MuscleMeat

Zelf kippenbeleg maken

Users who are viewing this thread

Kastel

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2004
Berichten
294
Karma
25
Lengte
1m72
Massa
73kg
Hallo,

Aangezien er veel rommel zit in voorverpakte kippenfilet beleg (E### enz...) zou ik graag een grote hoeveelheid (paar kilotjes) kippenborst bakken, zelf snijden en dan weer invriezen voor later.

Zijn er nog anderen die dit hier doen en wat tips hebben?
 

Moraalridder

Huge Freak
+10 jaar member
Lid geworden
26 jan 2010
Berichten
9.426
Karma
2.748
Zelf snijden? Hoeft toch niet zo dun te zijn. Gewoon kipfilet kruiden marineren hoe je wilt bakken en in stukken snijden en op brood.
 

Steelpan

Freaky Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
4 okt 2006
Berichten
4.879
Karma
2.025
Lengte
1m80
Massa
102kg
Ik zou geen kilo's klaarmaken wat na het invriezen smaakt het een stuk minder lekker vind ik.
Ik bak meestal een kilo en snij dit in plakjes en doe het dan in een bakje in de koelkast.

Ik maak het klaar in olijfolie met wat kipkruiden van silvo er overheen
 
OP
Kastel

Kastel

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2004
Berichten
294
Karma
25
Lengte
1m72
Massa
73kg
Haal de botten er uit

Even grappig als je signature.....:rolleyes:

---------- Post toegevoegd Thu 3 Jan 2013 om 17:03 ----------

Ik zou geen kilo's klaarmaken wat na het invriezen smaakt het een stuk minder lekker vind ik.
Ik bak meestal een kilo en snij dit in plakjes en doe het dan in een bakje in de koelkast.

Ik maak het klaar in olijfolie met wat kipkruiden van silvo er overheen

Misschien dan 1 keer in de weekend gaan halen voor de hele week, hoe lang blijft het volgens jullie goed na het bakken?

Met steak heb ik alleszinds geen last van de smaak na het invriezen.

Zouden wraps een beter alternatief zijn ipv brood qua cals voor tijdens de cut?
 

mesoectosaurus

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
22 okt 2012
Berichten
4.648
Karma
586
Lengte
1m80
Massa
82kg
Even grappig als je signature.....:rolleyes:

Doe mijn best. For real. Inderdaad gewoon kipfilet braden of bakken, lekker kruiden. Kruiden goed lang in laten trekken. Goed laten afkoelen, koelkast in. Dan in plakken snijden. Hoeft inderdaad niet zo dun.

Potjes kipkruiden kun je zo kopen, maar zelf gaan proberen met diversen kuiden heeft mijn voorkeur. Denk eens aan cayenne !

Moet natuurlijk wel smaak aan zitten.

Kilo's tegelijk lijkt me niet best, moet je al snel invriezen en maakt het net wat minder. Ik pak voor broodbeleg een kilo en bereid dat. Dat blijft, mits goed doorgegaard paar dagen houdbaar in de koelkast.

En goedkoper dan het beleg kant en klaar kopen ook.
 
OP
Kastel

Kastel

Dutch Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2004
Berichten
294
Karma
25
Lengte
1m72
Massa
73kg
Doe mijn best. For real. Inderdaad gewoon kipfilet braden of bakken, lekker kruiden. Kruiden goed lang in laten trekken. Goed laten afkoelen, koelkast in. Dan in plakken snijden. Hoeft inderdaad niet zo dun.

Potjes kipkruiden kun je zo kopen, maar zelf gaan proberen met diversen kuiden heeft mijn voorkeur. Denk eens aan cayenne !

Moet natuurlijk wel smaak aan zitten.

Kilo's tegelijk lijkt me niet best, moet je al snel invriezen en maakt het net wat minder. Ik pak voor broodbeleg een kilo en bereid dat. Dat blijft, mits goed doorgegaard paar dagen houdbaar in de koelkast.

En goedkoper dan het beleg kant en klaar kopen ook.

Leuk leuk aan deze reacties heb ik wat aan, hier ga ik dit weekend aan beginnen ;). Met kruiden experimenteren zal ik zeker doen.
 

ballon

Ripped Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
26 apr 2007
Berichten
3.900
Karma
199
Ingevroren kip weer grillen, smaakt best.
 

Prestigio

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
29 apr 2011
Berichten
6.676
Karma
188
Lengte
1m79
Massa
78kg
Vetpercentage
9%
Teriyaki marinade maken, daar de kip (gesneden in blokjes) een uurtje in laten liggen.
Vervolgens wat olijfolie in de pan (fornuis aan uiteraard) en de kipblokjes gaar bakken.
Vervolgens verdelen over 5 á 6 porties en dit in de koelkast bewaren.
Op de dag dat je het nodig hebt gewoon meenemen, op brood doen of door de rijst.
Bijna wekelijkse routine geworden :D
 

Naar boven