1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

zelf kwark maken

Discussie in 'Voeding' gestart door Guest, 28 jul 2003.

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

  1. Guest

    Guest Novice Topic Starter

    Berichten:
    0
    Leuk Bevonden:
    1
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m83
    Massa:
    89kg
    Hoe doen jullie dat? Of kopen jullie hem allemaal gewoon?
     
  2. TrainingFreak

    TrainingFreak Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.024
    Leuk Bevonden:
    4
    Geslacht:
    Man
    Ik koop het altijd bij de Aldi
     
  3. dandyman

    dandyman Huge Freak

    Berichten:
    7.914
    Leuk Bevonden:
    1
    Geslacht:
    Man
    kopen..waarom zou je t zelf maken als t al voor een prikkie te verkrijgen is?

    jij bent zeker op zoek naar platte kaas?
     
  4. Man-Mountain

    Man-Mountain Huge Freak

    Berichten:
    8.877
    Leuk Bevonden:
    12
    Geslacht:
    Man
    kopen natuurlijk, ik maak niets
     
  5. Guest

    Guest Novice Topic Starter

    Berichten:
    0
    Leuk Bevonden:
    1
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m83
    Massa:
    89kg

    Nee kwark, ik vind het geinig alles zelf eens te maken en te proberen, zo ben je je er beter van bewust wat je eet. Is een soort hobby en is volgens mij ook veeel gezonder dan die zuivelprodukten in de supermarkten.
     
  6. Mouzer

    Mouzer Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.393
    Leuk Bevonden:
    2
    Geslacht:
    Man
    Zet je melk 6 weken naast de verwarming, dan heb je iets wat op kwark lijkt ;)
     
  7. Guest

    Guest Novice Topic Starter

    Berichten:
    0
    Leuk Bevonden:
    1
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m83
    Massa:
    89kg

    hahaha :D
     
  8. D.

    D. Huge Freak

    Berichten:
    9.103
    Leuk Bevonden:
    2
    Geslacht:
    Man
    kan je het niet net als bij yoghurt beetje van in de melk gooien en dan w88 ofzo dan wordt het yoghurt wie weet ook kwark. maar waarom zou je hetzelf toch maken.... of solliciteer bij ravensberger en steel het recept
     
  9. Esperantisto

    Esperantisto Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    6.920
    Leuk Bevonden:
    25
    Geslacht:
    Man
    Niet zo dom reageren op een intelligente vraag (slijm, slijm).

    Mijn ouders hadden een boerderij en mijn moeder heeft dus ooit een cursus gedaan om zelf zuivel te maken, maar ik vermoed dat ze dat afgezien van de oorlogstijd niet zelf gedaan heeft. Ik meen dat in het ouderlijk huis nog ergens een boekje rondslingert.
    Zelf yoghurt maken is heel makkelijk met een cultuur, die wel levend moet zijn, dus ik dacht dat gewoon wat yoghurt uit een pak aan melk toevoegen niet voldoende was..? Op temperatuur houden is uiteraard het lastigst. Een hooikist, piepschuimbox of slaapzak is dan een goede methode..

    Maar waarom googel je niet even.. er zijn vast genoeg bronnen.

    O ja.. ik durf er bijna mijn hand voor in het vuur te steken dat er nogal wat Amerikaanse literatuur zal zijn. Veel Amerikanen, die gezondheidsbewust zijn, maken zelf brood, bier en ook yoghurt.
    Ik vrees dat kwark stukken moeilijker zal zijn, het produkt is in veel landen al haast niet te koop. Het is anders dan yoghurt ook de eerste stap in de kaasbereiding. Je zult dan dus in ieder geval stremsel nodig hebben. Kaas maken is toch wel weer een pietsie moeilijker...

    Groetjes

    Espi
     
  10. Esperantisto

    Esperantisto Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    6.920
    Leuk Bevonden:
    25
    Geslacht:
    Man
    O verhip.. wat deed die El Diego dat hij nu al geband is?

    Espi
     
  11. Mouzer

    Mouzer Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.393
    Leuk Bevonden:
    2
    Geslacht:
    Man
    Dat was oli
     
Soortgelijke Topics

Deel Deze Pagina