Niet zo dom reageren op een intelligente vraag (slijm, slijm).
Mijn ouders hadden een boerderij en mijn moeder heeft dus ooit een cursus gedaan om zelf zuivel te maken, maar ik vermoed dat ze dat afgezien van de oorlogstijd niet zelf gedaan heeft. Ik meen dat in het ouderlijk huis nog ergens een boekje rondslingert.
Zelf yoghurt maken is heel makkelijk met een cultuur, die wel levend moet zijn, dus ik dacht dat gewoon wat yoghurt uit een pak aan melk toevoegen niet voldoende was..? Op temperatuur houden is uiteraard het lastigst. Een hooikist, piepschuimbox of slaapzak is dan een goede methode..
Maar waarom googel je niet even.. er zijn vast genoeg bronnen.
O ja.. ik durf er bijna mijn hand voor in het vuur te steken dat er nogal wat Amerikaanse literatuur zal zijn. Veel Amerikanen, die gezondheidsbewust zijn, maken zelf brood, bier en ook yoghurt.
Ik vrees dat kwark stukken moeilijker zal zijn, het produkt is in veel landen al haast niet te koop. Het is anders dan yoghurt ook de eerste stap in de kaasbereiding. Je zult dan dus in ieder geval stremsel nodig hebben. Kaas maken is toch wel weer een pietsie moeilijker...
Groetjes
Espi