Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
Mag ik champignons rauw eten? Dat is niet verstandig. In rauwe paddenstoelen, zoals champignons en shii-takes, komt van nature de gifstof agaritine voor. Deze stof is vooral in grotere hoeveelheden giftig voor de mens en is daarnaast mogelijk kankerverwekkend.
Enkele plakjes rauwe champignon, bijvoorbeeld in een salade, kunnen geen kwaad. Maar bij grotere hoeveelheden geldt het advies paddenstoelen te verhitten. Door paddenstoelen te verhitten, zoals bij smoren, stoven en bakken, wordt de agaritine gedeeltelijk afgebroken.
Briljant argument.. hebben de sigaret-fabrikanten ook decennia gebruikt.
Maar inderdaad, ik zou van de rauwe champignons afblijven, als je ze neemt als een methanol-extract van grote hoeveelheden (en je een muizenblaas hebt)...
The methanol extract of fresh mushrooms (Agaricus bisporus) and synthesized Agaritine were found to be significantly carcinogenic on the mouse bladder epithelium
Deze website maakt gebruik van cookies die het het mogelijk maken om gepersonaliseerde inhoud te tonen gericht op jouw wensen.
Door deze website verder te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.