XXL Nutrition

Wouter Bos: Wen maar aan de benzineprijzen! (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Ok dan is het helemaal anders dan in België.

Maar hoe verklaar jij dat socialisten de belastingen verlaagt zouden hebben eric? iedereen weet toch dat rechtse/liberale politiek juist eerder geneigd is dat te doen en linkse/socialistische politiek meer geld nodig heeft voor de armen/het milieu etc.

Conjunctuur en in Nederland is het zeker geen feit dat onder links de belastingen omhoog gaan en onder rechts de belastingen omlaag.

Overigens nemen in Nederland de rijksuitgaven onder rechts vaak sterker toe dan onder een kabinet met een linkse deelname. Dan kan je wel leuk de belastingen verlagen maar als je steeds meer uitgeeft neemt de staatsschuld ook hard toe. Maar goed het blijft afhankelijk van de conjunctuur, je kan nou eenmaal makkelijk wat meer ruimte bieden als de economie op gang komt.

Het is nu erg jammer dat de economie op gang leek te komen terwijl wereldwijd de prijzen voor grondstoffen hard stijgen. Dat dempt gelijk het effect van een economische opleving.

Daarbij speelt er ook nog een kredietcrisis die het ook voor overheden lastiger maakt om aan geld te komen. Dan is er dus niks makkelijker dan verhogen van belastingen. Maar of dat nou beter was geweest onder rechts, ik vraag het me af. Zalm was nogal zuinig en Balkenende heeft zelf meegeholpen om de sfeer te verzieken. Kan me nog wel herinneren onder de eerste Balkenende kabinetten dat er alleen maar hel en verdoemenis werd gepredikt. Dat zorgt er voor dat de burger niet echt bereidwillig is om zijn geld uit te geven. Diezelfde knurft zegt nu dat 'wij' teveel klagen.

Links of rechts, je word altijd in de aars gepakt. Het maakt op zich weinig uit als je het bekijkt door de jaren heen. Conjunctuurschommelingen bepalen veel meer de koopkrachtontwikkeling dan maatregelen van een kabinet. Rechts heeft de neiging meer aan defensie uit te geven, links meer aan sociale zekerheid. Aan het einde is het toch de wereldeconomie die maatgevend is.
 
Het ergste en meest frustrerende is dat je er er geen klap aan kan doen :(.
Als je er dieper over gaat nadenken is het allemaal te walgelijk voor woorden. De regering vult z'n zakken en de burger betaalt maar. En je kunt er niets aan doen. Het scheelt helemaal niet zoveel van wat die regeringen in afrika allemaal doen. Corruptie van de bovenste plank.
 
Ja daar heb je wel een punt.
 
Overigens kan je het ook anders zien: Balkenende III moest besparen door al de gekke uitgaven van vorige regeringen.
Dat was zeker niet het geval. Onder Paars liep de schuldquote keihard terug wat toch aangeeft dat Paars geen gekke uitgaven deed maar bezig was met het beteugelen van de staatsschuld. Er is in Nederland maar 1 tijdperk geweest dat de rijksuitgaven echt gestoord opliepen en dat was in de jaren 80 bij de kabinetten Lubbers (CDA/VVD). Maar goed die hadden ook hun tijd niet mee, jaren 80 waren nou niet echt een bloeitijd voor welke economie ook. Hoge rentes, dus ook voor uitgegeven staatsobligaties. Dat maakt het betalen van je schulden een dure aangelegenheid.

Paars I + II hebben de conjunctuur meegehad, Balkenende I had net de wind tegen. Maar dus niet door eerdere kabinetten, veel eerder door een intredende recessie.

Het blijft eeuwig jammer dat die prutsers van het CDA weer mee mogen doen in een kabinet. Een kabinet van sociaal democratisch beleid gepaard met een liberaal beleid is een stuk beter dan een beperkend beleid wat het CDA nu voorstaat. CDA/PVDA is de pest voor Nederland.
 
Maar een wissel van politieke stromingen is ook democratisch en gezond voor een land. Of ben jij meer voor een systeem waar verkiezingen wegvallen en we gewoon steeds bij dezelfde coalitie blijven, dat blijft ook niet duren, die worden door een gevoel van macht meestal corrupt en/of totalitair. Verder deel ik wel de mening over VVD, maar pvda, CU enz mag voor mij toch echt erbuiten blijven.
 
