MuscleMeat

Zalm

Bezoekers in topic

kelders0

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
1 aug 2007
Berichten
41
Karma
1
Lengte
1m80
Massa
106kg
Goeiendag!

ik vroeg mij af wat de beste manier was om zalm te bereiden:

Wij bakken altijd in de oven (laten garen en met stoom). uiteraard met wat olijfolie (als ik mij niet vergis )

Meestal hebben we er nog wat kruiden over heen voor de smaak.
alleen kruiden lijkt mij beter om niet te doen ?

en past Zalm uberhaupt in een cut-schema? Op de sportschool zeggen ze dat het zeker goed is maar ik betwijfel het een beetje?
 

Yoshuba

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
11 apr 2009
Berichten
5.284
Karma
235
Ja, zalm is zeer goed, zijn goeie vetten en die heb je nodig! Omega-vetten.

En wij maken het ook altijd zo, een beetje olijfolie in de kom en dan de zalm ermee in de oven, heerlijk!
 

kelders0

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
1 aug 2007
Berichten
41
Karma
1
Lengte
1m80
Massa
106kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #3
okee, toevallig nog opmerkingen over (vis) kruiden? lijkt me zelf beter om ze te laten staan hoewel het toch erg fijn smaakt :)...
 

wazzup

Gargantuan Beast
+15 jaar member
Lid geworden
2 mei 2003
Berichten
34.297
Karma
1.445
Lengte
1m89
Eventjes bakken in een (anti-aanbak) pannetje... heel even maar per kant (max 2 minuten ofzo). Het moet vooral NIET gaar zijn in het midden. Gaar = droog = onsmakelijk. Klein beetje Japanse sojasaus, en een drupje citroensap doen wonderen. Yummie.
 

DeJonas

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
3 apr 2008
Berichten
195
Karma
0
zalm is zeer goed, omega3 en veel eiwitten,
kan nooit kwaad :)
 

NotoriousXL

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
30 mei 2007
Berichten
2.492
Karma
96
okee, toevallig nog opmerkingen over (vis) kruiden? lijkt me zelf beter om ze te laten staan hoewel het toch erg fijn smaakt :)...

Viskruiden zit over het algemeen veel zout in. Persoonlijk vind ik dat het de smaak van de zalm verpest. Als je de zalm niet laat baden in zout zou ik het gewoon doen als je het lekker vindt!
 

kelders0

Cool Novice
+10 jaar member
Lid geworden
1 aug 2007
Berichten
41
Karma
1
Lengte
1m80
Massa
106kg
  • Topic Starter Topic Starter
  • #7
nouja ik persoonlijk vind een beetje kruiden wel fijn :) maar het kan dus geen kwaad als ik gewone viskruiden gebruik in een cutschema?
 

wazzup

Gargantuan Beast
+15 jaar member
Lid geworden
2 mei 2003
Berichten
34.297
Karma
1.445
Lengte
1m89
nouja ik persoonlijk vind een beetje kruiden wel fijn :) maar het kan dus geen kwaad als ik gewone viskruiden gebruik in een cutschema?


kwaad....alleen in de laatste fase van een wedstrijdvoorbereiding... verder is het prima.
 

CXLBV

Huge Freak
+10 jaar member
Lid geworden
28 mei 2008
Berichten
9.434
Karma
734
Olijfolie + italiaanse kruiden + suiker en zout in de oven = heerlijke zalm:D
 

Phenochef

Huge Freak
+10 jaar member
Lid geworden
11 nov 2007
Berichten
9.447
Karma
263
Lengte
1m84
Massa
107kg
Vetpercentage
20%
Eventjes bakken in een (anti-aanbak) pannetje... heel even maar per kant (max 2 minuten ofzo). Het moet vooral NIET gaar zijn in het midden. Gaar = droog = onsmakelijk. Klein beetje Japanse sojasaus, en een drupje citroensap doen wonderen. Yummie.

Inderdaad . Doorbakken zalm is een no-go . Dit is ook mijns inziens de reden dat meeste mensen niet erg houden van zalm omdat het doorbakken gewoon kurkdroog is .
Je kan zalm uiteraard ook gerookt eten of rauw . Ik denk aan sushi , sashimi of een tartaar van zalm .
 

NotoriousXL

Competitive Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
30 mei 2007
Berichten
2.492
Karma
96
Zag bij de appie heijn ook zalm gehakt. Iemand dat al geprobeerd?
 

Naar boven