AndroidHealthClinic

Zelf goedkoop beef jerky maken

Bezoekers in dit topic

1 kilo biefstuk van de Haagse markt voor 6,20 en circa 3 euro aan marinade. Hopelijk smaakt het morgen en hebben we een favoriete recept erbij, dat goedkoop, simpel en snel te bereiden is.

F903439E-9978-4D0C-9A07-4C97AB8A132A.jpeg
 
Na 7 uur in de oven op 70 graden krijgen we dit tongstrelend lekker goedje. Cajunkruiden voor de droge kruiden gebruikt.

mijn grootste probleem nu is om er vanaf te blijven.

Bekijk bijlage 452614
Hoeveel gewicht bleef er over van die kilo?
 
Hoeveel gewicht bleef er over van die kilo?
Nu een dag later, nul komma niets.
Was van plan het te wegen, maar ben na 4 uur wachten samen met m’n zoon ervan gaan snoepen. Hij is 4 en krijgt ook geen genoeg hiervan.
Toen ik het op de weegschaal zette kwam ik afgrond op 280g. Ongeveer 100g hadden we al eraf gesnoept.:eating: Maar vooraf heb ik het ook niet gewogen en denk eerlijk gezegd dat het niet precies een kilo was.
Dit was overigens een leermoment om te kijken of het wat is. Het is eigenlijk perfect gelukt en zal het vaker maken. Volgende keer serieuzer aanpakken, maar wil nu ook zien hoelang het houdbaar blijft.

Ben Afrikaan en de volgende keer zal ik hier suya beef jerky van maken, voor een west Afrikaanse variant. Zal de recept en pics wel delen
 
Back
Naar boven