androgel 4pompjes afgebouwd naar o . Kvm te hoge hb en ht.
Na 10 dagen op O heb gezeten, onrust angstig gevoel.
I.o. Internist nu Testavan. 2 pompjes is 2x21 mg testosteron . Na 2 Dagen.
Wordt zeer naar en onrustig ontploffingsgevaar gevoel, verlaagd naar 1, bloedwaarde geprikt na 5 dagen 17.5
Mooi, maar waarde is beïnvloed ,maar was vergeten ,dat je niet moet laten controleren op arm waar je gel gesmeerd heb.
Kan nu niet vragen om nieuw onderzoek.

VRAGEN.
Eerder met androgel geen last van onrust etc, kan ik androgel ook paar dagen gebruiken ipv Testavan
Om te zien of anders is?

Behalve andere alcohol in beide middelen, is de stof wat testosteron verhoogd in beide het zelfde behalve de sterkte?

Ik lees bij tesatvan, na 2-4 uur max waarde, wat na 10 uur weer zakt naar waarde voor gebruik.
En er geen accumulatie plasts vind in de eerste 10 dagen.

Hoelang duurt het voordat je effect bemerkt, zie onderzoeken staan van 90 dagen.

Bij androgel is dat net Zo??
 

chrash

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
24 jul 2007
Berichten
2.911
Waardering
4.245
Lengte
1m85
Massa
102kg
Vetpercentage
11%
Als je nu eens gewoon die spullen gebruikt zoals voorgeschreven i.p.v. zelf dokter spelen... Hoe kan je nu weten wat voor effect het heeft als je om de paar dagen/weken wisselt? Ik begrijp jou totaal niet. Stop met te spelen.
 

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #16
Te hoog hb en ht,
Brandende huid, roodheid, kleren die gevoelig op lijf zijn.
Pshychische klachten ,angst onrust etc.
Dermatoloog dacht eerst hulpstof, natriumhydroxide.
maar toen over op Testavan, andere hulpstof ,
Maar ergere klachten.
Weet nu dank zij Amerikaanse site, dat het waarschijnlijk niet de hulpstoffen bij mij klachten geven,
Maar de werkzame Stof. IK stop dus. Ik kan er blijkbaar niet tegen.
, https://www.drugs.com/interaction/list/?drug_list=2061-0,2167-4004,3562-16895
 

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #17
Dermatoloog geweest voor wat anders, gevraagd of brandende rode juid gezicht, huidovergevoeligheid kan komen door Androgel. Dat kan zei hij en wees Natriumhydroxide aan, is meest bekende, beste stoppen en ander middel vragen.
Toen weer Testavan, daar voel ik me niet goed op, onrustig, gevoel bal in de buik, angstig en later ook werr branden etc.
Zit andere stof in, maar lees ook dat door werkzame stof kan komen.
Nu maandagj.l gestopt, maar branden etc en hitte aanvallen worden erger.
Versnelde overgang ,door snelle daling testosteron?

Wie weet hoe lang gels in lichaam blijven.
En kan eigen aanmaak weer herstellen na 14 maanden gebruik androgel.?
Opgeboude dosering van 1 naar 4 in 14 maanden.
 

Big Chungus

Ripped Bodybuilder
Elite Member
Lid geworden
26 aug 2018
Berichten
4.119
Waardering
4.543
Lengte
1m84
Massa
95kg
Vetpercentage
14%
Waarom vraag je dit gewoon niet aan een arts?
 

Johnverhoef

Cool Novice
Lid geworden
2 apr 2018
Berichten
58
Waardering
2
Lengte
1m82
Massa
115kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #20
Dat had ik gedaan maar hij wist het niet.
En hier ervaringsdeskundige die musschien zelf dat probleem hadden
 

Bovenaan