Hypocriete mongool idd... Met z'n riant salaris hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken over de benzineprijs. Eigenlijk heel Den Haag niet. Wij betalen hun incasseren.
Preventief ruimen, dat tuig


da hoor ik graag:p
 
Maar een wissel van politieke stromingen is ook democratisch en gezond voor een land. Of ben jij meer voor een systeem waar verkiezingen wegvallen en we gewoon steeds bij dezelfde coalitie blijven, dat blijft ook niet duren, die worden door een gevoel van macht meestal corrupt en/of totalitair. Verder deel ik wel de mening over VVD, maar pvda, CU enz mag voor mij toch echt erbuiten blijven.

Een wissel is prima als het ooit bijna weggespeelde CDA er maar buiten blijft. Het huidige PvdA boeit mij overigens ook niet, de oude regenteske trekjes gaan er blijkbaar nooit uit. Vrees dat Nederland dus binnen enkele jaren onbestuurbaar wordt omdat de versplintering dan compleet is. Gevestigde partijen worden niet meer vertrouwd, nieuwe partijen zullen teveel op het conflict spelen om een echte kans te kunnen maken.

Overigens is de arbeidsparticipatie wel op zijn top momenteel, dat links dus staat voor meer uitkeringen zoals vaak wordt gedacht is ook niet echt steekhoudend.
 
Maar hoe verklaar jij dat socialisten de belastingen verlaagt zouden hebben eric? Iedereen weet toch dat rechtse/liberale politiek juist eerder geneigd is dat te doen en linkse/socialistische politiek meer geld nodig heeft voor de sociale zekerheid/het milieu etc.

Ja, zeggen, dat vooral.

Neem van mij aan dat wanneer zowel de liberalen als de socialisten aan de macht zijn, ze in de praktijk wanneer ze gaan regeren maar bar weinig verschillen qua lasting verlichting/draging zoals ze in de campagne graag schetsen.

Ons systeem dat sinds WWII is gebruikt om de begroting te realiseren kan
niet zomaar worden omgegooid in een 5 tal jaar of een decennia.

Dan zullen we eerst moeten accepteren dat we flink onze eigen zaakjes moeten regelen als zorgkosten, opvang voor onze ouders en dergelijke zaken.

Lastendraging kan zeker verlaagd worden als we de VS achterna wandelen.

Persoonlijk heb ik niets tegen zo'n systeem, aangezien ik ervan uit ga dat ik geen drastische ziekenhuis bezoeken nodig hebt. Geen ongelukken maak, en m'n naasten financieel steun indien noodzaak.

Zelf ben ik ook individualist, alleen denk ik niet dat ik Nederland graag zie met afglijdende mensen die geen vuist kunnen maken.
 
Het verzet tegen de brandstofprijzen begint te groeien.In frankrijk en england beginnen ze met staken.Hier beginnen ze met publiekvriendelijke akties.
 
Het verzet tegen de brandstofprijzen begint te groeien.In frankrijk en england beginnen ze met staken.Hier beginnen ze met publiekvriendelijke akties.
ik hoop op fikse stakingen en blokkades vooral richting den haag mogen de snelwegen vast staan, nog een manier om dan haag ''klappen'' tegeven is; als iedereen massaal geen belasting betaalt (werkbevolking want de rest betaalt dit niet) helaas zal dat laatste wellicht nooit gebeuren. We hebben het niet slecht in Nederland maar dat komt doordat er werk en mentaliteit is maar ons systeem is verre van eerlijk want hoe harder je werkt hoe meer er uit je portemonnee word gejat, als het systeem wel eerlijk zal zijn zouden we zoveel meer kunnen doen voor onze arme en hongerlijdende mede mens. Helaas is de macht zo dat links het altijd zal houden omdat er geen staking of dergelijke zal komen helaas eeuwig zonde:mad:

Oja kijk even op deze site aub: http://www.kwartjevankokterug.nu/index.php?app=done
 
Laatst bewerkt:
het word tijd dat we echt actie gaan ondernemen
met meer man staan we sterk
 
het word tijd dat we echt actie gaan ondernemen
met meer man staan we sterk

Zo zijn nederlanders niet, mensen laten zich liever kaalplukken.Ze wachten tot we een toestand krijgen zodat de helft of meer van de inwoners niet meer rond kunnen kopen.Maar tegen die tijd zijn de zaken weer wat beter op orde en word er toch geen actie meer ondernomen door het volk en is er genoeg afgetroffelt van de werkende nederlander.

