MuscleMeat

WK 2022 (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Wengstertje

Freaky Bodybuilder
Elite Member
10 jaar lid
NL Classic BB
Lid geworden
20 nov 2012
Berichten
5.309
Waardering
7.556
Lengte
1m78
Massa
104kg
Vetpercentage
10%
WK 2022 in november en december'
De FIFA wil dat het WK 2022 in Qatar wordt georganiseerd in de maanden november en december.


Dat berichten verschillende media, waaronder Der Kicker. Aanvankelijk speelde de mondiale voetbalbond met de gedachte om het toernooi in januari 2022 te houden.
Het lijkt inmiddels uitgesloten dat het evenement plaatsheeft in de zomer, vanwege de hoge temperaturen in Qatar.
"Met een WK in de zomer kan het geen volksfeest worden. Je kunt misschien wel alle WK-stadions afkoelen, maar je kunt niet het hele land koel houden", zei FIFA-voorzitter Sepp Blatter onlangs.
De finale van de mondiale eindronde zou op 18 december 2022 worden afgewerkt.
Een WK in de winter heeft grote gevolgen voor de kalender van het Europese clubvoetbal. Bijna alle Europese competities, inclusief de Europese bekertoernooien, beginnen in augustus of september.

Door: NUsport

Maar hoe willen ze dat doen met de competities dan? die gewoon in de zomer wel door laten gaan of gewoon pas in januari met het seizoen beginnen?
 
Maar hoe willen ze dat doen met de competities dan? die gewoon in de zomer wel door laten gaan of gewoon pas in januari met het seizoen beginnen?

Gewoon een hele lange winterstop en daarna weer verder en dan iets langer door ?
 
Europese competities zouden gewoon in één kalenderjaar gespeeld moeten worden. Vraag me af welke debiel op het idee is gekomen om niet in de betere maanden van het jaar te voetballen.

Het EK in de winter nemen we er dan maar bij.
 
Europese competities zouden gewoon in één kalenderjaar gespeeld moeten worden. Vraag me af welke debiel op het idee is gekomen om niet in de betere maanden van het jaar te voetballen.

Het EK in de winter nemen we er dan maar bij.

Ga jij maar lekker in hartje zomer in Sevilla of Palermo spelen :gek:
 
Ik zat al te wachten op de eerste die een opmerking ging maken over Spanje en Italië.
 
Gewoon een hele lange winterstop en daarna weer verder en dan iets langer door ?

ja true maar dan denk ik dat je weer gezeur krijg dat spelers te moe worden vanwege het drukke programma CL nationale beker en competitie's en dergelijke.

Vind gewoon zo wie zo gek dat een WK in een land als Quatar word gehouden die nog nooit iets hebben gepresteerd kwa voetbal.
 
Dat komt omdat dan deze man zijn zakken kan vullen

haha waarschijnlijk om z'n ziektekosten te delen xD haha moes wel lachen stumperd
 
ja true maar dan denk ik dat je weer gezeur krijg dat spelers te moe worden vanwege het drukke programma CL nationale beker en competitie's en dergelijke.

Vind gewoon zo wie zo gek dat een WK in een land als Quatar word gehouden die nog nooit iets hebben gepresteerd kwa voetbal.

Money talks. Ze hebben zoveel geld voor over. Ook om er iets heel ergs moois van te maken.
 
WADA beslist: Rusland uitgesloten van Olympische Spelen in Tokio, Winterspelen in Peking én WK voetbal in Qatar
Rusland mag niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen (2020 in Tokio), Winterspelen (2022 in Peking) én het WK voetbal (2022 in Qatar). Dat besliste het Wereldantidopingagentschap WADA. De Russen krijgen 21 dagen om in beroep te gaan tegen de straf. Het EK voetbal van volgend jaar komt niet in het gedrang.

Vorige maand maakte het WADA bekend dat het Compliance Review Committee (CRC) aanbevolen had om het Russische antidopingagentschap Rusada opnieuw te schorsen, omdat de Russische autoriteiten nog steeds nalaten de grootschalige dopingzaak (met Rusland in de hoofdrol) tot het bot uit te spitten. Vandaag volgde de top van het WADA de aanbeveling van het CRC, wat verregaande gevolgen heeft voor de Russische sporters.

