Fitness Seller

Witte champignone rauw eten?

Bezoekers in dit topic

Ano_94_73

Advanced Bodybuilder
10 jaar lid
uitgeschakeld
Lid sinds
18 jan 2012
Berichten
1.191
Waardering
4
Lengte
1m89
Massa
80kg
Vetpercentage
16%
Op enkele sites heb ik gelezen dat het eten van champignons kankerverwekkend is, maar ik weet dus niet of het klopt.???
 
Ik eet zovaak champions, geen problemen meez

Post je onderzoeken eens
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #3
Ik eet zovaak champions, geen problemen meez

Post je onderzoeken eens
Mag ik champignons rauw eten? Dat is niet verstandig. In rauwe paddenstoelen, zoals champignons en shii-takes, komt van nature de gifstof agaritine voor. Deze stof is vooral in grotere hoeveelheden giftig voor de mens en is daarnaast mogelijk kankerverwekkend.
Enkele plakjes rauwe champignon, bijvoorbeeld in een salade, kunnen geen kwaad. Maar bij grotere hoeveelheden geldt het advies paddenstoelen te verhitten. Door paddenstoelen te verhitten, zoals bij smoren, stoven en bakken, wordt de agaritine gedeeltelijk afgebroken.


http://www.voedingscentrum.nl/nl/se...eilig-eten/mag-ik-champignons-rauw-eten-.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Mushroom#Nutrition
 
doe ik al lang.

agaritine is ms kankerverwekkend in hoeveelheden die je nooit binnenkrijgt.

worthless onderzoek.
 
Ik eet zovaak champions, geen problemen meez

Briljant argument.. hebben de sigaret-fabrikanten ook decennia gebruikt.

Maar inderdaad, ik zou van de rauwe champignons afblijven, als je ze neemt als een methanol-extract van grote hoeveelheden (en je een muizenblaas hebt)...

The methanol extract of fresh mushrooms (Agaricus bisporus) and synthesized Agaritine were found to be significantly carcinogenic on the mouse bladder epithelium
 
Terug
Naar boven