Nederlanders zijn te druk met het vervullen van hun wensen en hebben geen behoefte aan een staking of problemen.Als alle mensen nou eens hun auto laten staan en met openbaar vervoer naar het werken gaan of op de fiets zal de prijs snel dalen.Maar maak dit iedereen eens wijs..... wens je succes :P
 
die wouter bos wat een retard. als ie bij mij voor de deur staat stomp ik m op zijn harses de idioot.
 
Lastendraging kan zeker verlaagd worden als we de VS achterna wandelen.

Persoonlijk heb ik niets tegen zo'n systeem, aangezien ik ervan uit ga dat ik geen drastische ziekenhuis bezoeken nodig hebt. Geen ongelukken maak, en m'n naasten financieel steun indien noodzaak.

Dan moet je emigreren, betaal je ook nog eens minder accijnzen.
 
Het scheelt helemaal niet zoveel van wat die regeringen in afrika allemaal doen. Corruptie van de bovenste plank.

Corruptie heeft niks te maken met verhoging van belasting, ik denk dat jij beter terug naar school kan.
 
bezine is niet duur het komt door de ruim 1,20 die we inmiddels aan btw betalen als de overheid met zijn kk poten er vanaf bleef betaalde je voor een liter euro '95 40 cent ofzo nee de overheid verrijkt zichzelf het is tijd voor daadkracht het is tijd voor wilders!

+10

die bos naait ons echt hard door allemaal belastingen te verhogen.
Ik hoop dat er echt keiharde acties want dit gaat te ver en er moet een keer een duidelijk signaal worden afgeven dat dit niet langer zo kan
 
Damn, hebben jullie het programma wel helemaal gezien?

Hoe kun je bos een mogool vinden?Hij is gewoon bijzonder intelligent en veel van wat hij zegt gaat ook ergens over.
Jammer dat hij bij de pvda zit, maar hij staat ver boven de figuren zoals verdonk, wilders, rutte.Er zijn genoeg gerespecteerde economen die kunnen bevestigen wat hij zegt.Je moet ook naar de hele uitzending kijken ipv 1 zin eruit pikken.Ook zijn optreden bij P&W paar weken geleden, was ook heel goed.
 
Bos is een held!
Hij durft deze zeer impopulaire maar ware uitspraak te doen.
Groen-links zegt dit al jaren trouwens. Ik vind wel dat er meer ingeinvesteerd moet worden naar alternatieve brandstoffen. Biodiesel is geen alternatief voor olie. Misschien algen brandstof en zonneenergie. Kernergie zou ideaal zijn, alleen is het opslag voor radioactieve materiaal nog een probleem.
 
Damn, hebben jullie het programma wel helemaal gezien?

Hoe kun je bos een mogool vinden?Hij is gewoon bijzonder intelligent en veel van wat hij zegt gaat ook ergens over.
Jammer dat hij bij de pvda zit, maar hij staat ver boven de figuren zoals verdonk, wilders, rutte.Er zijn genoeg gerespecteerde economen die kunnen bevestigen wat hij zegt.Je moet ook naar de hele uitzending kijken ipv 1 zin eruit pikken.Ook zijn optreden bij P&W paar weken geleden, was ook heel goed.

Bos is een held!
Hij durft deze zeer impopulaire maar ware uitspraak te doen.
Groen-links zegt dit al jaren trouwens. Ik vind wel dat er meer ingeinvesteerd moet worden naar alternatieve brandstoffen. Biodiesel is geen alternatief voor olie. Misschien algen brandstof en zonneenergie. Kernergie zou ideaal zijn, alleen is het opslag voor radioactieve materiaal nog een probleem.

Kunnen jullei de weg naar Indymedia niet meer vinden ofzo? :roflol: ben blij dat er niet zoveel mensen als jullie rondlopen tegenwoordig in onze bevolking. Dan was NL al snel weggezakt als onderontwikkeld land.
 
Back
Naar boven