Rusland wordt voor de vier volgende jaren uitgesloten van internationale competities, zoals wereldkampioenschappen (waaronder het WK voetbal in Qatar) en de Olympische Zomerspelen (2020 in Tokio) en Winterspelen (2022 in Peking). Rusland mag ook geen internationale events organiseren.

Russische sporters kunnen intussen mogelijk wel als ‘neutrale atleet’ deelnemen aan mondiale toernooien, zoals vorig jaar op de Winterspelen in Pyeongchang. Die status wordt onder stevige voorwaarden toegekend aan atleten met een onberispelijk dopingverleden.

De voorzitters van verschillende Russische federaties zijn alvast bereid om hun sporters onder neutrale vlag naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio te sturen. Dat verklaarden ze na de beslissing van het WADA om Rusland vier jaar niet toe te laten tot belangrijke internationale sportevenementen wegens manipulatie van dopingdata.

De voorzitter van de Russische zwembond, Vladimir Salnikov, is van oordeel dat de Russische sporters naar de Spelen moeten gaan, “wat de situatie ook is”. “Natuurlijk verkiezen we dat onze sporters deelnemen onder Russische vlag en dat ze het volkslied van hun land horen. Maar de omstandigheden kunnen anders zijn. (...) Niemand heeft het recht om onschuldige sporters hun dromen te ontnemen.”

Alexeï Vlassenko, verantwoordelijk voor waterpolo, duiken en synchroonzwemmen, is dezelfde mening toegedaan. “Als aantreden onder neutrale vlag de enige mogelijkheid is, moet je toch gaan om te winnen. Onze propere sporters zullen tonen dat ze sterk zijn, zelfs in die omstandigheden. Daar ben ik zeker van.”

De voorzitter van de handbalbond, Sergueï Chichkarev, zei ook dat de Russische teams present zullen tekenen, zelfs zonder Russische vlaggen in Tokio. Rusland zal volgens hem op het WK handbal voor vrouwen nu zelfs met “een buitengewone verbetenheid” strijden voor de eindzege.

Rusland moet zich wel geen zorgen maken over het EK voetbal van volgend jaar. Het Wereldantidopingagentschap liet eerder al weten dat een mogelijke ban niet geldt voor het EK, “omdat het geen mondiaal evenement of WK is”. Ook UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin verzekerde de Russische president Vladimir Poetin ervan dat het organiseren van het EK-wedstrijden buiten de sancties valt. De Rode Duivels spelen op het EK in Sint-Petersburg tegen de Russen.

En is er de mogelijkheid om ook al ‘neutraal atleet’ mee te doen aan het WK voetbal? “Als de FIFA met een systeem wil komen voor de cleane sporters, kunnen ze dat doen. Maar dan moet dat wel in samenwerking met WADA. Er zal in elk geval geen Russische vlag of volkslied op het WK zijn”, klonk het onder meer bij het Wereldantidopingagentschap. Rusland mag dan weer wel meedoen aan de WK-kwalificaties.

Het Rusada werd in 2016 al eens geschorst naar aanleiding van een rapport waaruit bleek dat er in Rusland sprake was geweest van een grootscheeps door de staat ondersteund dopingprogramma. Tal van Russische sporters, met name in de atletiek, waren niet meer welkom bij internationale wedstrijden.

Vorig jaar in september werd het laboratorium in Moskou weer in ere hersteld, op voorwaarde dat duizenden dopingtests werden vrijgegeven. De deadline van december 2018 werd niet gehaald, maar onderzoekers van het WADA konden in januari wel rondneuzen in Moskou. De dopingstalen die daarna door het WADA werden onderzocht, leidden tot de nodige vragen. Er was sprake van een gebrek aan samenhang wat betreft de data, die de schijn van manipulatie opriep.
 
Ben benieuwd of het er ook daadwerkelijk van gaat komen, kan het mij niet voorstellen.
 
Back
Naar boven